Ya bi dua vardı.
Hani biriyle bi görüşmeye giderken okunuyodu.Bi üstünle yada sana hep hayır diyen biriyle...
Karşındakinin dili bağlanıyodu ve sen ne istersen kabul ediyodu.
Hatirlayan bilen varsa yazabilir mi dostlar.
Bi kardeşimin şuan o duaya çok ihtiyacı varda????
Ya ??
(47 mesaj) (15 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
valla ben bilmiyorum ama açıkçası bilen biri varsa şu an benim de böle bi duaya ihtiyacım var. çünkü iş başvurularım için şart sanırım. şimdiden Allah razı olsun
18 yıl önce gönderildi # -
hz musanın duası olmasın bu, birilerini konuşmanla etkilemek için dua var ben bi tek onu biliyorum.
Rabbiş rahli sadri ve yessirli emri vehlul ugdeten min liseni yefgahu gavli.18 yıl önce gönderildi # -
sedef bu dua kaç defa okunuyor bide kişinin yüzüne mi okunuyor?
istediğin kadar okunabilir oku niyetini söyle duanı et içinden, çünkü manasında benim göğsümü aç dilimi çöz falan diyor.bunu okuyunca işte senin sözlerinden insanlar etkilenirmiş.
hmmm teşekkür ederim canım kardeşim
hep hüve lahun layün lame.... bu duayı avcunun içine yaz15 defa avcun açık biçimde oku ve avcun açıkken istediğin kişiden dileğin ne ise yüzüne karşı mırıldan:) ben denedim bunu işe yarıyor... birde allahümme ya medud.... kulunun ağzını bağla dilini tut kurt ise kuzu et benim sözümü üstün et :))) noktalı yere kişinin adı:)
Bir kimsenin bir zalimin yanında isteği olur da ondan korkarsa, yanına girerken önce Ayetel Kürsiyi okuyup sonra ;
"Ya Hayyü ya Kayyumü ya Bedias semavati vel ardı ya zel celali vel ikram"
ve ( Ya Rabbi, bu ayeti kerime ve içindeki esmai ilahinin hürmetine bu zalimin dilini bağla, ağzını kilitle, hakkımda iyilikten başka birşey konuşmasın) derde zalimin yanına girerse Cenab-ı Ecelli ve Ala o zalimi dilsiz kılar.Allah (c.c) ın izniyle ondan zarar gelmez.18 yıl önce gönderildi # -
fundacım bu dua yı görmediğin kişiye de okuyabiirmyiim yani uzaktaki kişi için avuca yazlıan duayı
arkadaşlar ne yaptığınızın farkındamısınız? bence bi düşünün. ne yaptığınızı. bazı hakikatleri iyi anlamanızı tavsiye ederim...
NEDEN?
Allah razı olsun dostlar inşallah kardeşimiz içinde hayırlısıyla işe yarar...
Amin...18 yıl önce gönderildi # -
birşey yaparken bismillah de başla. her işin başı bismillahtır. bazı şeyleri yaparken Allahın adını an sana yeter. ve öyle kalpten ve canı gönülden söyleki yeterli. ya okuduğun dua tesir etmese. haşa kalbine şeytan bin bir türlü vesveseyi verecek. kusura bakmayın. biraz gerçekci olun. Bismillah Her Hayırın başıdır.
Duayla bir işe kalkışıyoruz kaya kardeşim.
İçimizde kötü niyet yokki.
Neden böyle düşündün anlamadım.
Allahın isimlerini bile zikrettiğinde sözü dinlenen sayılır biri olabiliyorken neden böyle bir yorum yaptın anlamadım.
Sonuçta bu büyü değil sihir değil ki o amaç asla güdülmeden sadece bir istek için Allaha dua etme şekli.
