CANIM ''YARDIM İHTİYAÇ MİKTARINCA GELİYOR'' İNAN BİZLER GERÇEK İHTİYAÇLARIMIZI BELİRLERSEK RABBİMDE BİZİM İHTİYAÇLARIMIZI VERİR BU EVLİLİKTE OLUR PARADA OLUR YADA GÖNLÜMÜZDEN NE GEÇİYORSA ÇÜNKÜ ''O'' NA HİÇBİR ŞEY ZOR DEĞİLDİR...
hayirli bir es
(47 mesaj) (17 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
ALLAH İNŞALLH CİMLEMİZİHAYIRLI İNSANLARLA KARŞILAŞTIRSIN DUALARINIZI KABUL ETSİN BU EVLİLİK VE KADER KONUSU KAFAMI ÇOK KARIŞTIRIYOR MEEESALA BİR SÜRÜ İNSAN SEVDİĞİNE KAVUŞAMIYOR ASLINDA ÇOK İSTİYOR HAYIRLI OLMADIĞI İÇİN OLMADI DİYORUZ YADA BAZI EVLİLİKLERDE Bİ TARAF ÇOK DİNDAR Bİ TARAF AKSİ, DİNDAR OLAN DİNDAR BİRİSİYLE EVLENMEK İSTEMİŞTİR ŞİMDİ BUNU KENDİSİMİ SEÇTİ ALLAH MI TAKDİR ETTİ KAFAM KARIŞIYO RABBİM HAYIRLI İNSANLARLA KARŞILAŞTIR
18 yıl önce gönderildi # -
*sevgili hebun*
yardim ihtiyac miktarinca geliyor demissiniz,ve ihtiyaclari belirlemekten bahsetmissiniz.acikcasi kafam biraz karisti.yardim ihtiyac miktarinca geliyor cümlesinin bir dayanagi varmi?yada bu cümleyi tam olarak nasil anlamaliyiz.az ihtiyaci olanlar,orta ve cok diye gruplamami mevcut? bakara süresinde Allah hickimseye gücünün yetmedigi yükü yüklemez ayeti var.bu tamam.ama ihtiyaclarin karsilanmasi icin olayin psikolojik veya maddi olarak son raddeyemi gelmesi gerekiyor? anlamadim sanrim.
Adanaya selamlar
18 yıl önce gönderildi #
-
*nurcancim* insanin basina gelen kötü durumlari sanirim iki sekilde degerlendirmek gerekir.birincisi insanin kendi iradesiyle verdigi kararlarin,davranislarinin negatif sonuclari veya bu durumun imtihan olusu.mutsuz evliliklerin olmasida cok normal.evlenmek kadar bosanmaninda hak olusu gibi.Allah tabiki ayrilik yasatmasin ancak bilinc bu konuda cok önemli sanirim.ki bircok insan gercekten bilincsiz evlilikler yapiyor.bunada bicok sey sebeb olabiliyor.önemli olan zarari bazi asamalardan sonra en aza indirgemeye calismak ve hic olmazsa bundan sonrasi icin Allahtan dua istemek sanirim.Duaniz olmasa ne ehemmiyetiniz olurdu diyen o degilmi sonucta?
selamlar
BERFİNCİM (ARAMIZDA ÜÇ YAŞ VAR O YÜZDEN ABLA DEMEDİM YANLIŞ ANLAMA)PEKİ GERÇEKTEN EVLİLİKDE DOĞUM VE ÖLÜM GİBİ TAMAMEN İRADEMİZ DIŞINDAMI GERÇEKLEŞİYOR YANİ TAMAMEN KADERMİ?
*nurcancim* hitap etme seklini sana birakiyorum benim icin sorun degil.
