bugün selamlaşacağız 10 kişiyle
hasta ziyaret edeceğiz
evinize erzak alınacak(bereketli olsun diye)
daha fazlasını bilenler buraya yazabilirler
ben burdan
VE SELAMÜ ALEYKÜM diyorum
muharrem 10'u
(22 mesaj) (11 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Aleyküm selam kardeşim,oruçluyum şimdi duaya oturuyorum hepimiz çin Allah kabul etsin..
18 yıl önce gönderildi # -
aleyküm selam kardeşim allah kabul etsin aminn
Aleykum selam Güneş doğduktan sonra kılınan namazı da var ama hala kılır mı bilmiyorum. bilen varsa yazarsa sevinirim.
SADAKA VERMEK
GUSUL ALMAK(BU GÜN YAPILAN GUSÜL BEDENDEKİ HASTALIKLARA ŞİFADIR DİYE UMULUR )
MUHARREMİN 9-10 VEYAHUT 10-11. GÜNLERİ ORUÇ TUTMAK EFENDİMİZ EMRETMİŞRAMAZANDAN SONRA TUTULAN EN EHEMMİYETLİ ORUÇTUR VE SÜNNETİ MÜEKKEDE DİR YANİ VACİBE YAKINDIR
ALEYKÜM SELAM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHÜ EBEDEN DAİMA
aleyküm selam
ALEYKÜM SELAM...Bir kimse, aşure günü gözlerine sürme çeker ise sene boyunca göz ağrısı görmez.
Aşure günü gusleden, ALLAH C.C. indinde günahlarından anasının onu doğurduğu gündeki gibi temiz olur.
Aşure günü iki kere gusledenin ebedi gözü ağrımaz göz ağrısı çekmez ve yine aşure günü gusledenin bir daha seneki güne kadar ölüm hastalığından başka hastalık çekmeyeceği rivayet ediliyor.
Aşure Günü Duası
“Allahumme mâ amiltü min amelin fî hâzihis-seneti mimmâ neheytenî anhü ve lem terdahû ve lem tenhehû, ve hamilte annî ve afevte ba’de kudratike alâ ukûbetî ve deavtenî ilet-tevbeti ba’de cür’etî alâ ma’sıyyetike, Allahümme innî estağfiruke minhü fağfirhü lî, ve mâ amiltü fîhâ mimmâ terdâhü ve ve’adtenî aleyhis-sevâbe, fetekabbelhü minnî velâ takta’ racâî minke yâ kerîmü.”
Meali:
“Allah’ım bu sene içerisinde işlediğim ve beni sakındırdığın şeylerden sakınmadığım, razı olmadığın ve hoşlanmadığın şeyler işledimse beni affeyle. Bana yüklediğin vazifelerden dolayı beni affettin ve beni tevbeye çağırdın, çeşitli günahlar yaptıktan sonra tevbemi kabul buyurdun. Allah’ım Sana istiğfar ederim, Senden bağışlamanı isterim. Beni bağışla, razı olduğun amellerden işledimse bana vaad ettiğin sevabı benden kabul et. Umudumu Senden kesme Kerîm olan Allahım.”
Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor : “Aşure günü kim bir gün oruç tutarsa Firdevsi Ala’ya varis olur.”
Aşure Günü Namaz Kılmak
İbn-i Abbas’tan rivayet ediliyor : “Kim aşure günü 4 rekat namaz kılar da her rekatında Fatiha’dan sonra 50 İhlas Sûresi okursa, Allah Teala geçmiş ve gelecek 50 senelik günahlarını bağışlar ve Mele-i Ala’da Cennette onun için nurdan bir kürsü bina eder.”
selamın aleyküm dua dostlarım. şuan işyerindeyim namaz abdesti alamıyorum ve namaz kılacak yerim yok. eğer imkanı olan arkadaşlarımız var ise öğlen ve ikindiden sonra kılınacak tespih namazları olduğunu okumuştum bu sabah fazilet takviminde. bir de bugün 10 kez okunan bir dua daha var. akşama eve gidince yazarım buraya ben sabah namazında okumuştum. Rabbim cümlemizin dualarını tesbihlerini ve aminlerini kabul eylesin. bu mübarek günde bizlere o sonsuz merhametiyle kucaklayıp tüm günahlarımızı affetsin. bir daha yapmamamız için bizlere güç kuvvet güzel ahlaklar nasib eylesin. AMİNNNNNNNN.
zeynepcim namazın tam kılınışını biliyorsan birazcık tarif eder misin? bir de niyetini nasıl yapmalıyız? allah razı olsun kardeşim.
Aşure Günü Namaz Kılmak
İbn-i Abbas’tan rivayet ediliyor : “Kim aşure günü 4 rekat namaz kılar da her rekatında Fatiha’dan sonra 50 İhlas Sûresi okursa, Allah Teala geçmiş ve gelecek 50 senelik günahlarını bağışlar ve Mele-i Ala’da Cennette onun için nurdan bir kürsü bina eder.”
Pınarcım namazı nasıl kılındığından tam emin değilim ama bütün nafile namazlar gibi kılabilirsin galiba. Ben ikindi namazının sünneti gibi kıldım sadece fatiha suresinden sonra 50 ihlas okudum.
ok sağolasın Allah razı olsun...
senin dediğin duada bumuydu pınarcım?
SÜBHANALLAHİ MİL'EL-MİZAN.VE MÜNTEHE'L-ILMİ VE MEBLEĞA'R-RİZA VE ZİNETE'L-ARŞ....
(10 DEFA)18 yıl önce gönderildi # -
EVET OYDU CANIM.
aleyküm selam
aleyküm selam
ALEYKÜM SELAM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHÜ EBEDEN DAİMA
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.