selamun aleyküm arkadaslar. benim acilen dilek dualarina ihtiyacim var...
evlenmeye yakin zamanda sevdigimden ayrildik, o ayrildi daha dogrusu. ve bana biran önce geri dönmesi icin hergün dua ediyorum allaha.ve sizinde dualariniza cok ihtiyacim var arkadaslar.
UNUTMAYIN KI sizin baskasina yaptiginiz dualari meleklerde size dilermis-malum onlarin dualari tabiki kabul olmurmus :-))
allah razi olsun simdiden hepinizden ve rabbim sevenleri hic ayirmasin insaallah...
***DILEK DUASI lazim bana yardiminiza ihtiyacim var***
(34 mesaj) (20 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
DİLEK DUALARI VE FAYDALI DUALAR..
DUA.1. Bu Duayı Okuyanın Duası Muhakkak Kabul Olur Okunuşu:
" Lâ ilâhe illallâhü vahdehü lâ şerikeleh, lehül-mûlkü velehül-hamdü ve hûve alâ külli şey'in kadir. Elhamdü lillâhi ve Subhanallâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü Ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil Aliyyil-aziym. "
Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.):
"Her kim bu kelimelerle duâ eder de günahlarinin bagislanmasini diler veya dünya ve âhireti ile ilgili bir duâ ederse duâsi kabul olur ve istedigi verilir" buyurmustur.
DUA.2. Resülullah Efendimiz, Imam Ali (Kerremallahü Vecdehü)'ye soruyor:
Sizi, ömrünüzün uzun olmasi sevindirir mi?
Sizi, rizkinizin bol olmasi sevindirir mi?
Sizi, sohbette kalmanız sevindirir mi?
Sizi, düsmanlariniza gâlip gelmeniz sevindirir mi?
Sizi, süi hâtimeden kurtulmak (son nefeste imanla gitmek) memnun eder mi?
Elbette eder.Öyle ise aksam ve sabah su duayi üç defa okuyunuz:
("Sübhânallâhi mil'el mizân ve müntehe'l-ilmi ve meblega'r-rizâ ve zinete'l-arş.")
Bu duayi her sabah ve aksam üç defa okumaya devam etmelidir. Ömrün uzun ve me'sud olmasi, imanla ölmek, kabir azabindan kurtulmak, Sirat köprüsünden geçmek ve cennete vasil olmaya vesile olur.
Mânasi: Mizanin dolusu kadar, ilmin sonu kadar, Allah'in razi olacagi kadar ve arşın
agırlıgı kadar, Allah'i (c.c.) tesbih ederim.
DUA.3.Büyük hacet Duası.Allâhumme ileyke eş’kû dâ’fe kuvvetiy ve kîllete hiletiy ve hevâniy alennâs; Yâ Erhamerrahimiyn, ente Rabbül müstad’âfiyn; ente erhamu biy min entekileniy ilâ aduvvin bağiydin yetecehhemuniy, ev ilâ sadıykın karîbin mellektehu emrî. İn lem tekûn gadbane aleyye, felâ ubâliy, gayre enne âfiyeteke ev seûliy. Euzü binûri vechikellezi eşrekat lehu zulûmatu ve salâha aleyhi emriddünya vel âhıreti en yenzile bi gadabüke ev yehılle aleyye sehatük; ve lekel utba hatta terda ve lâ havle velâ kuvvete illâ bike.
Anlamı.“Allâhım, kuvvetimin yetersiz kaldığını, çaresiz olduğumu, halk nazarında hor hakîr hale düştüğümü görüyorsun. Ya erhamer rahimiyn, zayıf görülüp ezilenlerin Rabbi sensin. Kötü huylu ve kötü tavırlı yabancı düşmanın eline beni terketmiyecek, hatta himayemi ellerine verdiğin akrabadan bir dosta bile beni bırakmayacak kadar Rahimsin.Allah’ım, bana karşı gazablı değilsen; çektiğim eziyet ve belâlara hiç aldırış etmem. Ancak şu da var ki, koruma sahan bunları da çektirmeyecek kadar geniştir. Allâh’ım, gazabına maruz kalmaktan, yahud rızasızlığından, senin bütün zulmeti parıl parıl aydınlatan, dünya ve âhıret hallerinin yegâne selâmete çıkartıcısı olan NUR’u Vechine sığınırım. Allâh’ım rızan olasıya senden affını diliyorum. Havl ve kuvvet ancak seninledir.”
