artık direnecek gücüm kalmadı benim, nefsime şeytana cevab veremiyorum dayan yardım edecek diyemiyorum kendime.. sadece bir ışık diyorum yanımda olduğunu yalnız olmadığımı bildir bana diyorum yok olmuyor bıktım yıllardır bu hüzünü yaşamaktan sabrım kalmadı olmuyor dua dua dua etmeye çalıştım yalvardım ağladım günlerce ama olmuyo gitmiyo içimdeki acı ellerim hep boş dönüyorum kendimi öldürmeyi düşünüyorum ama gazabından korktuğum için yapamıyorum sadece imansız gitmekten korktuğum için ama neden yardım etmiyor istediğim nasıl biliyorsa o şekil nasıl istiyorsa o şekil ama beni kurtarsın bana yardım etsin varlığını hissettirsin yanımda olduğunu bildirsin ama :( yoruldum artık çok yoruldum nasıl direnicem nasıl dayanıcam bilmiyorum kurtarır mı yardım eder mi... nefsime şeytana nasıl karşı gelicem ......
DEĞERLİ DOSTLAR ZÜLEYHA İÇİN 1.000 AYETEL KÜRSİYE BAŞLADIK...........
(62 mesaj) (26 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
rabbim kulunu yalnız bırakmaz kapısından geri çevirmez yeterki bizler sabretmeyi bilelim hepimiz nefsimize şeytana yenik düşüp umudu kestik ama allaha sıkı sıkıya bağlanıp adını dilimizden düşürmedikçe her işimizi ona havale ettikçe sırayla dualarımıza yanıt verir
ondan başka kimimiz var kapısına gidip medet umacağımızı kusurlarımızı örtecek günahlarımızı bağışlayacak kimimiz varkii
ey yücelerin yücesi ey yerlerin göklerin yüce rabbim sana şükürler olsun allahım
18 yıl önce gönderildi # -
KOSKOCA KAİNATA YETEN SANAMI YETMEZ,
KARINCANIN AYAK SESİNİ DUYAN SENİ Mİ DUYMAZ,
RAHMETİM GAZABI ÖRTER DİYEN,SENİMİ SARMALAMAZ,YAPMA GÜZEL DOSTUM,ETME EYLEME,SEN BİR ALLAH DE BAK VARLIĞININ SIMSICAK İHTİŞAMI NASIL SARACAK SENİ...
EĞER DUYMASAYDI SENİ,BURAYA YOLLARMIYDI,BİZE DUYURURMUYDU.
GEL SANA GÖNÜL HEYBEMDEN 11.AYETEL KÜRSİ HEDİYE EDEYİM.BAK BAKALIM RABBİN NELER HAZIRLAMIŞ SENİN İÇİN,SEYREYELİM.18 yıl önce gönderildi # -
dayan.basit ama çok etkileyici bi söz vardır.hiç bir yerde daima gece yaşanmaz.allah yardımcın olsun.
33 fatiha okumuştum sana hediyem olsun umudunu yitirme en umutsuz anında bile allah de göreceksin rabbimin adını anınca nasıl için ferahlıyo
rabbim hayırlı olan tüm duaları kabul etsin
amin18 yıl önce gönderildi # -
TATLIM SENİN İÇİN DE İSM'İ AZAM OKUYORUM.
