Artık dayanamıyorum hayattan hiç ama hiç zevk alamıyorum allah rızası için bana akıl verin ne yapmalıyım.Ben 21 yaşında mütasıp bi ailenin kızıyım bundan 9 ay önce biriyle tanıştım o hayatıma girince herşeyim değişti onu çok sevdim ve halada çok seviyorum ama öyle engeller varki katlanamıyorum bir yanda ailem diğer yanda hakan çok bunalımdayım hakan 31 yaşında evlenmiş ayrılmış 3 yaşında erkek çocuk babası 2 yıldır eşinden ayrı hiç ummadık bi zamanda tanıştık aşık olduk ikimizde birbirimizi çok seviyoruz ve hergün allaha şükrediyoruz böyle bi sevgi bulduğumuz için..durumu annem kardeşlerim ve bi kaç dostumdan başka kimse bilmiyo annem ve bu durumu bilen herkez sağdece dul olduğu için onu istemiyo kabullenemiyolar. hergün kavga hergün gürültü bir yanda ailem diğer yanda hakan ne yapıcam bilemiyorum bugün artık dayanamadım aynı evin içinde öz annemle nerdeyse düşman olucaz hakana durumu yeniden anlattım ve ayrıldık nereye kadar onsuzluğa katlanabilirim bilemiyorum çok zor durumdayım onu çooook seviyorum gözüm hiçbişey görmüyo aileme onu nasıl kabullendirip sevdirebilirim bu arada gelip isteyen başka kısmetlerim var ve ailem onları değerlendirme aşamasında derdimi anlatcak tek bir kişi bile yok nolur bana yardım edin dualarınızı bekliyorum bana akıl verin acaba gerçekten yanlışmı yapıyorum ama şundan eminim o gerçekten doğru insan bütün dualarınızın kabul olması dileğiyle amin....
ÇIKMAZDAYIM NOLUR BU YAZIYI OKUYUN BANA YARDIMCI OLUN..
(51 mesaj) (28 katılımcı)-
19 yıl önce gönderildi #
-
allah yardımcın olsun.yanlış bir karar vermemek çin dua et.hakkında hayırlısı neyse rabbim onu sana güzel bir şekilde nasip etsin inşallah
19 yıl önce gönderildi # -
SEN ONDAN EMİNSEN BİZE LAF DÜŞMEZKİ KARDEŞİM . YANLIŞMI YAPIYORUM DEDİKTEN SONRA O DOĞRU DİYORSUN ZATEN . ALLAH SANA DOĞRULARI HAYIRLISINI GÖSTERSİN .
3 adet ayetel kürsi okudum.
Allah yardımcınız olsun.
Rabbim doğru kararınızın ne olması gerektiğini kalbinize iletsin inşaallah.19 yıl önce gönderildi # -
TUĞBA O İNSANIN ÇOCUGUNU KENDİ ÖZ ÇOCUGUN KADAR SEVEBİLECEKMİSİN + ÇOCUK HER ZAMAN BALDAN DAHA TATLIDIR. SEN GEL ABİNİ DİNLE BU KONUYA AMİN DEME BİR HİS UĞRUNA HAYATINI KARARTMA ÜZDÜYSEM ÇOK ÖZÜR DİLERİM AMA 6 HİSSİM HAYIR DİYOR LÜTFEN Bİ HATA YAPMA ANNENİ BABANI ÜZME
cok zor demesi bılıyorum ama hakkında hayrılsını istemeye bak ablacim.. ben yapamadim kafam daha cok karisti..
YÜREK SENİN SEN;SENİN İÇİN EN DOĞRUSUNU BİLİRSİN.BİZEDE SADECE HAKKINDA HAYIRLISI OLUR VE ALLAH YARDIMCIN OLSUN DEMEK DÜŞER.
İSTERSEB BANA DÜŞMAN OL ZİYA ABİ NEDEN BÖYLE DİYO Kİ ? DE SEN BİLİRSİN AMA BU DUAYA AMİN DEME
TUGBA ORDAMISIN
tuğbacım rabbim yardımcın olsun
burdayımm dondum kaldımm peki neden amin demeyim abi ayrıca size kızmıyorum yardım istiyorum çünkü inanın çok yanlızım beni anlayan kimse yok yaşamak bile istemiyorum o kadar bunaldımki
allah hepinizden razı olsun rabbım herkezin gönlünün muradını verir inş
tuğba nedense benim içimdeki seste amin deme diyor o adam için ama sanırım bizede itici gelen yanı evlenip bosanmış olması ve çocuklarının olması...
sadece önyargımı kullanarak ahkam kesemem aslında ama Allahtan hayırlı olanı iste. ama o adama kaçmayı aileni ezip geçmeyi hiç düşünme. sadece kendine en yakın gördüğün ihtimale yoğunlas ve Allahtan kalbini ferahlatmasını dile. insallah hakkında hayırlısı olur.Allah yardımcın olsun dualarını eksik etme insallah mutlu olursun sen doğru yoldan sasma yeter ve Allaha sığın sadece.