DUA.4.Allâhumme inniy euzü birızake min sehatike ve bimuafatike min ukubetike ve euzü bike minke. Lâ uhsiy senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsik. Anlamı:“Hoşnutsuzluğundan rızana; cezalandırmandan bağışlamana; senden sana Sığınırım!. Senin kendine olan senân gibi senâ etmekten aczimi itiraf ederim.”
DUA.5. Bu duayı okuyana iki milyon sevab verilir.
" Lâ ilâhe illallâhü vahdehü lâ serikelehü ehaden sameden lem yelid, ve
lem yûled ve lem yekün lehü küfüven ehad ."
MANASI:
Allah'tan baska hiç bir ilâh (ibadet edilecek) yoktur. O tekdir, esi
ortagi yoktur. Birdir, her türlü ihtiyaç için basvurulandir.Dogmamis ve dogrulmamistir.Ve onun hiç bir dengi benzeri yoktur. Ve asla olamaz da.Sayfa(2) DUA.6.(Birinize dert ve bela gelince, Yunus Peygamberin duasını okusun! Allahü teâlâ onu muhakkak kurtarır. Dua şudur: “La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin”)
DUA.7. Hz. Hasen (R.A)'den rivayet edilmiştir: Semure bin Cündüp: "Sana bir hadis söyleyeyim ki, onu Resulullah (S.A.V)'dan, Hz. Ebu Bekir'den ve Hz. Ömer'den defalarca işittim.” dedi. Ben de söyle dedim. Dedi ki:
"Her kim sabah akşam:
'Allahümme ente halaktenî ve ente tehdînî ve ente tut'imunî ve ente tesgînî ve ente tümîtünî ve ente tuhyînî.
'MANASI.(Allah'ım sen beni yarattın,,sen hidayet ettin,,sen doyurursun,,sen su verirsin,sen öldürürsün ve sen diriltirsin)
der de bir şey isterse muhakkak Allah ona istediğini verir."
Resulullah (S.A.V) şöyle buyurdu: "Allah bu kelimeleri Musa (A.S)' a da vermişti. Musa (A.S) bu kelimelerle her gün yedi defa dua ederdi. Allah' tan ne isterse, muhakkak Allah da ona istediğini verirdi." (Taberani)
DUA.8.İsmi Azam duası. Enes radıyalahü anh .den rivayet edilen bir hadiste Efendimiz Aleyhisselam adamın birinin dua ederken duasını işitince ona, sen İsmi Azam ile dua ediyorsun.Bu dua ile dua edip okuyan kimsenin mutlaka dilek ve muradı hasıl olur,buyurdu.
Allahümme inniy es-elüke bi enne lekel hamdü la ilahe illa ente ya hannanü,ya mennanü,ya bediy-as semavatı vel ardı ya zel celali vel ikram.
DUA.9.Salaten Tüncina "Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî'il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi's-seyyiât ve terfe'unâ bihâ a'lâ'd-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ'l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî'l-hayâti ve ba'del-memât birahmetike Yâ erhame'r-rahimîn. Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr.""Allahım! Efendimiz Muhammed'e (sav) ve onun ehli beytine salât at. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirsin, bizin bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlersin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi bize bunları merhametinle nasip et. Allah Tealâ bize kafidir ve ne iyi bir dost, ne iyi bir vekildir. Ey Rabbimiz, senin mağfiretini dileriz, dönüş yalnız sanadır.
Bu Salâvat-ı Şerifeye Devam Eden, Belalardan emin olur, Gelecek musibetlere perde olur,Arzuları kolay olur, Muradı hasıl olur, Rızkı bereketli olur.
DUA.10.700 bin salavat degerinde salavat
Allahümme salli ala seyyidina muhammedin adede ma fi ilmillahi selaten daimeten bidevami mülkillah.
Hz. Fatıma buyurmuş: Bir kimse bu salavatı bir kere okursa denizler mürekkep, ağaçlar kalem olsa bunun sevabını yazmakla bitiremez.
Allahümme salli ala men ruhuhu mihrabül ervahı vel melaiketi vel kevn. Allahümme salli ala men hüve imamül enbiyai vel murseliyn. Allahümme salli ala men hüve imamü ehlil cenneti ibadillahil mü’miniyn.
