bir hadis.HZ.MUHAMMED(S.A.S)bir gun sahabilerle otruyorken sahabilere sesleniyor.diyorki:eger birinizin evinin onunden bir nehir aksa ve o nehirden gunde bes defa yikansa onda kir adina birsey kalirmi?sahabiler cevap verir:hayir ya resulullah bisey kalmaz.PEYGAMBER EFENDIMIZ(S.A.S) sozlerine devam ediyor:iste bes vakit namazda boyledir.elbisenin kirden arindigi gibi insani gunahlarindan arindirip temizler ve siler.egerki namazina basladiysan allah kabul etsin.unutmaki baslamakicin dogru zamani hicbir zaman bekleme en dogru an simdiki andir.hatta kapat su interneti ve git namaz kil bende sana soyledigim seyi yapip msj'i gonderip bilgisayari kapatip namazima gidiyorum.allah'im namazlarimizi kabul etsin(amin)
namaza başlamak istiyorum
(41 mesaj) (23 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
bir hadis.HZ.MUHAMMED(S.A.S)bir gun sahabilerle otruyorken sahabilere sesleniyor.diyorki:eger birinizin evinin onunden bir nehir aksa ve o nehirden gunde bes defa yikansa onda kir adina birsey kalirmi?sahabiler cevap verir:hayir ya resulullah bisey kalmaz.PEYGAMBER EFENDIMIZ(S.A.S) sozlerine devam ediyor:iste bes vakit namazda boyledir.elbisenin kirden arindigi gibi insani gunahlarindan arindirip temizler ve siler.egerki namazina basladiysan allah kabul etsin.unutmaki baslamakicin dogru zamani hicbir zaman bekleme en dogru an simdiki andir.hatta kapat su interneti ve git namaz kil.
18 yıl önce gönderildi # -
ALLAH RAZI OLSUN HEPİNİZDEN... COK TEŞEKKÜR EDERİM HEPİNİZE ŞÜKÜR RABBİME BANA SİZİN DUALARINIZI NASİP EYLEDİ.
Arkadaşım nasıl devam ediyorsundru inş. şeytan çok uğraşacaktır. kır nefsini her daim kalk ve yeniden başla hep bugün ölecekmişsin gibi düşün rabbim dualarını kabul etsin cümle dua dostlarımın ihvan kardeşlerimin ve senin inş.
tesekkur ederimm ama sadece sabah namazını kılıyorumm :( bunada şükür diyorumm
s.a faydası olurmu bilmem bende küçük bir dipnot düşmek istiyorum .devamlı goreceğimiz biryere (BEN YALNIZCA BUGÜN NAMAZ KILACAĞIM) diye yazıp asalım .SADECE BUGUN YARIN YOK ÇÜNKÜ YARIN NEFES ALIP VEREMEYEBİLİRİZ NAMAZIN SÜREKLİ LMASI BİZE AGIR GELİR NEFSİMİZE BU NEDENLE BOYLE BİR DÜŞÜNCEYLE YARIN OLMUYCAK SADECE VE SADECE BUGUN VAR YAŞADIĞIMIZ AN VAR DİYEREK DÜŞÜNMEK BİZİ NAMAZA DAHA ÇOK BAGLAR ALLAH HEPİMİZDEN RAZI OLSUN RAZI OLDUĞU KULLARINDAN OLMAYI NASİP ETSİN
allahım tüm kılamayan karderşlerime namaz kılmayı nasip et kurban olduğum amin..
Rabbim namazlarımızı dosdoğru kılanlardan eylesin cümlemizi, Amin.
İş yerinden bir arkadaşımın, çevresinden birinin babası vefat etmiş,
Arkadaşı ölen babasını rüyasında görmüş ve babasına orda nasılsın, en zor sorgu hangisi diye sormuş, babası evladım namaz sorgusunu dosdoğru geçtinmi gerisi kolay demiş...( bu rüya tabi doğru yanlış aklıma geldi paylaşayım dedim. Ama ben şimdi arkadaşımın bana anlattığını yazıyorum hikayede olabilir, hikaye gibi değil mi? :) )
kendinize sürekli dua edin kardeşim Allahım beni namaza yaklaştır ben beni bıraksam da sen beni bırakma şeklinde...muhakkak faydasını görürsünüz.. RABBİM YARDIMCINIZ OLSUN.. O'NA AÇILAN ELLER BOŞ DÖNMEZ...
Rabbim bu güzel isteğini tamamına erdirir inşallah ve hiç bir zaman terketmene izin vermez.
Allahım sen namaz kılmayan kardeşlerimizi doğru yola ilet ve kılanları da tüm riyalardan koru.
Amin amin amin...18 yıl önce gönderildi # -
kardesim namaza alismak biraz zorlar insani eh nede olsa basimiz secd edicek nefsimize zor gelir bu isin bir kolayida mesela sabah namazi ile baslayip kildiktan duasini bitirdikten hemen sonra ogle namazini ilk vaktinde kilmaya niyetlenmek imis ama INSAALLAH baslamissindir simdiye kadar iyilikle kal
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.