BİR KERE BU ABUK CÜMLEYİ"YAŞAMAK İSTEMİYORUM" HİÇ KULLANMA,AĞZINA YAKIŞMIYOR.SEVDANA GÜVENİYORSAN ARKASINDA DUR.İYİ DÜŞÜN.ARTILARI EKSİLERİ İYİ HESAPLA.HEMEN PES ETME,KİMSE SENİN KIRILIP ÜZÜLMENİ İSTEMEZ,ANNECİĞİNİ HELE HİÇ KIRMA.UNUTMA HERŞEY HER ZAMAN GÜLLÜKGÜLÜSTANLIK DEĞİL.
tuğba kardeş tevekkül et ve sakin ol. Allah yardimcin olsun. senin için dua edecegim.
SEVGİLİ KARDEŞİM.BENİM ANNEM BEN 4 YAŞINDAYKEN VEFAT ETTİ.BEN VE 2 YAŞINDA KARDEŞİM ANNESİZ KALDIK.BABAM ASLA BİZDEN VAZGEÇMEDİ ALLAH RAZI OLSUN.5 AY SONRA HİÇ EVLENMEMİŞ 24 YAŞINDA BİR BAYANLA EVLİLİK YAPTI.TABİİ BAŞTAN BİZİM VARLIĞIMIZDAN HABERDARDI.KABUL ETTİ.AMA SONRA ÇOK ZOR GELDİ.ALIŞAMADI.İNTİHARA BİLE TEŞEBBÜS ETTİ.ALIŞMASI,KABULLENMESİ ÇOK ZOR OLDU.ALLAH RAZI OLSUN BİZİ KENDİ ÇOCUĞUNDAN AYIRMADI
AMA BEN BAZEN DÜŞÜNÜYORUMDA ACABA BEN BÖYLE BİR SORUMLULUĞU YÜKLENEBİLİRMİYDİM.ÇOK AĞIR BİR SORUMLULUK.ÇOK İYİ DÜŞÜNMELİSİN.EVLİLİK KARARI ZATEN ÇOK CİDDİ ÇOK ZOR BİR KARAR.HELE Kİ ÖNCESİNDE BİR BAŞKA EVLİLİK VE BİR ÇOCUK VARSA.BENDE 21 YAŞINDA EVLENDİM.BENCE 21 YAŞ BÖYLE BİR SORUMLULUK İÇİN ÇOK ERKEN BİR YAŞ.RABBİM HAKKINDA HAYIRLISINI NASİB ETSİN İNŞALLAH.19 yıl önce gönderildi # -
ALLAH HAKKINDA HAYIRLISI NE İSE ONU VERSİN.
ASENAZ SEMA ELİFCİK ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN YEMİN EDERİM SİZ DUA EDİYORUM DEDİKÇE İÇİM FERAHLIYO NUOLUR BENDEN DUALARINIZI ESİRGEMEYİN RABBIM GÖNÜLLERİNİZDEN GEÇEN HERŞEYİ KABUL EDER İNŞ.
aminnn :) bak canım kardeşim senin ardında Allah var sen ondan ayrılma yeter. namaz kıl (namaz yabanda komaz ALLAH diyen mahrum kalmaz) bildiğini biliyorum sadece hatırlatmak ıstedım. Allah 'a emanet ol
Tuğba bende çok yakın çevremde böyle iki olay yaşadım ve şuanda iki olayda pek hoş durumda değil. sen daha hayatının baharındasın. Böyle bir sorumluluğu kaldırabilecek durumda değilsin. ve hayat senin düşündüğün kadar kolay ve güzel şeylerden ibaret değil. duygularınla değil mantığınla hareket et ve kesinlikle aileni bu konuda üzme. çünkü onlar senin göremediğin şeyleri görebilir durumdalar. evlilik zaten başlıbaşına zor ve sorumluluk isteyen bişey. bu durum iki katı zor ve sorumluk isteyen bir durum. naçisane fikrim kaldıramayacağın sorumlulkların altına girme.
Aşk sevgi geçici şeyler. Hayatın gerçekleriyle yüzleşmeye başladığında herşeyin bukadar basit olmadığını anlayacaksın.
o yüzden hakkında hayırlı olanı iste ve benimde düşüncem amin deme bu duaya. 21 yaşında bir genç kızsın Allah daha çok sevgiler çıkarır karşına. böyle bir vebali yüklenme. Anne Baba hakkı çok önemlidir. onlarıda bu konuda üzme bence. Allah hakkında hayırlısını versin inşallah. senin için dua edicem.
ya arkadaşlar kimse kimin ne yaşadığını bilmez.. bizlere sadece hayırlısını dilemek düşer.. yapma etme deme hakkımız yok ki!! canım, hakkında hayırlısı ne ise rabbim onu versin.. sen kendin için dogruyu hislerinden net olarak bilebilirsin.. hata yapıp yanlış karar da verebilirsin.. ama en azından bu hata ders almamıza yardımcı olur 2. hatayı yapmamak için.. benden sana bir tavsiye 2 li ilişkiler hiçbir zaman 3. şahıslara sorulmaz. kendi iç sesini dinle ve yaradandan hayırlısını iste.. sevgiler.. 1 ayetel kürsi hediyem olsun..
allah razı olsun ayla eline yüreğine sağlık inş bütün duaların kabul olur
saol canım sendende allah razı olsun seni çok güzel şeyler bekliyo emin ol. ümitsizliğe kapılma. yardım iste Allah ellerini geri çevirmez inşallah.
