“Burnu yere sürtülsün o kişinin ki,yanında benim ismim anılır da, üzerime salât etmez!..”
* * *
“Her cimriden daha cimri olan adam yanında anıldığım zaman, bana salat etmeyendir…
* * *
“Her DUA semâya yükselmekte güçsüzdür; bana salat edince gücüne kavuşur, yükselir (icabet makamına)”
* * *
“Kim bana bir kere salât ederse, Allah ona on kere salât eder; onun on günahını siler; onu on derece yükseltir…”
* * *
“İnsanlardan bana en yakın olanı bana ençok salât getirendir…”
* * *
“Kim bana salât getirmeyi unutursa ona cennetin yolu unutturulur.”
* * *
“Kim kabrimin yanında bana salât ederse,ben onun sesini işitirim. Kim uzaktayken benim üzerime salât getirirse,o bana ulaştırılır…”
* * *
“DUA eden kimse, Nebilere ve Rasûllere salat etmedikçe,duâsı perdelidir.”
* * *
“Allahın yeryüzünde seyâhat eden melekleri vardır ki,onlar bana ümmetimden selâm tebliğ ederler…”
* * *
“Bana salât edenlere Cenâb-ı Hak sırat üzerinde bir nur halk eder…Ehli nûr ise ehli nârdan olmaz!..”
* * *
“Hangi topluluk bir yerde oturur da, Allah’ı zikretmeden, bana salât getirmeden oradan kalkıp giderlerse, üstlerine Allah’tan hasret siner!..”
* * *
“Her biriniz Allah’tan bir dilekte bulunmak istediği zaman, evvelâ O’na şanına yakışır şekilde hamd etsin, sonra Rasûlüne salât etsin, ondan sonra duâsını yapsın. Bu amacına ulaşmak için daha elverişlidir…”
* * *
“Cuma günleri benim üzerime salâtınızı çoğaltın… Zirâ, sizin salâtınız bana o gün arz olunur.”
* * *
“Her kim Cennet’te bana yakın olmak istiyorsa, o nisbette bana salât etsin!..”
* * *
“Cebrâil’le buluştum… Bana şöyle dedi: Sana müjdelerim ki, Allah; kim sana salât ederse, ben ona salât ederim; kim sana selâm verirse ben ona selâm ederim; buyurdu…”
* * *
“Sahabeden bir zât, Rasûlullâh Salla’llâhu Aleyhi ve Sellem ile şöyle konuştu:
Yâ Rasûlallâh, ben senin üzerine çokça salâvat getiriyorum… Buna zamanımın ne kadarını ayırayım?..
Dilediğin kadarını!..
Dörtte biri nasıl?..
Dilediğin kadarını yap…Artırırsan senin için daha hayırlıdır!..
Üçte biri nasıl?..
Dilediğin kadar yap…Artırrırsan senin için daha hayırlı olur!..
Yarısını ayırsam zamanımın?..
Dilediğin kadar yap…Artırırsan senin için daha hayırlı olur…
Ya zamanımın hepsini ayırırsam salâvata?..
Bu takdirde yeter, günâhların bağışlanır!..”
* * *
Bütün rûhların, melâikenin ve varolanların mihrabı olan o yüce rûha salat eyle Allah’ım; bütün Nebilerin ve Rasûllerin imamı olan o zâta salât eyle Allah’ım;
Allahın kulu bütün Cennet ehlinin önderi olan zâta salât eyle Allah’ım…Allah’ım Efendim Muhammed’e ve O’nun ehline salât eyle..