Mahzun kardeşim haklısınız olabilir. O anda düşünenemişim haklısın yalnız nasıl değiştireceğim.
AYETLER
(92 mesaj) (18 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
- FÂTIR:
Bismillahirrahmanirrahim
1. Ey yarattığı varlıklar için neyi dilerse onu arttıran! (Âyet:1)
2. Ey ne göklerde, ne de yerde Kendisini âciz bırakabilecek bir güç bulunmayan! Ey her şeyi hakkıyla bilen Alîm! Ey her şeye hakkıyla gücü yeten Kadîr! (Âyet: 44)
18 yıl önce gönderildi # -
recep ağbi yöneticilere mesaj atarsanız,başlığı şöyle değiştirmek istiyorum diye hallolur inşaallah,ALLAH RAZI OLSUN HASSASİYETİNİZE
Ey Rabbimiz, unutur veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma, bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme! Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmediği işleri de yükleme, bizi affet, bizi bağışla, bize acı, sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirlere karşı bize yardım et! (Bekara 286)
İman edenler ve salih amellerde bulunanlar ise, Rahman (olan Allah), onlar için bir sevgi kılacaktır.
(MEYEM-96 )18 yıl önce gönderildi # -
Bismillahirrahmanirrahim
1. Elif. Lam, Ra. İşte bunlar, sana apaçık kitabın ayetleridir!
2.Biz onu akıl erdirebilesiniz diye. bir Kur'an olmak üzere Arapça olarak indirdik.
3. Biz sana bu Kuran'ı vahyetmekle kıssaların en güzelini anlatıyoruz. Doğrusu, senin bundan önce hiç haberin yoktu.
4. Bir vakit Yusuf babasına: "Babacığım, ben rüyada onbir yıldızla güneşi ve ayı gördüm. Gördüm ki, onlar bana secde ediyorlar." dedi.
Yusuf süresi 1-2-3-4 Devamı için >> http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=3&sid=91
Yasin Kardeşim Teşekkür ederim.
Allah razı olsun.
***HAŞR SÜRESİ***
Bismillahirrah manirrahim.
Eğer biz KURAN'I bir dağa indirseydik,muhakkakki onu ALLAH korkusundan baş eğerek parça parça olmuş görürdün.Bu misalleri biz insanlara düşünsünler diye veriyoruz. O,öyle bir Allah 'tır ki,ONDAN başka hiç bir ilah yoktur.görülmeyeni ve görüleni bilendir.O,esirgeyen bağışlayandır.O,öyle bir ilahtır ki,kendisinden başka hiç bir ilah yoktur.O,malik ve sahiptir.bütün eksikliklerden münezzehtir.selamet verendir emniyete kavuşturandır.gözetip koruyandır.üstündür istediğini zorla yaptıran büyüklükte eşi olmayandır.Allah puta tapanların,ortak koştuğu şeylerden münezzehtir.Oyaratan var eden varlıklara şekil veren ALLAH'TIR.en güzel isimler onundur.göklerede ve yerde olanlar O'nun şanını yüceltmektedirler o galip olan her şeyi hikmeti uyarınca yapandır.
HAŞR süresinin son dört ayeti.18 yıl önce gönderildi # -
- YÂSİN:
Bismillahirrahmanirrahim
1. Ey yerin yeşerttiklerini, insanları ve onların bilmediği daha nice şeyleri çiftler hâlinde yaratan. (Âyet: 36)
2. Ey ay için menziller takdir eden ve onu, kurumuş hurma dalı gibi ince yay hâlini alıncaya kadar incelten. (Âyet: 39)
3. Ey çürümüş kemikleri diriltecek olan! (Âyet: 78)
Recep amcam Rabbim sizlerdende razı olsun.
