Allahım Bugün hep güzel haberler aldım çok sevinçliyim.
Önce Lalem müjdeli bir haber verdi çokkk sevindim. sonra Böcükümden aldım onada çok ama çok sevindim. Hemen ardından adela kardeşimin eşi yuvasına dönmüş şuan inanın çok sevinliyim.
Aklıma Reyhan ile Hatice geldi Yüce rabbim onlarında eşlerinin eve dönüş haberini duymamızı nasip et.
Mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine bunlar rabbim burda duası olan tüm dostlarımın iyi haberlerini duyayım dualarının kabul olduğunu duyayım yüce rabbim.
Aminnnn
Çok mutluyumm çokkkkkkkkkkkkk!
Güzel Haberler için şükürler olsun(Nimet)
(38 mesaj) (21 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
amin amin amin
şükür elhamdulillah
dostlarının sevinciyle mutlu olan ablalarımız vaar
şükür elhamdulillah....18 yıl önce gönderildi # -
RABBİM MUTLULUGUNUZU DAİM EYLESİN İNŞAALLAH....
SELAM VE DUA İLE...
18 yıl önce gönderildi # -
Nimet ablam mutluluklar her daim bizlerle olur inşaallah.
Rabbim bizi şükredenlerden eylesin.
Aminnn AMİN
Nimet ablam inşallah ben de önümüzdeki hafta babam ameliyattan çıkınca senin gibi mutlu olurum dua et olur mu.Bu arada çok özledim seni.Kaç zamandır gelmeni bekliyodum siteye
nimet ablacım banada dua et neolur.sevdiğimi kaybetmek üzereyım.dualarına muhtacım...inşallah hepimizin duaları kabul olur.bu arada nur abla vardı ben göremedim sitede.uzun zamandır yoktum bide şengül abla ve ayşe ablam vardı onları göremedim.siz belki biliyosunuzdur diye soruyorum.allaha emanet olun
inşallah hergün yeni güzel haberler alırız güzel haberler geldikçe daha bir güzel oluyor bu site
allahım bütün dua dostlarının hayırlı mucizelerini ver yarabbi
şükür elhamdulillah....
RABBİM MUTLULUGUNUZU DAİM EYLESİN İNŞAALLAH....
SELAM VE DUA İLE...
Elhamdülillahi rabbil alemin
Rabbim hep hayır haberleri almayı ihsan etsin
sevgi saygı ve baki muhabbetlerimle18 yıl önce gönderildi # -
AMİN . BİZLERE DE MUTLU HABERLER VERMEYİ NASİP ETSİN TEZ VAKİTTE İNŞALLAH
Duygucummm!
Babana dua edeceğim ablacım bende seni çok özledim öpüyorum seni.
Allah tez vakitte bize sağlık haberlerinizi nasip etsin.
Yaseminim canım dua etmezmiyim sana hiç tabiki ederim ablacım.
Canım Şengül ablan burda takip edersen anlarsın izmi değişti sadece
Ayşe hanım ise teknik bir sorun dan dolayı giremiyor.
Yasinciğim sağolsun mailerini bize ulaştırıyor...
Seni de öpüyorum tatlım.
Allaha emanet ol18 yıl önce gönderildi # -
Allah için birbirini seven tüm müslümanların, din kardeşleri için yaptıkları
duaları Ekrem olan Rabbim kabul eder inşAllah
amin amin amin18 yıl önce gönderildi # -
AMİN AMİN AMİN
İnşaallah ablacım18 yıl önce gönderildi # -
evet ablacım inşallah rabbim hepimizi güldürür
rabbim bizede mucizesini gosterir inşallah.. :(
CANIM İYİ KALPLİ NİMET KARDEŞİM BENİM.BENİDE UNUTMAMIŞSIN .TŞK EDERİM.İNŞALLAH HEP GÜZEL HABERLER VERMEYİ NASİP ETSİN RABBİM.SENİNDE GÜZEL VE MUTLU HABERLERİNİ ALMAK DİLEĞİYLE.ALLAHA EMENET OL
amin amin aminn rabbim sesini duyuran duyuramayan tüm kardeşlerimizi ferah açıkart güzel haberlerini duyur allahım
amin amin
.....
