burcu burcu
Burcu
(35 mesaj) (5 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
efendim:)güzel kokular getirmeye geldim:):)
18 yıl önce gönderildi # -
ZATEN BİR AMACIN OLDUĞU BELLİ . BEN GELİŞİNDEN ANLADIM . YAVAŞ BİRAZ YAVAŞ :)
duramıyom abi frenlerim tutmuyo:):)
ABS :) MSN :) ADSL :)
SMS :):)
A.Ş :) LTD. :) V.S :))
wap,gprs,kızılötesi,bluetooth:D
Dis. ( Discount )
H.O. ( Head Office )
B.O.O ( Burcuyla Oyun Olmaz )18 yıl önce gönderildi # -
ç.p.l.s (çok pis laf sokarım:)
t.m (tehlikeli madde)
f.o.ss(farklı olmak suçsa suçluyum)
t.b.h.y(takıl bana hayatını yaşa:)
k.ç.(kıskananlar çatlasın)
ggç(gözü olanın gözü çıksın:)
H.Ç.E.E.B.S.
HERKES ÇOK ETKİLENDİ EMİNİM BU SÖZLERDEN :)
e.k
etkilenmeyin korkun:)
B.Y.A.D. :)
burcu yandım artık dayanamıyom:p
YAKLAŞTIN :)
burcu yarıldım ama dur:):)
MAŞALLAH BURCU ÇOŞTURMUŞSUN YİNE :)
:) ıı değel
BURCUMU COŞTURDU BENMİ ACABA . İYİ BİR OKUYUN LÜTFEN BEHNAN HANIM .
HEP BURCU HEP BURCU LÜTFEN YETER AMA
HAKLISINIZ FATİH KARDEŞİM SEN BURCUYU TETİKLEMİŞSİN.
ALLAH RAZI OLSUN BİZE ONU TEKRAR KAZANDIRDIĞIN İÇİN :)
y.v.d.b.k.
yine ve daima burcu kıskanılmakta..........
EVET BURCU NE YAZIKKİ .
E.B.N.Y. :p18 yıl önce gönderildi # -
bkffb
bu kıskanclık fazla fatih bey
BÜTÜN DOSTLARIMIN ÖNÜNDE ÖZÜR DİLİYORUM BURCU SENDEN . KENDİMİ TUTAMADIM . HAZMEDEMİYORUM KUSURA BAKMA . SENİN BU YÜREĞİN KARŞISINDA BENİM BU YÜREĞİME BAKINCA SANKİ AYNAYA BAKMIŞ GİBİ OLUYORUM . LÜTFEN KUSURUMA BAKMA . ÇOK ÖZÜR DİLERİM . :((
:p
hıı tabi tabi..
bu kadarda olmaz..bide ..bide...
neyse..neyse..
IV. URC ve UBCG Bt.EMANL.ABI KULLANARAK
DEVRE SENTEZİ
Fg(p) fonksiyonunun tadil edilmiş Legendre
ve Jacobi fonksiyonlarıyla açınımından elde edilen
yaklaşık fonksiyon aşağıdaki şekilde yazılabilir
:
F,(p) =
- N H
I
— 1 = 0
P+a ,
- N "
I P+a,
— j=o
= [F+(p)] — [F-(p)] (22)
A~> a, ve a negatif olmıyan reel
sabitelerdir. Eğer F2(p) bir giriş tmpedans fonksiyonu
ise Şekil 2 (a) da görülen aktif RC devreslyle,
eğer admitans fonksiyonu ise Şekil 2(b)
deki devre ile gerçekleştirilebilir.
ÖRNEK 1. Giriş Empedans Fonksiyonu Gerçekleştirilmesi
:
Şimdi bu metodu, üçüncü dereceden bir Buttenvorth
filtresinin giriş empedansı olarak gerçekleştirilmesine
tatbik edelim. Empedans fonksiyonu
:
L2 fonksiyon gurubu, (0, co ) arasında karelerinin
lebesque entegrali bulunan reel kıymetli
fonksiyonlardan meydana gelir18 yıl önce gönderildi # -
CİHAN ABİM
PERFECT :)18 yıl önce gönderildi # -
Işınlama Olayı
---------------------------------------------------------------------
Işık demetini istenilen noktaya ileten bilim adamları,insan ve nesnenin de ışınlanabileceğini açıkladı.Avusturalya'lı bilim adamları,bir ışık parçacıgını,bir yerden başka bir yere ışınlamayı başardı.
Kuvant(nicelik)teorisi kapsamında,elektromanyetik ışınların en küçük miktarını nakletmeyi başaran Prof.Anton Zeilinger ve ekibi,Türk televizyonlarında da ilgiyle izlenen Atılgan uzay gemisinin mürettabatının gezegenler arasında ışınlama yoluyla seyahatini akla getirdi.