DUA.11. Peygamberimizin çok okudugu Dua Allahümme Rabbena atina fiddünya haseneten ve fil'ahireti haseneten ve kina azaben nar! Manasi: "Allahim! Ey Rabbim! Bize dünyada iyilik ver. Ahirette de iyilik ver! Ve bizi cehennem azabindan koru! ALLAH KABUL ETSİN..18 yıl önce gönderildi # -
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
HASBİYALLAHU LAİLAHE İLLAHU ALEYHÜ TEVEKKELTÜ VE HÜVE RABBÜL ARŞİL AZİYM.7 KERE SABAH AKŞAM OKU KARDEŞİM TABİ EN ÖNEMLİSİ HAKKINDA HAYIRLI İSE MEVLAM KABUL ETSİN...
18 yıl önce gönderildi # -
derin ve oynakar cok sagol olun allah razi olsun sizden. benim icinde arada dua edin olur mu:)
Allah hepimizden razı olsun kardeşim dua edicez bol bol..
inan okadar mutluyum ki bu site´yi internetten buldugum icin.
RABBIM TÜM HAYIRLI DUALARIMIZI EN KISA ZAMANDA KABUL EYLER INSAALLAH...18 yıl önce gönderildi # -
gamze19 bu dua kenzül arş duasıdır bu duayı 2 rekat namaz kılıp
ardından 1 yasin - 7 felak - 7 nas - 7 ayetel kürsi
7 elham - 7 ihlas okur ve duanı edersen yaradan inşaallah duanı kabul ederBISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
La ilahe illellahül melikül hakkul mübin.La ilahe illellahül hakemül adlül metin.Rabbüna ve rabbü abainel evvelin.La ilahe
illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimin.La ilahe illellahü vehdehu la serike leh,lehül mülkü ve lehül hamdü yuhyi ve
yümitü ve hüve hayyül la yemutü ebeden biyedihil hayru veileyhil masiru ve hüve ala küllü sey´in kadir.La ilahe illellahü
sükran li ni´metih.La ilahe illellahü ikaran bi rububiyyetih.Ve sübhanellahi tenzihen li azametih..Es´elükellahümme bi hakkismikel
mektubi ala cenahi cibrile aleyke ya rab.Ve bihakkismikel mektubi ala cenatubi ala cenahi cibrile aleyke ya rab.Ve bihakkismikel
mektubi ala cenahi mikaile aleyke ya rab.Ve bihakkismikel mektubi ala cebheti israfile aleyke ya rab:Ve bihakkismikel mektubi
ala keffi azraile aleyke ya rab.Ve bi hakkismikellezi semmeyte bihi münkeran ve nekiran aleyke ya rab.Ve bihakkismike ve esrari
ibadike aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi temme bihil islamü aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi telekkahü ademü lemma hebeta
minel cenneti fe nadake fe lebbeyte düaehü aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi nadake bihi sitü aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi
kavveyte bihi hameletel arsi aleyke ya rab.Ve bihakkismikelmektubi fittevrati vel incili vezzeburi vel fürkani aleyke ya rab.Ve
bihakkismikeila münteha rahmetike ala ibadike aleyke ya rab.Ve bihakki temami kelamike aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi
nadake bihi ibrahimü fecealtennara aleyhi berden ve selamen aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi nadake bihi ismailü fe necceytehü
minezzebhi aleyke ya rab.Vve bihakkismikllezi nadake bihi hudü aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi deake bihi ya´kubü fe ra.dedte
aleyhi basarahu yusufe aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi nadake bihi davüdü fe cealtehü halifeten fil ardi ve elente lehül
hadide fi yedihi aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi deake bihi süleymanü fe a´taytehül mülke fil ardi aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi
nadake bihi eyyubü fe necceytehu minel gammillezi kane fihi aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi nadake bihi isebnü meryeme
fe ahyeyte lehül mevta aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi nadake bihi musa lemma hatabeke aletturi aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi
nadetke bihi asiyetümraetü fir´avne fe razaktehel cennete aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi nadake bihi benu israfile lemma
cavezulbahra aleyke ya rab.Ve bihakkismikellezi nadake bihil hidiru lemma mesa alel mai aleyke ya rab.Ve
Bihakkismikellezi nadake bihi muhammedün sallallahü aleyhi ve selleme yevmel gari fe necceytehu aleyke ya rab.Inneke entel
kerimül kebiru.Hasbünellahü ve ni´mel vekil.Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim.Ve sallallahü ala seyyidina
muhammedin ve ala alihi ve sahbihi vesellem.banada dua edersin dimi kardeşim
allaha emanet ol
allah razi olsun elit29 :)
AYET'EL-KÜRSİ'Yİ cuma günü okumanın fazileti :
Cuma günü sabah namazından evvel abdest alıp tenha bir mahalde kıbleye karşı diz üzerine oturup 313 defa Ayet'el- kürsiyi okuduktan sonra "Ya Rabbe'l- Aziym! bu ayet-i kerime hürmetine, 313 ehl-i bedir ve 313 ehsab-ı Talut hürmetine muradımı ihsan buyur" diye dua eden kimsenin maksat ve meramı hasıl olur biiznillahi teala. allah dualarını kabul etsin kardeşim senin için dua edecem
allah hepımızın duasını kabul eder inşallah allahın mucızesını beklıyorum benım için de dua edermısımn kardesım
çok kotu durumdayım allah razı olsun hepınızden18 yıl önce gönderildi # -
allah razi olsun pnarr´cim. dilerim rabbim tüm hayirli dualarini kabul eder.