Benhancım o bu günlerde kafasına göre takılıyo.
Bi süre sonra kendine gelir.18 yıl önce gönderildi # -
Allah sevinçlerimizi arttırsın.
BURCUYU BEN ÇÖZEMEDİM ÇÖZENLER BANA DA YARDIM ETSİN :)
abla bessel fonksiyonlarıyla çöz beni olmadı determinantımı alırsın çözüm kümemi bulursun haha hahay da hay hayt:D:DDD:)))
katsayılar matrisimide çözebilrisin abla hahahahaaaa:))
onları hiç çözemem :)
BESSEL DİFRANSEL DENKLEMİ VE ÇÖZÜMÜ Frobenius seri metodu ile çözülebilen ikinci mertebeden değişken katsayılı diferansiyel denklemler arasında bessel diferansiyel denkleminin önemli bir yeri vardır.matematiksel fizik,temel bilimler ve mühendislik bilimlerinin uğrası alanına giren pek çok problemin çözümünde bu denk- lem ve denklemin çözümü olan fonksiyonlarla sık sık karşılaşılır.Bu denk lemin çözümünün,çözüm fonksiyonların ve bunların özelliklerinin ayrın- tılı olarak incelenmesi ise ancak kısmi diferansiyel denklemlerin tam ola- rak kavranmasından sonra mümkün olmaktadır. ….(1) Değişken katsayılı ve bir parametreli (1) denkl00emine ,p’inci mertebe- den Bessel diferansiyel denklemi denir.Burada p,herhangi bir sabit sayı, bir parametredir.Bu denklemin çözümüne de p’inci mertebeden Bessel fonksiyonu denir. I.Sıfırıncı Mertebeden Bessel Diferansiyel Denklemi Denklem (1)’nin çözümünde önce p=0 durumunu göz önüne ala- lım.Bu durumda Bessel diferansiyel denklemi, ….(2) şeklini alır.Bu denkleme,sıfırıncı mertebeden Bessel diferansiyel denk- lemi denir.açıkça görülüyor ki,x=0 noktası denklemin düzgün tekil (singüler) noktasıdır.Burada kolaylık olsun diye yalnız x>0 için çözüm arayacağız.Frobenius serisi çözümünden, =0 olmak üzere,(2) denkle- minin çözümü, ….(3) şeklinde frobenius serisidir.Burada,r ve katsayılarının belirlenmesi ger- ekir.Bunun için sıra ile y’nin birinci ve ikinci türevleri alınırsa ve (2) denk- lemde yerine konulursa, elde edilir.Yeniden düzenlenirse, veya 0 elde edilir.Buradan, elde edilir.x’in aynı üslerinin katsayıları sıfır’a eşitlenirse, (i) , (ii) (iii) bulunur.görülüyor ki katsayıları,r’nin ve n’nin fonksiyonlarıdır. Birinci denklem indisel denklemdir. =0 olması nedeniyle buradan =0 veya indisel kökler bulunur.............