Zeilienger'in sistemi,elektromanyetik ışınların,gönderici ve alıcı diye ikiye ayrılması ve üçüncü bir elektromanyetik ışığın iletilmesine dayanıyor.Buna göre gönderici kendi ışınlarını ölçüp,sonucu istenilen noktaya aktarıyor.Bu noktada alıcı gelen sonucu kendine uyarlıyor.Çıkış noktasındaki ışığın gerçekten kaybolduğunu ve alıcı pozisyonuna aktarıldığını belirten uzmanlar,elde edilen sonucun kopyalama ya da görüntü sayılamayacağına dikkat çekiyor.
Fizik dünyasında çok önemli bir gelişme olarak kabul edilen deney,insanoğlunun gelecekteki yaşamınada ışık tutuyor.Uzmanlar,ışınlamayı önce bilgisayarlarda,ışınlanacak materyal hakkında bilgi aktarımı için kullanmak istiyor.Nesnelerin de ışınlanması için fizik yasalarının engel sayılamıyacağını belirten uzmanlar,çalışmalarını sürdürüyor.
2003 yılının Ocak ayında araştırmacılar, lazer fotonlarını, 2 kilometre uzunluğunda fiberoptik kablolar aracılığıyla, 55 metre uzaklıktaki bir başka laboratuvara “ışınlamayı” başardılar. Araştırmacıların kullandıkları yöntem, minik birimler halindeki bilgisayar verilerini (bu birimlere kubit adı veriliyor) bir yerden bir başka bir yere iletmeye yarıyor.
“Işınlama”nın ne olduğunu, birçoğumuz televizyonda yayınlanan “Uzay Yolu” adlı bilimkurgu dizisiyle öğrendik. Dizideki kahramanların, uzay gemisinin içindeki bir başka bölmeye, bir başka gezegene ya da bir başka evrene gitmek için yapmaları gereken tek şey kendilerini ışınlamaktı. Bilimkurguda ışınlama (teleportasyon), bir nesnenin tam bir kopyasını bulunduğundan farklı bir yerde yaratıp gerçeğini yok etmek anlamına geliyor. Belli bir nesnenin maddesel özellikleri taranıyor; bu bilgiler başka bir yere aktarılarak nesne orada yeniden yapılandırılıyor. Bu yolla insanlar hiç zarar görmeden ve hiç zaman geçirmeden istedikleri kadar uzağa gidebiliyorlar.
Gerçek yaşamdaysa, “Heisenberg Belirsizlik İlkesi” nedeniyle, ışınlanmanın mümkün olamayacağı düşünülüyor. Daha doğrusu, on yıl öncesine kadar böyle düşünülüyordu. Bu ilkeye göre, bir atomu ya da başka bir nesneyi ışınlamak amacıyla ne kadar yakından taramaya çalışırsanız, özgün durumunu o kadar bozarsınız; yani gerçek bir kopyasını yaratamazsınız. Ancak, 1993 yılında yayımlanan bir makale, taşınacak nesne olarak fotonları, yani ışık parçacıklarını kullanarak bir tür ışınlamanın gerçekleştirilebileceğini ortaya koymuştu. Bir lazer ışınının, sıkıştırılıp aynı anda iki ışık parçacığı yaratacak biçimde ayrılmasıyla bu sorun çözülebilirdi. Bu süreçte üretilen ışık parçacıkları, “ruh ikizi” gibi davranıyorlardı. Ayrı düşseler bile, bir parçacığa yapılan bir işlem, ötekini de etkiliyordu. Araştırmacılar, ışınlamada taşıyıcı olarak bu parçacıkların kullanılabileceğini düşünüyorlardı. Bu parçacıklara üçüncü bir parçacık, mesaj parçacığı katıldığında, mesaj parçacığının özellikleri her iki parçacığa da aktarılabilirdi. Işınlama için, “ikiz” ışınlardan biri taranıyor; mesaj, fiberoptik kablolarla alıcıya iletiliyor ve yerine vardığında yine ışın haline dönüştürülüyor.
O zamandan bu yana araştırmacılar, bu yöntemin geçerli olup olmadığını anlamak üzere deneyler yapıyorlar. Ancak, araştırmacıların ışınlamaya çalıştıkları, insanlar ya da başka nesneler, hatta atomlar bile değil, ışık parçacıkları. Bu yeni yöntemin geliştirilebilmesi için araştırmacıların önünde daha aşılacak çok yol var. Ancak, bu yöntemin günün birinde bilgisayar teknolojilerinde önemli iyileştirmeler yapılmasında kullanılabileceği düşünülüyor.
....18 yıl önce gönderildi #
Cevapla »
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.