(Hasbiyallahü ve ni’mel vekil sözü her korku için bir emniyettir.) [Deylemi]
Hasbiyallahü ve ni’mel vekil
Allah vekil edilecek en güzel vekildir18 yıl önce gönderildi # -
kardeşim seni benden daha ii anlayacak bir kişinin bile olmadığını bilmeni istiyorum.4 senedir neler çektiğimi yalnız rabbim ve ben bilirim.seninle aynı duruma gelmiştim.dua ediyorum ama hiç bişey değişmiyo diye düşünüyodum.hatta senin gibi sitelere yazılar yazdım,yardım dilendim.bir umut ışığı aradım.ama yoktuuu.hep intiharı düşündüm.yaşamanın benim için bi anlamı yoktu.hep mezarımı hayal ederdim.halbuki benim yaştaki arkadaşlarım hep mutluydular..ama bir gün olsun neden ben allahım demedim.ve en kötü olduğum günlerden biriydi.nerdeyse ağlamaktan gözlerim kurumuştu.rabbim bi teyze çıkardı karşıma..bana o kadar güzel şeyler anlattı kiii.başıma bu belaların geldiğine neredeyse sevinecektim.yarın kalk yüzünü yıka ve bugün benim günüm dee.kendini rabbimin merhametine bırak.allahım çektiğim acıları bir sen bilirsin,ben kendimi sana teslim ettim yalvarıyorum bana yardım et de.vegerekirse geceleri uyuma.ibadetle geçir gecelerini.çünkü gece dua etmek bir başka.rabbimin karşısında dök içini.o an sanki bu dünyada hiçkimse yok da sadece sen ve rabbimiz var gibi geliyo.ağla ağla ve içten inanarak dua et. bak güzel peygamberimiz hz.muhammed(sav)ne demiş:'DUA GÖK İLE YERYÜZÜ ARASINDADIR.BENİM ÜZERİME SALAT VE SELAM EDİLMEDİKÇE YÜKSELMEZ.BENİ.HAYVANINA BİNEN ADAMIN SU KABI YERİNE TUTMAYINIZ' sürekli dualarının başında ortasında ve sonunda salavat çek.
'EY ALLAHIN RESULÜ!HANGİ DUA DAHA FAZLA KABULE ŞAYANDIR?ŞÖYLE BUYURDU:'GECENİN SON KISMININ ORTASINDA VE HER FARZ NAMAZIN ARKASINDA YAPILAN DUA'
ALLAH RESULÜ(SAV)BUYURDU:ALLAHA KABUL EDİLECEĞİNİ KESİNKES BİLEREK DUA EDİN.ÇÜNKÜ ALLAH,GAFİL KALBİN DUASINI KABUL ETMEZ.'
BRİNİZİN DUASI'RABBİME DUA ETTİM DE KABUL ETMEDİ.'DİYEREK ACELE ETMEDİĞİ SÜRECE MUTLAK KABUL OLUNUR(HZ. MUHAMMED)
ALLAH YARDIM ETSİN KARDEŞİM...18 yıl önce gönderildi # -
Cenabı Allaha bazı kullarının yalvarmaları çok hoşuna gidermiş huzurumdan hiç ayrılmasın diye hemen dualarını kabul etmezmiş,bazı kötü kullarının duasınıda hemen kabul edermiş ki sesini duymayayım diye o yüzden sabret inancını ve ümidini yitirme Allah her zaman yar ve yardımcın olsun.
yüce rabbim size acil şifa verir inşallah ama şunu düşünün sabır etmezseniz isyan ederseniz yüce rabbim yine vermez onun için sabır önce sonra niyet sonra ise şükret
size 3 ihlas 1 fatiha yolluyorum allahıma yalvarmayı herzaman borç bilin
La havle vela kuvvete illa billahi aliyil azim. Suphanallahu ve bihamdihi
Allah'ım kardeşime gözyaşlarının senin katında en değerli varlıklardan biri olduğunu hissettir Ya Rabbi
Rahmetinle Ya Rabbi
Kereminle Ya Rabbi
Ya Rahman Ya Rahim...18 yıl önce gönderildi # -
Öyle umutlusunuz ki, benim ise içim kapkara oldu... yaşım daha 20 aslında ama yemin ediyorum ki dünya gözümde sıfır.. gazabından korkmasam imansız gitmekten korkmasam çoktan acizlik edip kendimi öldürücem.. bazen şeytan dualarına cevab gelmiyor işte öldüğünde de sana neden öldürdün denmez diyor... zor dayanıyorum ne şeytana ne nefsime verecek cevabım kalmadı.. öyle bi karanlık ki, duaya sıgınsam sabırsızlık belimi büktü..
BAK KÜÇÜK DOSTUM,BİZİM SİTEMİZDE ÖLÜM LAFI,ŞEYTAN LAFI PEK GEÇMEZ.BU SİTENİN GEÇER AKÇESİ DUADIR,RAHMETTİR.
SEN ÖNCELİKLE AĞZINDAKİ VE DÜŞÜNCELERİNDEKİ ŞU ÖLMEK LAFINI VE ŞEYTAN LAFINI SİLECEKSİN.
