SİZE ÇOK GÜZEL BİR KİTAP TAVSİYE ETMEK İSTİYORUM BEN BU KİTAP SAYESİNDE DUA VE ZİKİR HAKKINDA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM AHMED HULUSİ NİN DUA VE ZİKİR ADLI BU KİTABINDA NASIL DUA EDEBİLECEĞİMİZİ VE BİRÇOK GÜZEL DUALAR BULUCAKSINIZ BELKİ BAZILARINIZ BU KİTABA SAHİPTİR AMA OLMAYAN LAR MUHAKKAK ALSIN ÖZELLİKLE DUA EDİYORUM AMA OLMUYU DİYİP DE ÜMİTSİZ OLANLAR BİR TANE BU KİTAPTAN EDİNİN ÇOK FAYDASNI GÖRECEKSİNİZ ALLAHA EMANET OLUN.
MUHAKKAK OKUYUN
(17 mesaj) (10 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Allah razı olsun, ilk fırsatta alırım inşallah...
18 yıl önce gönderildi # -
AHMET HULUSİ,NİN VEB SİTESİ VAR.
Hemen bakalım, senden de razı olsun Allahım.
18 yıl önce gönderildi #
-
ilk fırsatta alıcam sağolasın canım kardeşim
nisa web sitesinden baktım kitaba şöyle ifade geçiyor
"DUA ederken bazı hareketler oldukça önemlidir.
Dua ederken, kollar, koltuk altı görülecek bir şekilde yana açılıp, eller, yüze paralel bir şekilde öne uzatılmalıdır. Takriben yüzden 30 santim mesafede parmak aralıkları hafif açık olan ellerin, parmaklardan çıkan ışınların, alından çıkan ışınlarla ilerde bir birleşim yapacak şekilde yönlendirilmesi son derece faydalıdır.Bakın bu konuda Hazreti Rasûl aleyhi's-selâm ne buyuruyor:
"Herhangi bir kul, koltuğunun altı görülecek şekilde ellerini kaldırır ve Allâh'dan bir dilekte bulunursa; acele etmediği takdirde kesinlikle duasına icabet edilir.
- Acele nasıl olur yâ Resûlallah?..
- Dua ettim ettim, kabul olmadı, der"(de vazgeçer)... işte bu yanlıştır; dua yerine gelene kadar ısrar etmek gerekir."
....................................................................................
Güzelmiş18 yıl önce gönderildi # -
Ahmed Hulusi gibi Allah dostlarınad razı olsun. Kitaplarınıo okumaya gayret ediyorum.
Gerçekten çok güzel iyi ki söylediniz bende inceliyorum siteyi, kitabını indiriyorum.
İLGİLENMENİZE ÇOK SEVİNDİM ALLAH TÜM DUALARINIZI KABUL ETSİN AMİN AMİN AMİN
SİTEDE DE GÖRECEKSİNİZ BUNUN GİBİ ÇOK GÜZEL HAZİNE DEĞERİNDE KİTABLARI VAR
allah razı olsun sende geçen gün sitesine girdim bende tavsiye ediyorum ya kitabını alın yada sitesine girin
Ahmed Hulusi hakkında önceden bazı olumsuz şeyler duymuştum bu başlığı görünce biraz araştırma yapma gereği duydum.
Aşağıda bulanan bilgiler alıntıdır.
Ahmet Hulusi:
Dinde aklı esas alan ve sigaranın zararını bilerek içene kâfir diyecek kadar ileri giden, çeşitli konularda ehl-i sünnet âlimlerinin ictihadlarına aykırı görüş bildiren bir felsefecidir.
Link: http://www.delikanforum.net/showthread.php?t=21982
__________________________________________________________http://forum.ankebut.net/archive/index.php?t-10282.html
Bundan önce yayınlanan “Kur’an’daki Asıl İslam Bu” isimli kitabımda; dini tahrif eden masum ve tertemiz müslüman kardeşlerimizin; inancında olmayan şeyleri icad ederek; inançlı insanları tereddütlere düşüren, (çoğunluğunu tenzih ederim); sözüm ona bazı ilahiyatçı ilim adamlarına en kısa zamanda cevap ikinci kitabı hazırlayacağımı Rabbımın lütfuna güvenerek, sizlere söz vermiştim. Zaman zaman birçok okuyucularımdan “ hocam ikinci kitap ne zaman çıkacak” diye cevaplar geliyordu.