SUDEEKIN senin icin 1 fatiha, 1 naz, 1 felak, 1 ayet-el kürsi ve 3 ihlas okudum kardesim :)umarim rabbim dualarini kabul eder...
A.S. aramıza hoşgeldin gamzecim.Rabbim hayırlı dualarını kabul etsin inşallah.
BİR İSTEĞİ HACETİ OLAN MAKSADININ OLMASI İÇİN 2 REKAT ALLAH RIZASI İÇİN NAMAZ KILAR VE NAMAZ KILDIKTAN SONRA 7 FATİHA OKUYUP DUA EDERSE DUASI KABUL OLUR.
BİR HACETİ BİR İSTEĞİ OLAN MAKSADININ OLMASI İÇİN 40 GÜN ARA VERMEDEN SABAH NAMAZININ ARDINDAN GÜNEŞ DOĞMADAN 41 DEFA FATİHA OKUYARAK ''YA RABBEL ALEMİN YA RABBEL AZİM'' FATİHA SÜRESİNİN HÜRMETİNE İSTEĞİMİ YADA HACETİMİ İHSAN BUYUR DİYE DUA EDERSE İSTEĞİ KABUL OLUR.
PAZAR GÜNÜ GÜNEŞ DOĞARKEN 10 İHLAS OKUYUP İSTEĞİNİ ALLAHA DUA EDEREK DİLE GETİRENİN DUAS KABUL OLUR.
BİR İSTEĞİNİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN AKŞAM İLE YATISI ARASI 1000 İHLAS OKUYUP DUA EDENİN DUASI KABUL OLUR.
BİR ARZU VE İSTEĞİ OLAN BESMELEYİ 113 DEFA CUMA GÜNÜ HATİP MİNBERDE İKEN OKUR VE HATİBLE DUA EDER VE İSTEĞİNİ TALEP EDERSE ARZUSU YERİNE GELİR.
BESMELEYİ ORUÇLU OLARAK 787 DEFA KİMSENİN OLMADIĞI YERDE KIBLE YÖNELEREK OKUR VE BUNA 7 GÜN DEVAM EDERSE OKUYAN KİŞİ İSTEK VE ARZUSUNA KAVUŞUR.
BESMELEYİ 1200O DEFA OKUYUP HER 1000 DE 2 REKAT NAMAZ KILIP İHTİYACINI DİLERSE İSTEĞİ YERİNE GELİR.
BESEMELEYİ GECE YARISI 786 DEFA 7 GECE OKURSA MAKSADI VE İSTEĞİ GERÇEKLEŞİR.
BİR MAKSADI BİR ARZUSU OLAN İSTEĞİ OLAN KİŞİ TEMİZ VE TENHA BİR YERDE 1000 BESMELE OKUR SONRA 2 REKAT NAMAZ KILDIKTAN SONRA ALLAHÜME SALLİ ALA SEYİDÜNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİHİ VE ESHABİHİ ECMAİN DİYEREK İSTEĞİ HACETİNİ TALEP EDERSE VE SONRA 1000 DEFA BESMELE OKUP 2 REKAT NAMAZ KILIP ARDINDAN YİNE SELAM SELAT OKUYARAK DUA EDER VE BU ŞEKİLDE TEKRAR EDEREK 12000 BESMELE VE 11 SALATÜ SELAM OKUDUKTAN SONRA DUA EDERSE ALLAH DUASINI KABUL EDER.
AYETEL KÜRSİ BİR HACET VE BİR ARZUNUN OLMASI İÇİN OKUMAK O İŞİNİN OLMASINA VESİLEDİR.