Hiçbişey göründüğü gibi değildir lütfen sende buna dikkat et kardeşim...18 yıl önce gönderildi # -
SAĞOL DOSTLAR KAYA HAKLISIN ...
ya beni gerçekten yanlış anlamayın. gerçekten ben belki bilmiyorum. cahilim biliyorum. ama bu yazıları okudukça şuan sanki böyle o bilmiş hocalar olurya sanki o ortamda oldum. okuyun üfleyin. kardeşim biz demiyorumuyuz bir iş olursa Allah adıyla başla ve Allah adiyla işle. Allah adıyla bitir. ya bir işte Allahın rızasını aramak lazım. hayırlımı hayırsızmı. biz duamızı ettikmi Allah vermedi. yinede herşey için özür dilerim . kusurumuz olduysa hakkınızı helal edin cihilliğime verinb. herkese ben den bir ayetel kürsi ruhlarınıza:(
Olurmu yanlışımız varsa elbet düzelteceksiniz ama biz kötü niyet güttüğümüzden bu paylaşımı yapmadık.
Herşey Allah rızasını kazanmak için.
Ama şöyle düşün biri zam almak istiyor ve gidip patronuyla görüşemiyor.
Biçok şekilde korkusu var içinde.
Elbette önce Allah rızasını güderek hem kendine yoldaş hemde cesaret olsun diye bu duaları okuyor.
Bunda ne kötülük olabilirki.
Sonuçta istenen şey yine Allahtan, yönelinen kapı yine Allah kapısı.
Sadece hani bazı sureler bazı şeylere daha iyi gelirya onun gibi bazı dualarda bazı konularda daha anlamlı diye böyle bir paylaşımda bulunduk.
Yanlış anlama olmasın inşallah.
Allahın izniyle hayırlı şeylere sebep olsun dualarımız aminlerimiz....
Aminnn...18 yıl önce gönderildi # -
sedef uzaktakine olacağını sanmıyorum canım..üstelik ben bunu ananemden öğrenmiştim.. üfürükçülükle ne ilgisi var anlayamadım.bundan sonra paylaşmayalım bildiklerimizi o halde..
ben arkadaşımızın konusunu biliyorum. ve yapması içinde çok zorladım. en doğal hakkı. karşıdakini susturmakla olmaz. sen en doğal hakkını almak için gidiyorsun. ve almakta zorundasın. zaten bizler duamızı ediyoruz. karşıdakini etkilemek için dua etmek bana biraz acayip geliyor. Ben bir işe başlarken Bismillah derim. kuran besmelede toplanmış. buyüzden gerçekten olacaksa olur. bunu kimse engelleyemez. değilmi. gerçekten cahil biriy bilmediğim çok şey var ve bir çok şeyi burdan sizlerden öğreniyorum. hakınızı gerçekten helal edin. bazı şeyler belki tartışarak öğrenilir. ve bende bunu öğrenmiş oldum. amaçımız elbette kimseyi incitmek değildir asla. amacımız en buyük desteği vermek. özür dilerim...
ya amacım kimseyi kırmak üzmek değil. biz burda bilgi alış verişi yapıyoruz. bildiklerimizi bilmeyenlerle paylaşıyoruz. ve ben sizlerden çok şey öğrendim. Allah hepinizden razı olsun. derya kardeşimden ve yorumlarını yazanlardan özür diliyorum. tartışmak fikir alış verişinde bulunmak kadar güzel birşey yoktur. tabi darılmadan gücenmeden kırmadan. ve aslada o niyette değilim. ben derya kardeşimin en doğal hakkını almasını çok istiyorum. ve onun için özel dua ediyorum...
Senin dediğine göre sadece Besmele olurdu o zaman.
Peygamberimiz neden dua ediyordu?
Söylediğine göre dualara ihtiyaç yok.
Kardeşim hepimiz cahiliz.
Hepimiz bişeyler öğreniyoruz ama sende biraz düşünerek yaz istersen.
Bu dünyada herşey adaletli olmuyor.
Öyle zamanlardada dualarla Allaha sığınıyoruz.
Bunun her zaman arkasındaydım Her zamanda arkasında olucam.
Besmele her işe başlarken var ama.
Dualarda var.
Her yemeğin tadı ayrı.