Rabbime sonsuz şükürler olsun bu fakir kulunu mahcup etmedi ve büyük lütuflarıyla yalnız ikinci kitabı yazmakla bırakmadı; dağıtımda kolaylık olmasını arzuladığım için üç kitabı birden hazırlayıp yayınlayabilmemi ihsan etti.
Şöyle ki:
Malum ilahiyatçılara cevap olarak ikinci kitabı hazırlarken; sayın “Ahmet Hulusi” nin:
“dini yanlış algılama” isimli son kitabı elime geçti, dikkatle okudum. Baştan başa yanlışlarla dolu olduğunu gördüm. Diğer on üç kitabını temin ettim. Dört beş kitabını kendimi zorlayarak okudum. Diğerlerini şöyle bir gözden geçirdim:
1400 senedir gelen tertemiz İslam inancını, ters yüz edercesine baş aşağı çeviren, İslam dışı ve akla hayale gelmeyecek, kur’an ve hadislere taban tabana zıt, kurgu masallarına benzer: “İlah yoktur, Allah ilah değildir, ilah mabud demektir, Allah ilah yani mabud olmadığı için, Allah’a ibadet edilmez, O her zerrenin içindedir.” gibi sapık fikirler ve iddialarla dolu olduğunu gördüm. Üstelik kendisini ermişlerden sayan sayın Ahmet Hulusi: “ bu benim keşfimdir 1400 seneden beri anlaşılamamış, açıklanmamış olan sırları sizlere açıyorum. Bazı büyük keşif sahibi zatlar da böyle düşünmüşlerdir.” Diyerek. Kendi yanlışlarına yandaşlar arıyor; ayrıca islamın dışında bulunan “Stanford Üniversitesi profesörlerinden Karl Pribram ve ünlü fizikçi David Bohm” gibi bilim adamlarının da aynı görüşleri paylaştıklarını söyleyerek, kur’an dışı yanlışlarını desteklemeye çalışıyordu.
İkinci kitab sonlara yaklaşmışken; bu defa: beni derinden yaralayan bu yanlışlara, hiç tahammül edemediğimden ikinci kitabı öyle bırakıp Ahmet Hulusi’nin yanlışlarına cevap olan üçüncü kitabın yazımı devam ederken; Abdülaziz Bayındır’ın “Kur’an Işığında Tarikatçılığa Bakış” ile “Din ve Devlet İlişkileri”.isimli iki kitabınızı getirdiler. O kitapları okudum. Ne göreyim: Tarikat şeyhleri ile yani; meşhur Mahmut efendi, Esat Coşan hoca efendi ve Mehmet Zahid Kotku efendinin kitaplarını eleştirerek ve Mehmet Zahid Kotku’nun dışında ki her iki şeyh efendi ve meşhur cübbeli Ahmet hoca efendi ile yüz yüze tartışırlarken: (Banda alınan bu konuşmaları sonra kitap haline getirdiğini bildirmektedir.) bu zatları tenkit ederek; solu gösterip sağa vururcasına tüm resullerin ve peygamberimiz efendimizin itibarını o kadar düşürmeye çaba sarf ediyordu ki, ancak resulullaha rakip olan bir kişi bunu yapabilirdi.
İstanbul müftülüğünde 9 sene fetva dairesinde başkan olarak görev yapan ilahiyatçı Doçent Doktor sayın Abdülaziz Bayındır can evimize el atarak; tüm resullerin yani peygamberlerin ve kainatın efendisinin, görev ve yetkisini tanzim edercesine, yetkili olduğu konular ve yetkisiz olduğu konuları belirtmeye çalışarak kitaplarında “Resulullahın yetkisi dışında kalan hususlar” başlığı altında: Resulullahın görevini tanzim ediyor ve kendisine göre sınırlama getiriyor.