Aşk sevgi geçici şeyler. Hayatın gerçekleriyle yüzleşmeye başladığında herşeyin bukadar basit olmadığını anlayacaksın.
Aylanın bu szüne katılıyorum daha küçüksün lütfen dikkatli ol pişman ollma ilerde.
seninde çocukların olacak onları daha çok seveceksin belki ona kötü davransan için acıyacak elinde olmadan.ayrıca ortada çocuk olduğu için annesiylede bağ kopmayacak snirlerin laşkalaşacak.
Allah yardımcın olsun ve senin için hayırlı olanı nasip etiisn.19 yıl önce gönderildi # -
Sevdiğinle evlen kardeşim
Allah mutlu etsin sizi inşallah19 yıl önce gönderildi # -
tek tesellim dualarım ve dualarınız rabbımdan isteğim bana yardım etmesi bana hakkımda hayırlı olan ne ise onu bi mucizeyle karşıma çıkarması eğer hayırlı değilse o da bende bi an önce birbirimizi unutalım ama birbirimiz için hayırlıysak ve gerçekten mutlu olucaksak inş. sevgimiz kat kat artar ve aileminde izniyle güzel bi evllik yaparım allah hepinizden binlerce kez razı olsun inş dünya ve ahiret mutluluğuna nail olursunuz
SENDEN BİRAZCIK BÜYÜK ABLAN OLARAK VE HALA BEKAR BİRİ OLARAK DİYORUMKİ AİLENİ DİNLE.. ÇÜNKÜ ONLARIN RIZASI OLMADAN BİR EVLİLİK YAPARSAN NE KADARDA BİRBİRİNİZİ SEVSENİZ DE O EVLİLİĞİN HAYRINI GÖREMEZSİN.
SEN SADECE RABBİM BENİ DOĞRU YOLA SEVKET DİYE DUA ET.RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN.
tugbacığım aslında anlattığın durum içler acısı,iyi yada kötü yorum yapmaktan çekiniyorum senin için duaedicem.ama nolursun evlensende evlenmesende aileni üzme.2 ay önce evlendim babamın arkamdan ağlayışını düşünürken gözlerim gidiyor hala.ve ben sevdiğimle çilelerle evlendim. ama şunu biliyordum babam bana gitme kızım deseydi içinden diyordur eminim inan gitmezdim,çok zor bazı şeyleri yaşayan bilir okuyana saçma gelir.aslını sorarsan ziya abiye katılıyorum, arada çocuk olduğu için,2. bir eş hayatın her aşamasında aklına gelecek,kıskançlıkların olacak,aşk gözünü kör etsede bilemiyorum rabbim seni tüm kötülüklerden korusun.güzel bir yuva kurduğumuzu görmek bizlerden daha çok ailemizin hakkı diye düşünüyorum...
yakomoz kardeşim çok haklısın bende aynı düşünceler ve endişeler içindeyim kardeşimiz için..
dua dostlarım hakan olayından sonra annem ve kardeşlerimle aram açıldı babam zaten durumu bilmiyo bilse ne der bilemem ama tahminlerime göre babamda hayır diycek.size hakandan bahsetmek istiyorum o gerçekten çok olgun bi insan herşeyden önce dinine ve ibadetlerine çok bağlı bi insan onunla sürekli dini konularda sohbet ederiz ve 5 vakit bana namazımı hatırlatır oğlu annesinin yanında ona herşeyi tam olarak soramıyorum ama sanırım oğlu hep annesiyle kalıcak ayrılma sebeplerine gelince hakan doktor eşide doktormuş eşinin ailesi tabiri caizse benim kızım doktor benim kızım sana hizmetci diil kendi işini kendin yapıcaksın ona sürekli maddi konuda yardım ediceksin diyen bi ailesi varmış ve hakandan duyduğuma göre eşi manevi olarak yetersiz sağdece dünyevilik ve maddiyattan başka bişey düşünmeyen bi bayanmış eşinin akrabaları bile hakanı haklı bulmuş ve bu konuda mahkemede şahitlik yapmamışlar belki çok iyi niyetliyim belkide çok safım belkide çok cahil ama bildiğim tek şey var hayatımda babamdan sonra güvendiğim tek erkek o oldu...bana zaman ayırıp dua ettğiniz ve mesajlarınız için çok ama çok teşekkür ederim rabbım hepinizden razı olsun saliha abla seninle de bu konuyu daha detaylı bi şekilde konuşmayı çok isterim eğer mümkünse rabbım hepinizin yar ve yardımcısı olsun nolur beni dualarınızdan eksik etmeyin s.a
19 yıl önce gönderildi #
Cevapla »
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.