bir gün ne olmuş bakın size ne anlatıcam şimdi..
ama önce bu bir günün sonrasına bugünlerine bi bakalım..
bir zamanlar çok güzel,tombiş bi kadın varmış..
bu kadının sevgiye şevkate yardım etmeye sevgi göstermeye,birilerini sevmeye,sevilmeye öyle çok öyle çok ihtiyacı varmış ki...
hayatta eşinden başka seveni olmamış belkide..
onun gibi şevkat göstereni,onun gibi koruyanı..belki annesi babası bile onu böyle sevmemiş..
o da bir melekmiş..kanatları haince koparılan..ama bu melek uslanmazmış..insanlardan kaçmak yerine ha bire içlerine girmeye çalışır..tanımadan etmeden iyilik yapar böööle herbişiini anlatır,daha da elimden ne gelir de bu insana yardım ederim die düşünürken o insandan kötü bi kazık yermiş..
bu melek bu kazığı unutur,başka bi insana başka yardımlar eder,sonra gene aynı sahne..
sonra bu melek gizlice ağlarmış evinde..kimseler bilmezmiş onun gözyaşlarını..dualar edermiş sessizce ağlayarak..
o ağlarken dışarda yağmur yağarmış...gökler ağlarmış meleğimiz neden ağlıyor diye rahmet yağamış yeryüzüne..
sonra bi gün bu melek gene ağlarken ya ben bu mucizeyi hayatta bulamadım bari bi google yaziim belki nette bulurum demiş..yolu buralara düşmüş...
kalabalıklar içinde yapayalnızken,önceden sadece bi kaç kişiyken onu seven bi anda bakmışki enginlere sığmaz olmuş...gönlü sürekli genleşmiş genleşmiş genleşmiş..hani katı halden sıvı hale sıvı halden gaz hale geçmiş...
o gönlünün molekülleri bursadan çıkmış (hani bi damla kolonya kokusu tüm odaya dağılır ya...)difüzyonla türkiyeye yayılmış...herşehre her eve bir molekülünü göndermiş..ankaraya,istanbula,manisaya,adanaya,karabüğe,mardine...
öyle iyi öyle iyi öyle iiymişki,melekler kendinden utanırmış ben bukadar ii diilim die:(((
bir tek kzı varken bide kocası...bissüürü kızı olmuş birden bire..birsürü abisi birsürü ablası birsürü kardeşi ve birde ahretliği...
artık eşi için kızı için dua eden sadece kendisi diilmiş..
artık kaysında düşsün diye ayağına bakanlar diil yükselsinde arşa değsin diye başına bakan dostları varmış...
sonra bi gün bi deli kız gelmiş siteye..herşeye isyan eder herşeye karşı çıkar deli deli konuşur,ölürcesine ağlar herbişiini anlatır..herkese iilik yapar ama hep kazık yer..hani onun o meleğin bi küçük boyu desek yeridir..o meleği alana yanında eşantiyon olarak bunu veriolarmış..:)
bu kızda küçüklüğünü bulmuş bu melek..onun sevgisizliğinde sevgsiz çocukluğunu,onun aşklarında eşine duyduğu aşkı,onun acılarında çektiği acıları,onun gözyaşlarında kendi gözyaşlarını bulmuş..
saatlerce konuşmuş onla msnde,maiilerr yazmış üzülmesin diye..msjlar atmış öldürmesin diye kendini..
işte o meleğede hayatında ilk defa onu annesinden başka kişilerinde sevio olduklarınıöstermiş bu melek...
onun için dua etmiş,onunla aynı şeyleri belki bi milyonuncu kez anlatıo olsada saatlerce konuşmuş onu dinlemiş..aynı öğütleri bi milyonuncu kez verse gene anlamasa bu kız o melek bıkmamış gene vermiş..
ama sonra bu kız hayırsız çıkmış..
günlerce onu çeken melek o melek diil gibi iki gün konuşmadı die ona sitem etmiş kırıcı söler sölemiş kalbini kırmış...
sanırım bu kız onu kıskanmoş:)paylaşamamış..
ama bu kız nasıl derler ki bilmem..hani çölde su gibi,açlıkta ekmek gibi bulutta yağmur gibi uykuda rüya gibi ....
dünyasında onu öle bi yere koymuş ki telaffuz edilemeyecek boyutta bi yer..
çok sevmiş onu..annem demiş ona..annecim demiş..o kızın annesinden sonra bu sıfatı hakeden tek insanmış çünkü o melek..
bi söz vardır..allah herkesin yanında aynı anda olamadığı için annelerimizi göndermiş diye..mecazi bi söz...
işte bu melekte onun gönderdiklerinden...tıpkı annem gibi...
rabbim bu meleği 40 yıl önce buraya bırakmış..çünkü 39 yıl sonra ona çok ihtiyacı olacak bi kız olacakmış ismi burcuymuş o kzın,onu koruması ona yoldaş olması lazımmış
seve seve kabul etmiş bu melek bu görevi..cennetinden çıkmış yeryüzüne inmiş..o gelince arkadaşları öle çok ağlamış öle çok ağlamış ki yağmurlar yağmış günlerce..karlar yağmış...belki bunun için o melek arkadaşlarıonın güzel yüzüne bakabilmek için onun o gl tenine ipek saçlarına dokunabilmek için o her yağmur damlasını,o her meleğin gözyaşı damlasını bu dünyaya gene bir melek getirirmiş..işte o günden beridir yağmurda edilen dualar da kabul edilirmiş..
bu melek tam kırk yıl önce gelmiş buraya,ona anne deemem için..bu meleğe şengül demişler..şen olsun hep gülsün diye.sahidende hep gülermiş..hep şenmiş..
sonra bu meleğin başına bu belayı vermişler ismide burcuymuş:)
şimdi o melek hala buralarda..gönlünün bir molekülünü sakladım küçük bi kutuya açmıyorum ki başka biri kıskanıp çalmasın diye benden..ama o yürek orada biliyorum ben.
şimdi o melek gözlerini kapatsın içinden bişi dilesin..bende aynısını yapıcam belki aynı anda aynı şeyleri dileriz ve rabbim kabul eder..
son sözüm doğum günün kutlu olsun annecim...
seni çok seviyorum,tahmininden daha fazla hemde..seni çok seviyorum melek yürekli sen benim annemsin..annemden sonra bu sıfatın en çok yakıştığı ikinci meleksin..
herşey gönlünce olsun annecim..o mübarek ellerinden hasretle öperim..sana güzel br hediye veremedim affet,yanında olamadım..ama ben bu mektubu sana yazdım..dilimden gönlümden yazdım..dökülücerdi heceler ardısıra durduramadım..seni seviyorum melek
küçük
yaramaz sabırsız kızın
burcu...:)