BİR DİLEĞİ OLAN GECE YARISINDAN SONRA ABDESTLİ OLARAK KIBLEYE YÖNELİP 170 AYETEL KÜRSİ OKUYUP DİLEĞİNİ ALLAHTAN İSTERSE DİLEĞİ GERÇEKLEŞİR.
gamze19 allah yardımcın olsun aynı kader paylasıyoruz bende senın durumundayım ıns rabbım tez vakıtte hayrılısyla gerı donderır cok dua edıcem senın cıın ıns sende bneım ıcın et olurmu rabbım tez vakıtte hayırlısyla sevdıgımıze kavustursun ıns
BEN DE SENİNLE AYNI ŞEYLERİ YAŞIYORUM AMA BENİM Kİ İMKANSIZ İNŞALLAH SENİN DUAN KABUL OLUR DUALARIM SENİNLE ALLAHIM DUYSUN SESİNİ AMİN
allah herkese gani gani lutufta bulunsun..dualariniza beni de dahil ediniz.. benimde bir takip sikintilarim var. Allaha emanet olun.
ftm umutsuz ve recayi allah hepinizden razi olsun benim dualarimda süphesiz hep sizinle kardeslerim
Her türlü dileği ve muradı olan kimse Duhan Suresini 3 kere okursa çok faydasını görür
dua dostum ne muradın varsa rabbim bu okunan dualar hürmetine kabul buyursun dualarımdasın senin için bende dua edicem selam ve dua ile
allah razi olsun dilekcim :D
valla ben de benzer bir dertten muzdaribim..bu gece de çok dua etcem..inşallah kabul olur.böyle gönül derdi olan herkes için.. amin.
bu gece dua dostlarıma bağışlayacağım yasin-i şerifte senin de adını bizzat zikredeceğim dostum ... selametle ...
allah razi olsun kardeslerim sizden...
MERVE KARDŞM DARDA KALAN DUA DOSTLARINA EN SONDA BANA İSMEN HAYIRLI BİREŞ İSTEĞİMLE DUAEDERSEN RABBİM SENDEN R AZI OLSN..ÖNCE DARDA KALAN KARDŞLERİMİN DUALARI KABUL OLUR İNŞALLAH ALLAH SENDEN R AZI OLSN...AMİN.
ayni derte bende sayilirim insallah allah hepimizin dualarini en kisa zamanda kabul eyler bende sevdigim kisiyi geri dönmesini istiyorum. insallah allah hepimiz icin en hayirlisini nasip eder. amin.
bende arkadaşlar aynı dertten muzdaribim allah kimseye ayrılık acısı yaşatmasın.kimseye bu acıyı vermesin çoook kötü bidurum gün geçtikçe acısı artıyo eksilmiyo neyse allah hayırlısıyla kavuşmak nasip etsin kardeşim bana da sanada
tüm acı çeken kardeşlerime dualarınızda bana da yer verirseniz sevinirim allah cümlemizden razı olsun inşallah.GAMZE kardeşim sana cevirgel duasını tavsiye ediyorum.ben şuan onu okuyorum inşallah mevlam o yüce o kudretli yaradanım inşallah dualrımızı kabul etsin ve sevdiklerimize kavuşmayı nasip etsin.inşallah.amiiiiiiinnnn18 yıl önce gönderildi # -
kardeşim dua dostlarımın yazdığı kenzül'arş duasını oku tesiri büyük bi dua inşallah rabbimin izniyle duaların hacetlerin kabul olur allah yardımcın olsun
ALLAH YARDIMCIN OLSUN GAMZE KARDEŞİM RABBİM TAZ ZAMANDA GARİ GETİRSİN ONU SANA HAYIRLI BİR YUVA KURUN HAYIRLI EVLATLARINIZ OLSUN İNŞALLAH
agzindan bal damliyor sanki kardesim yaaa allah razi olsun...
bir yasin-i şerif kitabında okumuştum. diyordu ki:
herkim ki gecenin üçte ikisi geçtikten sonra abdest alıp hakkıyla iki rekat namaz kılar, sonra kıbleye karşı oturup 170 tane ayet-el kürsi okursa Allah cc ın izniyle her ne muradı varsa gerçekleşir diyordu. ayrıca bildiğim bir hacet duası yöntemi daha var.ben tam olarak uygulayamadım henüz.
19 gün boyunca vakit namazlarının farzları ardından 10 kez Allahu ekber dedikten sonra 19 kez"FERDUN-HAYYUN-KAYYUMUN-HAKEMUN-ADLUN-KUDDUSUN" diyorsunuz, bunu 19 gğn boyunca devam ettiriyorsunuz. internette görmüştüm linki bulup size kopyalayacağım.
18 yıl önce gönderildi #
Cevapla »
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.