SONRADA GERÇEK DERDİN NEDİR ONU ANLATACAKSIN.BAKALIM NELER YAPABİLİRİZ BURDAN.CEVABINI BEKLİYORUM.!!!!18 yıl önce gönderildi # -
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DOSTLAR BU MESAJA KÜÇÜK DOSTUMUZDAN CEVAP GELENE KADAR LÜTFEN YORUM YAZMAYINIZ.
derdin gerçeği - sahtesimi oluyor... Dert derttir.. Anlatsam da bişey yapamazsınız benim için.. Ben sadece dualara sığındım çünkü yapabilecek başka bir şeyim yok.. Benim mucizem mevlanın bana yardım edişi olur... Bilmeliyim ki çevirmez, bilmeliyim ki yardım eder.. çünkü küçüklüğümde ettiğim dualarım kabul olmamış olacak şimdi de kapıdan kovulursam.. Geççi farketmez... şeytan lafını ben ağzımdan silsemde kendisi beynimden silmez... Ölüm ise bana kurtuluştur hem "ölüm güzel şey olmasaydı hiç ölürmüydü peygamber.." diye bir söz vardır... Bana da kurtuluştur ölüm.. Yoksa inancım kaybolup gidecek.. Sığındıgım değerlerim yok olacak..
DEĞERLİ DOSTUM YAŞINI VE CİNSİYETİNİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM BİR SAKINCASI YOKSA,BİRDE VARSA ADIN.
adım züleyha.. 20 yaşındayım..
SEVGİLİ KÜÇÜK DOSTUM SANA BAZI AÇIKLAMALAR YAPACAĞIM.ADIM KADRİ BABA,YAŞIM 45,BU AÇIKLAMALARDAN SONRADA BU YAZIYI MESAJ ALMAYA KAPATACAĞIM.
DERDİN NEDİR NİCEDİR BİLMEYİZ.BİZİM BİLDİĞİMİZ BU SİTEDE EN UFAĞINDAN EN BÜYÜĞÜNE KADAR TÜM DOSTLARIN DERTLERİYLE DERTLENMEK.ONLARLA AĞLAMAK,ONLARIN SEVİNÇLERİNE ORTAK OLMAK.
SEN SİTEYİ TANIMA FIRSATI BULAMAMIŞSIN DAHA HENÜZ.BURDA BİZİM YÜREĞİMİZ ATAR.HERGÜN HER GECE BİR DOSTTUN FERYADINDA HALDEN HALE GİRERİZ.
ONUN İÇİN ALLAHA DUA EDERİZ,BUNU YAPARKEN,KENDİ DERTLERİMİZDE SUSKUNLUĞU,O DOSTUMUZUN DERDİNDEDE FERYADI KUŞANIRIZ.
KENDİMİZ İÇİN İSTERKEN SUSARIZ,DOSTUMUZ İÇİN İSTERKEN COŞARIZ.
BU YÜZDEN KİM NEDERSE,NE ANLATIRSA YADA ANLATMADAN İMA EDERSE BİZ YİNE ÜZÜLÜRÜZ.
İNSANIN SAHTESİ OLDUĞU GİBİ DERDİNDE SAHTESİ OLUR.ONU NASIL ALGIDAĞINA BAĞLI.
SEN ANLATMAZSAN SANA SAYGI DUYARIZ.SUSARIZ.
"ÖLÜM GÜZEL ŞEY OLMASAYDI HİÇ ÖLÜRMÜYDÜ PEYGAMBER"DİYORSUN.AMA O KAİNATIN PEYGAMBERİ,KAİNATA RAHMET OLARAK YARATILMIŞ PEYGAMBER.SON ANINDA REFİKİALAYA(YÜCE DOSTA)DİYE NEFES VEREN PEYGAMBER.
YA BİZLER NASIL GİDECEĞİZ HİÇ DÜŞÜNDÜNMÜ.NE HAZIRLADIK O YOLCULUĞA.BELLİ DEĞİL.
ŞÜPHESİZ CANINI ACITAN BİR SIKINTIN VAR,TAMAM SENDE KALSIN.
AMA ŞU SORUMA YÜREĞİNLE CEVAP VER.EĞER İNANCININ BU KADAR ZAYIF OLDUĞUNU,KAYBOLUP GİDECEĞİNİ SÖYLERKEN SENİ TUTANIN KİM OLDUĞUNU HALA ANLAMADIN MI.
ONU NERDE ARIYORSUN.