Rahmeten lil alemin olan; Allah Resulünün şahsında diğer insanları uyaran ne kadar tehdit ayetleri varsa hepsini sıralıyor ve nihayet öfkesi geçmeyince, daha da ileri giderek, “Resullerde aynen bizim gibi birer insandır. Mucize onlara verilen bir belgeden ibarettir, onlara olağanüstü kişilik vermek için değildir.” Daha da ileri giderek, “Resulullah Allah’ın kölesidir” diyerek; herhangi bir kimsenin kendisine söylemesine müsaade etmeyeceği bu küçültücü sıfatı, peygamberimiz efendimize layık görüyor, o ulu zatı mele-i ala’dan indirip sıradan bir köle durumuna düşürüyordu:
Tabi Ahmet Hulusi’ye karşı hazırlanan kitabının yazımını yarıda kesip sayın Bayındır’a cevap yazmaya başladım:
Bundan dolayı ikinci kitab gecikti. Ama Rabbime sonsuz şükürler olsun bu üç kitabın, aynı anda yayınlanması nasib oldu. Büyük lütuflarını esirgemeyen Rabbime sonsuz hamdü senalar olsun. Bütün övgülerin hepsi O’na mahsustur. O’nun Resul-ü Kibriyasına; temiz ve yüce aile halkına, Ehl-i Beytine ve Ashab-ı Kiramına sonsuz salat-ü selamlar, esenlikler olsun. O’nun sünnetini takip eden tüm inananlara, sonsuz kurtuluşlar ve Rabbime yakınlıklar diler, bu yanlışlıklara düşmüş kardeşlerimize ve bütün insanlığa hidayetler dilerken; bu kitabın dizgisinden baskısına kadar maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen bütün dostlarımıza teşekkürlerimi bildirir, değerli okurlarımın olumlu tenkitlerini beklerim.
18.09.2002 İstanbul
M.Avni (Avnullah) ÖZMANSUR
Araştırmacı–Düşünür-Yazar
link: http://www.tasavvufyolu.com/kitap5.htm
=================================================Öncelikle Ahmet Hulusi hakkında bu açıklamayı yapma gereği duydum maalesef bazen doğruları anlatıp arasına bazı yanlış bilgiler serpiştirip insanları kafasını karıştıran insanlar çıkmakta.
Bundan dolayıdır ki bilinçli müminler olarak bazı şeyleri sorgulayalım.
Rabbim bizi doğru yolda ilerlemeye muvaffak kılsın.
Ahmed Hulusi hakkında benim kafamda soru işaretleri mevcut olup sizlerinde biraz sorgulamanızı rica ederim.
Yasin açıkçası bende bu yazıyı okur okumaz google'da ismini girdim ve kendi web sitesindeki yazıları görünce ben de çok şaşırdım ama buraya yazmak istemedim. Allah yolunda ölümlerden falan bahsediyo, yani insan kendi canına Allah için kıyabilirmiş.Hatta acı çeke çeke can vermenin cennetlik olduğunu falan yazmıştı, bende çok şaşırdım okuyunca.Kesinlikle katılımyorum.Allahın verdiği canı yanlız allah kendi rızası ile almalı. Senin de yazdıklarını görünce daha da şaşırdım, şahsen ben Ahmet hulusi'nin bu tarz düşüncelerine katılmıyorum.
Yasin kardeşim.Ahmet hulusi hakkında seninle aynı görüşteyim.bundan 4 yıl önce bir kitabını aldım bende olumsuz etkiler bırakıcağını düşünerek okumadım.biz müminlerin bilinçliKURAN'IN ışığından ayrılmayan gerçek islami yazarların kitaplarını tercih etmeliyiz ve bukonuda yanılgıya düşmemeliyiz.
BU KONU UZAR GİDER DOSTLAR.EN İYİSİ KAPATMAK.
ÇÜNKİ BAŞKALARININ GIYABINDA BİLMEDEN KONUŞMUŞ OLUYORUZ GİBİ GELİYOR BANA.SELAMETLE.18 yıl önce gönderildi # -
@nisa1 senden özür dilerim. Kadirbaba nın isteği üzerine konu kilitlenmiştir.
18 yıl önce gönderildi #
Konu Kapalı
Bu konu yeni cevaplara kapanmıştır.