Lütfen daha dikkatli olalım.18 yıl önce gönderildi # -
Allah hepimizin dualarını kabul etsin inşallah arkadaşlar.
cahil bir insanım kusura bakmayın. bir cahilin lafıyla kimsenin kalkıp oturmasını asla istemem. bundan sonra yorum yaparken dikkat ne kelime . asla fikrimi ve yorumumu yazmam. Rabbim dualarınızı daim etsin. hakkınızı helal edin.
arkadaşlar ne olur tartışmayalım ben hepinize çok teşekkür ediyorum
bence en güzeli ALLAHA SIĞINMAK ALLAHTAN HAYIRLISINI İSTEYİP BU TÜR İŞLERE ÖYLE GİRİŞMEK LAZIM.ARKADAŞLAR DUA HAKKINDA ALINTI BİR YAZI YAZMIŞTIM.DUA İLE İLĞİLİ LÜTFEN BİRAZ UZUN AMA OKUYUN.RABBİMİN RIZASI İÇİN.BEN ÇOK FAYDALANDIM.İNŞAALLAH SİZDE FAYDALANIRSINIZ.DUA EDİLİRKEN BAZI ŞARTLARIN OLMASI ,ZAMANIN OLMASI V.S GEREKİR.İSLAM TARİHİNDE ÇOK ÖRNEKLER VAR.
Fikrini elbet yaz kaya kardeşim.
Ama bazen söyleyiş çok önemli oluyor.
Cahillik hepimizde var bunu kendine has sanma.
Lütfen kırılmayalım birbirimize.
Kendi fikrini söylerken insanları suçlamazsan ben kendi adıma çok sevinicem.
Seni kırdımsa ben özür dilerim hakkını helal et.18 yıl önce gönderildi # -
arkadaşlar benim yüzünden tartıştınız ne olur hakkınızı helal edin
Dua olarak bilmiyorum ama ben işlerimin kolaylaşması için
Ya Azim Ya Allah
zikrini okurum. Hemen hemen her işim kolayca hallediliyor.
PEYGAMBER EFENDİMİZ(S.A.V.) buyurmuştur ki:
"Dua inananların silahıdır"CENAB-I HAK Kur'an-ı Kerim'de buyuruyor ki:
"Bunalıp darda kalan kulunu, sıkıntıya düşüp çaresizlik içinde kıvranıp duran kimse dua edip yalvardığında imdadına yetişip yardım eden , ancak Allah-ü Tealadır"PEYGAMBERİMİZ(S.A.V):
"Allahü Teala kendisinden istenmeyi sever"18 yıl önce gönderildi # -
arkadaşlar burayı okuyunca çok üzüldüm olmadık şeylere takılmışsınız.dua mü'minin silahıdır tabiki dua edeceğiz ama dikkat edilcek şeyler de var.ukalalık saymazsanız bildiklerimi paylaşmak isterim:1.dua etmeden önce abdest almak 2.kıbleye yönelmek 3.duaya mutlaka salavatla başlamak ve salavatla bitirmek 2 salavat arası yapılan dualar makbuldür 3.sayı olayınada takılmamak lazım çünkü kulun maneviyatına göre duanın tesiri olur kimisi 10 kere okur tesir eder kimiside 1000 kere okur ancak olur abdesti namazı olmayan insanların sadece bu tür sayıyla olan dualara sarılması biraz kolaycılığa kaçıyor 4.birde dua için en güzel ve özel vakit teheccüt vaktidir çünkü o vakitte Allah kuluna LEBBEYK kulum ne istiyosun der 5.son olarakta arapça duaları türkçe yazmazsanız iyi olur biliyosunuz arapçada türkçenin karşılamadığı harfler var yanlış dua etmeyelim bu arada fundanın söylediği medud değil çünkü Allahın 99 isminde böle bi ismi yok o Allahümme ya VEDUD olcak Allahın 'seven ve sevilen' ismidir hakkınızı helal edin kaya bu noktada biraz haklı
18 yıl önce gönderildi #
Konu Kapalı
Bu konu yeni cevaplara kapanmıştır.