:):):):)
İNTEGRAL DENKLEM SİSTEMİ İÇİN ÖRNEKLER Burada, 3. Bölümde anlatılan yöntemin daha iyi anlaşılabilmesi için Fredholm integral denklem sistemleri ile ilgili örnekler verilmiştir. Örnek 5.3.1: İki bilinmeyenli, homojen Fredholm integral denklem sistemini göze alalım. Bu (3.3) ile verilen formda bir sistemdir. Bu sistemi; şeklinde de ifade edebiliriz. Burada yer alan matrislerin, , , olduğu açıkça görülmektedir. Bu sistem için temel matris bağıntısı; dır. Burada P ve F sıfır matrisidir. Böylece denklemimiz şeklini alır. N=2 için sıralama noktaları, , , olacaktır. Yöntem, , matrisleri hazırlanarak uygulandığında ve gereken işlemler yapıldığında matrisi hesaplanmış olur. İşlemler sonucunda; sistemi elde edilir. Buradan Taylor katsayıları, olarak bulunur. Bu katsayılar yardımıyla sistemin çözümü; elde edilir. Bulunan çözümler denklem sistemini sağlamaktadır. Örnek 5.3.2: değişken katsayılı Fredholm İntegral denklem sisteminin çözümünü arayalım. Sistemin matris formunda yazılışı dir. Bu sistemin N=2 ve N=3 için çözümleri yapılmıştır. N=3 için yapılan işlemleri gözden geçirelim. Bunun için (3.11) temel matris bağıntısındaki matrisleri, , , , , sıralama noktalarından faydalanarak hesaplayabiliriz. dır. P ve F matrislerini , şeklinde hesap edilir. Diğer matrisler ise; , , olarak hesaplanır ve denkleminde yerlerine yazılırsa W ve A matrisleri bulunur. Diferansiyel denklemin tam çözümü şeklindedir. N=2, N=3 bulunan çözümlerin tam çözümle karşılaştırılması Tablo 6 de verilmiştir. TABLO 6: Örnek 5.3.2 nin sayısal çözümü ve tam çözümü ile karşılaştırılması ti N=2 N=3 Chebyshev Sıralama 0 -2.858. 10-4 1 -8.549.10-4 1 0 1 0.1 0.1 1 0.0999 1 0.1 1 0.2 0.2 1 0.1999 1 0.2 1 0.3 0.3 1 0.2999 1 0.3 1 0.4 0.4 1 0.3999 1 0.4 1 0.5 0.5 1 0.5 1.001 0.5 1 0.6 0.6 1 0.6 1.001 0.6 1 0.7 0.7 1 0.7 1.001 0.7 1 0.8 0.8 1 0.8 1.001 0.8 1 0.9 0.9 1 0.9 1 0.9 1 1 1 1 1 1 1 1 Örnek 5.3.3: Değişken katsayılı, doğrusal Fredholm integral denkleminin N= 2 için çözümünü araştıralım. Temel matris bağıntısındaki , , matrisleri ve matrisleri yardımıyla matrisi bulunur. ve matrisleri Örnek 5.3.1 deki gibidir. Bundan sonra denkleminde işlemler yapıldığında A bilinmeyen Taylor katsayılar matrisi; şeklinde bulunur. Yaklaşık çözümler ise, şeklinde elde edilir. 5.4 İNTEGRODİFERANSİYEL DENKLEM SİSTEMİ İÇİN ÖRNEKLER Bu kısımda, Fredholm integrodiferansiyel denklem sistemi için 2 örnek sunulmuştur. Örnek 5.4.1: İlk olarak Fredholm integrodiferansiyel denklem sistemini göz önüne alalım. İntegral sınırları a=-1, b= 1 olarak verilmiştir. Ve sistemin c=0 noktası civarında çözümü aranmaktadır. Bu sistemi (4.2) formunda yazacak olursak burada yer alan matrisler, , , şeklindedir. Bu sistem için temel matris bağıntısı ise, olacaktır. Bu matrislerin nasıl hesaplanacağı Kesim 4.1 de verilmişti. Sistemin çözümüne N=3 alarak, 3. dereceden Taylor serisiyle yaklaşalım. Bu durumda sıralama noktaları; , , , olacaktır. Bu sıralama noktaları yardımıyla, temel matris bağıntısında yer alan matrisler hesaplanıp gerekli işlemler yapıldığında A Taylor katsayılar matrisi............
:):):)
bu denklemler yardımıyla burcuyu mars ile jupiter arası bir yerde buluruz herhalde
Muratçığım kusura bakma:):):)18 yıl önce gönderildi #
Cevapla »
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.