YANLIŞ YERE BAKIYOR OLMAYASIN.18 yıl önce gönderildi # -
kalbime baktım ama zayıfım.. acizim şüphe ederken utanıyorum korkuyorum ama bunlara dur diyemiyorum kendi kendimle konuşuyorum hani çizgi filimlerde şeytanlarla meleklerin atışma figürleri olur birisi bişey yapmaya kalkar ve sağ yanında bir melek belirir. onu tutmaya, iyiye yönlendirmeye çalışırda birden kırmızı bir şeytan peyda olurda tam iyiliğe el uzatmışken o kişi onu hemen kandırmaya meleği susturmaya çalışırya aynısı öyle işte.. kendi kendimle öyle atışıyorum.. ve ister inanın ister inanmayın kendi kendimle konuşuyorum bu şekil, ikiye bölünüyorum bi aciz zayıf bir sesle var benim mevlam duduyor yardım edecek git başımdan diyorum birde kendimi sorgulayan o aşşağılık şeytanın söylediklerini düşünüp dillendiriyorum... ve sonunda hangi taraf galip gelir bilmiyorum.. burayı dün dayanamayıp ağlarken artık kopma noktasına gelmişken bir ümit googlede bir insanın duasını ve karşılık buldugunu okurumda belki ümitlenirim diye mucize terimiyle googlede aratırken buldum... ben programcıyım önce sitenin alt yapısını ve ana sayfadakı duasını inceledım bir form oldugunu bilmiyordum bile.. ana sayfada ki duayı okuyunca içimden iki düşünce geçti birisi ne güzel mevla kabul eder bu duaları dedim bu meleğin söylediği idi, ikincisi sen zaten aylardır bu duaları okuyup dua etmiyor musun ... hani aldın mı cevabını bu ise şeytan... bi an ümitleniş, kıpırdanış oldu tam gözyaşlarımı silecekken ardından bir çöküş oldu benim için.. ve hüsran.. son gayret dedim birileri mucizesini cevap olarak yazar da onunla ümitlenir tutunurum dedim.. derdime gelince dert uzun, dert belki küçük, belki de büyük nihayetinde dert dünya derdi... ama beni bu dert öyle bir noktaya getirdi ki en büyük derdim sesime ses verecek rabbimi bulamayışım onu hissedemeyişim oldu.. derdimi unuttumda rabbi aramaya, beni duydugunu nefse kanıtlama cabası içine girdim bu yönde bir kapı aralığı aramaya başladım, öyleki kitap okumaya, söylenmez belki ama sürekli ibadet çabası içine girmeye, meal okumaya, ve sürekl hiç durmadan dua etmeye gayret ediyorum ama bir şeytan musallat ki.. ben okurken bana gözünle gördün mü bu okuduklarını diyor... ben el acarken kacıncı bu hanı ses geldımı sana dıyor... hep mışlı mişli hikayeler duydun birinede şahit oldun mu diyor... ölüm diyorum, ölmek ne güzel fetihtir.. benim ölümüm sadece benim değil içimde ki nefsin içimde konuşup duran ve beni kahreden bu aptal düşüncelerin ölümü olacak.. bilirim ölüm için azık gerek, belki ölüme layık değilim.. ama ölmek için çok dua ettim ediyorum da.. çünkü daha fazla kalıpta yenilmekten korkuyorum.. ölsem ölsemde rabbime varsam ve artık şüphelerimden kurtulsam diyorum.. siz hiç amaçsız boşu boşuna yaşamak zorunda kaldınız mı... amaç tek amaç rabbe ulaşmak ama gidilecek yol bulunamaz, bazen bulunsada nefis doyumsuzdur kanıt görmek ister.. evet dualarımın kabulü belki madde züleyhaya hoş gelecek ama manadaki züleyhanın öyle bir derdi varki onun derdi dünya istekleri dünya duasının kabulu değil mevlayı bulmak mevlanın onu duydugunu bilmek.. ben O'nun varlıgına birliğine kanıtsız iman ettim dualarıma icabet olunsa da olunmasa da amenna her şeye kur'ana efendimizin getirdiklerine.. iman etmeyen şeytansa onun imansızlıgı ona ama ahirette sizde şahit olursunuz benim imanıma... hadisler okuyorum hani diyorya efendimiz kul acar elini mahzün bir şelide boyun büküp isterde mevlasından mevlası onun elleri boş hüsrana uğramış olmaktan haya eder, hani derya güllez güzeli duaların hiç biri reddolunmaz.. Hani ayeti kerimede kullarım beni soracak olurlarsa deki ben size şah damarınızdan daha yakınım