Enam süresi / 4. ayet'in mealleri:
Abdülbaki Gölpınarlı
Onlara Rablerinin ayetlerinden bir ayet gelmemiştir ki ondan yüz çevirmesinler.Ali Bulaç Meali
Onlara Rablerinin ayetlerinden bir ayet gelmeyiversin, mutlaka ondan yüz çevirirler.Diyanet İşleri Meali
Onlara Rablerinin ayetlerinden bir ayet geldikçe ondan yüz çevirirlerdi.Diyanet Vakfı Meali
Rablerinin ayetlerinden onlara (kafirlere) bir ayet gelmeyedursun, o ayetlerden ille de yüz çevirirler.Edip Yüksel Meali
Onlara Rab'lerinin ayetlerinden (delil ve mucizelerinden) hangi bir ayet gelmişse ondan yüz çevirmişlerdir.Elmalılı Hamdi Yazır
Onlara Rab'lerinin âyetlerinden hiçbir âyet gelmez ki, ondan yüz çevirmesinler.Ömer Nasuhi Bilmen
Ve onlara Rablerinin âyetlerinden bir âyet gelmez ki, illâ onlar O'ndan yüz çevirirler.Muhammed Esed
Ama ne zaman onlara Rablerinden bir mesaj gelse, o [hakikati inkar ede]nler ona sırt çevirirler: 3Suat Yıldırım
Böyle iken, Rab'lerinden onlara ne zaman bir âyet geldiyse mutlaka ondan yüz çevirirler.Süleyman Ateş Meali
Onlara Rablerinin ayetlerinden hiçbir ayet gelmez ki, ondan yüz çevirmesinler.Şaban Piriş Meali
Onlara Rab’lerinin ayetlerinden bir ayet gelmedi ki ondan yüz çevirmesinler.Ümit Şimşek Meali
Lâkin onlara Rablerinin âyetlerinden hangi bir âyet gelse, yine bundan yüz çevirirler.Yaşar Nuri Öztürk
Onlara Rablerinin ayetlerinden bir ayet gelir gelmez, ondan hemen yüz çeviriyorlardı.Kaynak: http://www.kuranmeali.com/karsilastirma.asp?sure=6&ayet=4
- SÂFFÂT:
Bismillahirrahmanirrahim
1. Ey dünya semâsını yıldız zînetleriyle süsleyen (Âyet: 7)
2. Ve onu her türlü âsî şeytandan koruyan (Âyet: 8)
3. Ey Mûsa ve Hârun'a ihsanda bulunan! (Âyet: 114)
4. Hem onları, hem de kavimlerini büyük bir felâketten kur-taran! (Âyet: 115)
5. Ey peygamber olan kullarına vaadde bulunan! (Âyet: 171)
”Ey Rabbimiz! (Amellerin) hesap olunacağı gün beni, ana-babamı ve müminleri bağışla!”
(İbrahim Sûresi Ayet 41)18 yıl önce gönderildi # -
- SAD:
Bismillahirrahmanirrahim
1. Ey Dâvud'un emrine, sabah ve akşam kendisiyle birlikte tesbih eden dağlar veren! (Âyet: 18)
2. Ey Dâvud'a ilim ve hikmet ile hakkı ve bâtılı açıkça ayırd edecek bir ifâde gücü veren! (Âyet: 20)
3. Ey Süleyman'a, istediği yere emriyle kolayca ulaştırdığı rüzgârı musahhar kılan! (Âyet: 36)
Ve şöyle niyaz et: Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla. Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver.
(İsra Sûresi Ayet 80)
Diyanet Vakfı Meali18 yıl önce gönderildi # -
Gerçek şu ki: İman edip de yalnız Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) bir hakimiyeti yoktur.
