Allah icin sevmek süphesiz insanin tadabilecegi en yüce en güzel duygudur. Ancak bu yüce asktan kaynaklanan "Allah icin sevebilme" duygusu da büyük bir mutluluktur. Güzel bir cicegi, güzel bir manzarayi nefis hesabina sevenin alabilecegi tad ve lezzet farkli, Allahin yarattigi güzel bir sanat eseri olarak görenin alabilrcegi tad ve lezzet cok daha farklidir.
Allahu Teala " Icinizden kendileriyle huzura kavusacaginiz esler yaratip aranizda muhabbet ve rahmet var etmesi Onun varliginin belgelerindendir ( Rum, 21) buyurarak esler arasindaki sevginin ilahi bir lütüf ve bagis olduguna dikkatimizi ceker.
Sevgili Peygamberimiz ise, "Allahu Teala benim rizam ugrunda sevenler icin Peygamberlerin ve sehidlerin bile imrenecekleri derecede nurdan minberler vardir buyuruyor demistir. Yine bir baska hadiste Allahu Teala kiyamet gününde; Benim icin sevenler nerededir? Onlari gölgemden baska gölge bulunmayan bir günde gölgelendirecegim" buyuracagi ifade edilmektedir.
Peygamber Efendimiz bir Mü"mini Allah icin seven kimsenin ona sevgisini söylemesini emretmislerdir.
ALLAH ICIN SEVMEK
(5 mesaj) (5 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
sağol kardeşim 1 fatiha hediyem
yaratılanı severiz yaratandan ötürü18 yıl önce gönderildi # -
Allah razı olsun
Hepinizi çok seviyorum dostlarım.18 yıl önce gönderildi # -
ALLAH RAZI OLSUN DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN
18 yıl önce gönderildi # -
Allah razı olsun kardeşim.
Allahım seni sevenlerden eyle.
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.