biri bana dua ettiği zaman duasına icabet ederim... keşke yaşım ileri olsa keşke şu zamanı atlatsam... keşke bir şekilde bu dunya derdını unutsam da bu arayıoştan ve umutsuzluktan kurtulsam imanımı muhafaza edebilsem.. sığınıyorum ben... artkı benim şeytana ve nefsime verecek cevabım kalmadı gücüm tkendi onlara sunacak kanıtım yok ve onlara karşı artık susuyorum mevlaya sesleniyorum benim artık mecalim kalmadı ne olur sen, sen benim yerime cevab ver diyorum.. imanıma ve inancıma sen sahip çık rabbim kaybetmekten çok korkuyorum diyorum.. sesime ses ver verki tutunacak dalım olsun diyorum.. verki şeytan ve nefis kahrolsun sesime ses verki bu bocalamadan kurtulup sana imanı kamille tam bir itimad içerisine girebileyim.. dedim ya belki istediğim bir mucize... mucize istediğim için belkide mucize'deyim...
DEĞERLİ KÜÇÜĞÜM,İFADELERİNDEN ANLADIĞIM KAFAN BİRAZ KARIŞIK.BİR YERDE KATIKSIZ İMAN ETTİM DİYORSUN,AMENNA DİYORSUN.BİR TARAFTA NEFSİME VE Ş...... VERECEK CEVABIM KALMADI DİYORSUN...
MADEM KATIKSIZ İMAN ETTİK TEVEKKEL ALLAHTAN DEYİP GEÇMEK GEREK.SORGULAMA NİYE.BİZ ALLAHA HESAP VERECEĞİZ.YOKSA BAŞKA BİR MERCİ YOK Kİ...BANA GERÇEĞİ TAM OLARAK ORTAYA KOYABİLİRMİSİN.SENİN YAZDIKLARIN DAĞINIK.SONUCA VARAMAYIZ GİBİ GELİYOR.
gerçek çocukken büyüyünce bir vasfa sahip olmak için çok dua ettim bunu burda açıkça yazmak istemiyorum ama öylesine dua ettim ki kuran kursunda kalırken hocalarımızın anlattıgı bir şeyden etkilenip çok dua etmiştim... geçen seneye kadar mevla hep o vasfa sahip kıldı beni.. hatta garip şeyler oldu ben belkide o vasıftan mahrum kalacakken sahip cıktı ve ben bi şekilde yine vasfıma sadık kaldım.. sonra gecen sene bu duanın gercek kabulü ve vasfı kaybetme düşüncesinden tamamen uzaklaşacağımı gercek yolu (insan ) diyelim buldugumu sandım.. aslında duam suydu küçükken hocalarımız bir hikaye anlatmıoştı bizlere ve öylesine etkilenmiştim ki ağlaya ağlaya günlerce dua etmiştim mevlam bana evleneceğim insandan başkasını bu duygularla görmeyi nasip etme karşıma çıkartma ne olur sadece o insan bana sahip cıksın diye dua etmiştim.. hemde cok.. sonrasında duamı unutup belki bir kac kez nefse uymaya kalktım ama garip ki hep sonucsuz oldu hep engellendim ve kimseyle yüz yüze gelmedim.. bazen evet budur dedim karar verdim niyetlendim ama karşıma öyle şeyler cıktı ki engelledim... sonra bi insan bana yaklaşmaya calıstı, benden islamı öğrenmek istediğini ve duygularını söyledi... öncesi kactım islamı öğretmeye bildiklerimi aktarmaya tamamda diğerine hayır olmaz istemem dedim, durumlar farklıydı biraz o yüzden direndim... ama küçük kalmışım fazlasıyla ki verilen sözleri ALLAH ahitlerini vede öyle tevafuklar oldu ki artık evet sanırım budur dedim istenen yardımı cevapladım.. inandım öylesine gercekti ki hersey.. belki buda dogrusu değildir diye, kaçmak istedim önceleri ama tevafuklar yanlış anlaşılmalar.. istemesemde karşı karşıya geldim sonucunda artık iyice evet mevla buna karsı boyle boyle engeller cıkarmadı sanırım dogru dedim... ama kandırıldım, şimdi ise öyle imkansız ki............. duygularım da değil de ettiğim dualarımdayım... çektiğim acı bir yana, karmaşadayım, karışığım... mucize diyorum ya evet sadece bir mucize gerekli.. çünkü çektiğim acıyla ettiğim duaların somut kalışı daha da yıpratıyor beni.... zaten hayatım hep hastalıklarla ağlamalarla ve sevdıklerımın olumuyle gectı... en sonunda da en cok ınandıgım degerımle bır kopuş oldu.. çocukluk dualarım en temız en guzel dualarım.... şimdi mucize diliyorum mevladan ya al canımı yada bı sekıl ne olur sıgındıgım dualar red olunmaz ınancım sarsılmasın benı duydugunu söyle bana rabbım dıyorum..