bu konu ilede ilgili ben acikcasi söyle düsünüyorum.simdi hepimizde biliyoruzki Allahin bilgisi ve ilmi sonsuz.yani bir kulu ile ilgili her bilgi ayrinitisina kadar Allahin bilgisi ve ilmi dahilinde.ama bu insanlarin iradelerini hice sayan bir olgu bir bilgi degildir elbette.yani bunun sonucuda, dualar vs ile insanin kendi iradesini kullanarak yapacagi secimde,Allahin bilgisindedir elbette.ancak Allahi kendi sünettullahi icerisinde hapsetmekte dogru olmaz .eger burada insan iradesinin bir fonksiyonu olmasa idi ozaman istisarelerin veya düsünme yetisininde bir anlami kalmazdi.düsünkü bu sunun gibi bisi.yani diyelimki 3 hafta sonra bir sinavin var.simdi bunun sonucunu Allah bilmiyormu ?elbete biliyor.yani senin iradeni kullanarak calisip calismayacagini vs ve bu sinavin sonucunu.ama sen bunu bilmiyorsun.ve o an yapman gereken tek sey calismak ve tevekkül ederek dua etmek.gercekten elinden geleni yaptiysanda ve sonuc olumsuz ise de vardir bir hayir diyebilmek.eger dikkat ettiysen hepsi zincirleme.burda bunlarin hepsi yine onun bilgisinde.evlilik olayida ayni sekilde bence.ayrica bu noktada gercekten suda cok önemli.insanin özelliklede böyle bir konu icin gercekten sadece hayirlisi icin dua etmesi.yani sonsuz bir tevekkül ile ona birakmasi.cünkü istekler bitmiyor gercekten.ama bakalim o senin icin hayirlimi.bunu biz bilemiyoruz.tamam Allah isteyin diyor.ama ben bu konuda özellikle gercekten ayrintiya inmeden sadece hayirlisi icin diye ona birakmayi daha uygun buluyorum.buda ona sonsuz güvenimin bi göstergesi olmus oluyor aslinda ve kimbilir bize ne olarak geri dönecek ins.Allahin bir ayette belirttigi gibi kullarim kendileri icin hayirli olani istedikleri gibi hayirsiz olanida isterler diyor.belki sana o an öyle geliyor hayirli gibi ama öyle olmasi belki hayirsiz.
yani nurcancim diyecegim o ki ben gercekten insanin dua ve ihlas ile bazi seyleri degistirebilecegine inaniyorum.duanin gücüne inaniyorum.bu degismis hali ozaman senin kaderindir ve bunuda Allah bilir, biliyodur zaten.degisim olduysada yine Allahin izniyle ,senin yalvarislarinla olmustur.ama sen suan bisi bilmiyosun.ve bu degisimi istiyorsan bunun icin dua etmelisin.kisacasi hayirlisi icin dua etmelisin.etmeliyiz ins.birde yarabbi! hakkimda hayirsiz olan birseyi senden istemekten sana siginirim,ediyorsamda beni engelle,bunun farkina varmami nasip eyle diyede bir dua edebilmek en güzeli olur sanirim.
hayirli dualarda bulusmak dilegiyle
Yarabbim sen berfin kardeşimize ve tüm evlenmek isteyen bekarlarımıza hayırlı eş nasip eyle, senin rızanı kazanacakları bir yuva kurmalarını nasip eyle. AMİN AMİN AMİN
*sudemeral* Allah razi olsun güzel duan icin.
bu arada ben rumuz kullaniyorum,gercek adim berfin degil.ama Allah biliyor sonucta:)
bi an icin dedim yanlis bi yerlere gitmesin dualar:)
selametle
'berfincim' burda tüm kızlar adına tek tek bişey okusak olurmu mesela kırkbir yasin buda çokmu uzun nebilim? herkesin isteği ne ise gönlündeki murada kavuşması için vakıamı okusak hepimiz bir olup toplanıp birbirimize böle yapalım diye geçiyor aklımdan ama iyi fikri olan varsa yazabilirler buraya..
bizde tez zamanda murada ereriz inşaallah hayırlısıyla amin...hani deniyorya kardeş kardeşe yapılan dua kabul oluyor...
RABBİM herkesin gönlüne göre versin amin...
Allahim!
sevgini ve seni sevenin sevgisini ve seni sevmeye bizi yaklastiranin sevgisini bizlere,tüm bekar kardeslerimize nasip eyle ( amin)
Amin Amin Amin...
AMİN İNŞ
ALLAHIM HAYIRLI DEĞİLSE KİMSE BÖYLE KALAYIM . AMİN AMİN AMİN
amin amin
teşekkürle berfincim ALLAH RAZI OLSUN DUALARDA BIULUŞALIM BEN SENİN İÇİN EDİCEM SENDE EDRSEN SEVİNİRİM ALLAHA EMANET OL
"Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazini dosdoðru kilanlardan eyle! Ey Rabbimiz! duami kabul et!... (ibrahim\40)
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.