(Nahl Sûresi Ayet 99)
Diyanet Vakfı Meali18 yıl önce gönderildi # -
- ZÜMER:
Bismillahirrahmanirrahim
1. Ey bütün günahları bağışlayan! Hiç şüphesiz ki Sen çok bağışlayıcı olan Gafûr, çok merhamet edici Rahîm'sin! (Âyet: 53)
2. Ey Kıyâmet günü yeryüzü bütünüyle tasarrufunda bulunan, gökler de kudretiyle dürülen, bütün kusur ve noksanlardan münez-zeh ve müşriklerin ortak koştukları şeylerden yüce olan! (Âyet:67)
ALLAH RAZI OLSUN
- MÜ'MİN:
Bismillahirrahmanirrahim
1. Ey günahı bağışlayan, tevbeleri kabul eden, azâbı şiddetli ve lûtfu bol olan! Kendisinden başka asla ilâh bulunmayan ve dönüş yalnız Kendisine olan! (Âyet: 3)
2. Ey gözlerin gizlice harama bakışını da ve gönüllerin sakladığını da bilen! (Âyet: 19)
Allah göklerin ve yerin nurudur. Onun nurunun temsili şudur: Duvarda bir hücre; içinde bir kandil, kandil de bir cam fânûs içinde. Fânûs sanki inci gibi parlayan bir yıldız. Mübarek bir ağaçtan, ne doğuya, ne de batıya ait olan zeytin ağacından tutuşturulur. Bu ağacın yağı, ateş dokunmasa bile, neredeyse aydınlatacak (kadar berrak) tır. Nur üstüne nur. Allah dilediği kimseyi nuruna iletir. Allah insanlar için misaller verir. Allah her şeyi hakkıyla bilendir. (Nur suresi Ayet 35)
(Araf suresi ayet 158)
(Ey Muhammed!) De ki: "Ey insanlar! Şüphesiz ben, yer ve göklerin hükümranlığı kendisine ait olan Allah'ın hepinize gönderdiği peygamberiyim. O'ndan başka hiçbir ilah yoktur. O, diriltir ve öldürür. O halde Allah'a ve O'nun sözlerine inanan Resûlüne, o ümmî peygambere iman edin ve ona uyun ki doğru yolu bulasınız."18 yıl önce gönderildi # -
(Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh suresi ayet 10-12]
Furkan suresi ayet 74. Onlar, "Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah'a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle" diyenlerdir.
Furkan suresi ayet 75. İşte onlar, sabretmelerine karşılık cennetin yüksek makamlarıyla mükafatlandırılacaklar ve orada esenlik dileği ve selamla karşılanacaklardır.
Furkan suresi ayet 76. Orada ebedi kalırlar. Orası ne güzel bir durak ve ne güzel bir konaktır!
Furkan suresi ayet 77. (Ey Muhammed!) De ki: "Duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin! Siz yalanladınız. Öyle ise azap yakanızı bırakmayacak."
Asr Suresi ayet 1, 2. Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir.
Asr Suresi ayet 3. Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir).
Kasa suresi ayet 24. Bunun üzerine Mûsâ onların koyunlarını suladı. Sonra gölgeye çekilip, "Rabbim! Bana göndereceğin her hayra muhtacım" dedi.
Güzel iş yapanlara (karşılık olarak) daha güzeli ve bir de fazlası vardır. Onların yüzlerine ne bir kara bulaşır, ne de bir zillet. İşte onlar cennetliklerdir ve orada ebedî kalacaklardır.
(Yunus suresi ayet 26.)18 yıl önce gönderildi # -
Ey Rabbim, bana hikmet ver ve beni salihler arasına kat! (Şuara 83)
Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz.
Ey iman edenler! Bir topluluk diğer bir toplulukla alay etmesin. Belki de onlar, kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın. İmandan sora fâsıklık ne kötü bir isimdir! Kim de tevbe etmezse işte bu kimseler zalimlerdir.
Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir.
HUCURAT SURESİ: 10-11-1218 yıl önce gönderildi # -
Hud suresi ayet 90
"Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra ona tövbe edin. Şüphesiz Rabbim çok merhametlidir, çok sevendir."18 yıl önce gönderildi # -
"Rabbin sana ne darıldı,ne'de seni bıraktı.(DUHA-3)
Selamun aleyküm......
Kardeşler rabbim bize bu vahiy'i(Kur'an Kerim) ümit ve ihlasla ona gidelim diye gönderdi....
Umarım O'nun razı olduğu kullardan eyler bizleri......
AMİN....ECMAİN......18 yıl önce gönderildi #
Cevapla »
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.