kardeşim kadir baba haklı daha yaşşayacak çok guzel şeylr var
SANIRIM BU KONUYU DAHA FAZLA UZATMANIN ANLAMI YOK KÜÇÜK DOSTUM.
SEN ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE BİR KARIŞIKLIĞA UĞRAMIŞSIN.
RUHEN ACIYLA KONUŞUYORSUN,SENİN İÇİN BİZİM YAPABİLECEĞİMİZ DUA ETMEK.ŞİMDİ SENİN İÇİN ALLAHIN İZNİYLE VE BEREKETİ İLE AYETEL KÜRSİ BAŞLIYACAĞIZ.SENİN İÇİN VE SENİN DURUMUNDA OLAN TÜM ÜMMETİ MUHAMMETİN SELAMETİ İÇİN.
SONRA O BİRİKEN AYETEL KÜRSİLERİ BİZİM BÜYÜK HEYBEYE AKTARACAĞIZ.SENDE BİZE KATIL AYETEL KÜRSİLERİNLE.
BAKALIM RABBİM O BEKLEDİĞİN MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRİR BELKİ NE DERSİN.
ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.AMİN.************
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM...
HADİ DEĞERLİ DOSTLAR ZÜLEYHA SİTEMİZDE DAHA YENİ,ONU NASIL KARŞILADIĞIMIZI VE ONUN İÇİN NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖSTERELİM...
ONUN İÇİN BURANIN,MUCİZESİNİN GERÇEKLEŞEBİLECEĞİ BİR YER OLDUĞUNU KENDİSİNE DUALARIMIZLA GÖSTERELİM...EUZUBİLLAHİYEMİNEŞŞEYTANİRRACİM BİSMİLLAHİRRAHMENİRRAHİM.
100.ADET İLE BEN BAŞLIYORUM ŞEYTANA İNAT.
100 tane de ben okurum.. inşaALLAH.. mevla razı olsun.. bana yardım etmek için içinizden gelen samimiyetin daha fazlasıyla muhabbet duysun sizlere...
SON RAKKAM.........................200.ADET.
11.ADET DAHA...
SON RAKKAM......................211.ADET.
"""Allah kuluna yeter...""""
""yoksa darda kalana dua ettiğinde icabet eden ve kötülükleri yok eden mi...."""
kardeşim Allah de Allah de Allah de harikulade şeyler göreceksin
sınırlar şekiller belirleme bırak kendini Rabbinin rahmetine O bak ne güzellikler eyleyecek
burnumuzun dibindeki mucizeleri çoğu zaman gönlümüzdeki karmaşadan dolayı görmeyiz
Yunus Emre ne güzel söylemiş
""bunca varlık var iken gitmez gönül darlığı""
size de yardım edecek ..
soru kipiyle değil kesinlik kipiyle kendi kendinize tekrar edin bunu ALLAH'IN İZNİYLE : ""bana da yardım etmeye gücü yeter"" deyin..
haydi bismillah
100 adet ayet el kürsi okuyacağım inşaallah sizin için.son rakkam..............311.adet.
YA ALLAH BENDE 50 ADET OKUYORUM.
ALLAH KABUL ETSİN...
SON RAKAM....361
10.adet daha
SON RAKKAM...........................371.ADET.
18 yıl önce gönderildi #
Konu Kapalı
Bu konu yeni cevaplara kapanmıştır.