Dostlarim benim bir sorum olacak, bu konuda aydinlatabilirseniz Allah sizden bin kere razi olsun insaallah... Babanin olumunden sonra onun yerine getirmedigi namazlari kaza olarak ben kilabilir miyim, ve nasil kilmam gerekiyor?
Selamlar
Dostlarim benim bir sorum olacak, bu konuda aydinlatabilirseniz Allah sizden bin kere razi olsun insaallah... Babanin olumunden sonra onun yerine getirmedigi namazlari kaza olarak ben kilabilir miyim, ve nasil kilmam gerekiyor?
Selamlar
DEĞERLİ DOSTUM ONUN YERİNE DEĞİL,SEVABINI BAĞIŞLAMAK ADINA KILABİLİRSİN ANCAK.HER KUL BİZATİHİ NAMAZDAN KENDİ SORUMLUDUR.
AMA ALLAH SENİN GAYRETİNE NAZAR EDERSE,KİMBİLİR BABACIĞINI AFFEDER.İNŞALLAH.
tesekkur ederim Kadir Babam
insaallah Allah'im, insaallah
Allah razı olsun bu konuda da aydınlattınız Aika ve Kadir baba...
SEVGİLİ AİKA BİR KİTAPTA ŞÖYLE YAZIYOR AYNISINI NAKLEDİYORUM .EĞER BİR KİMSE KALMIŞ NAMAZI OLSA, HESABINI BİLMESE CUMA GÜNÜ 4 REKAT NAMAZ KILA.HER REKATINDA 1 FATİHA 1 AYETEL KÜRSİ 10 KEVSER OKUYA 4 REKAT NAMAZI AYNI ŞEKİLDE KILMAK ÜZERE TAMAMLIYA 100 YILLIK NAMAZINA KEFARET OLUR .AKRABASININ VEYA YAKININ YERİNE DAHİ KILABİLİR.NİYET İSE ŞÖYLEDİR:KALMIŞ NAMAZIMA KEFARETEN 4 REKAT KEFARET NAMAZINI KILMAYA NİYET EDİLİR.
BU NAMAZ SADECE SABAHTAN İKİNDİ VAKTİ GİRİNCEYE KADAR KILINIR.YAKININ İÇİN KILARKEN DE ŞU YAKINIMIN KEFARET NAMAZI DİYE NİYETLENİCEN HERHALDE.KİTAP ESMA YAYINLARI HAZIRLIYAN MUSTAFA VARLI .
BİLGİN OLSUN DİYE YAZDIM BEN ANNEM VE ABLAM İÇİN MUSAİT OLDUĞUM CUMALARI KILIYORUM .RABBİM KABUL EDER İNŞALLAH .FAYDASI OLMASA DA ZARAI OLMAZ HERHALDE.
Allah razi olsun sizden dostum,
Allah kabul etsin insaallah senin de ibadetlerini
Amin amin amin
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.