arkadaşlar dün çok değerli bi yakınımı istihareye yatırdım erkek arkadaşımla evlenebilecekmiyim evlenemicekmiyim die ve sonuç olumsuz göründü sizce istiharede çıkanlar doğrumudur bi bilgisi olan varmı bni bu konuda bilgilendirirmisiniz duayla kalınnn
istihare
(6 mesaj) (5 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Soruna cevap verecek kadar bilgim yok ama inşallah hakkında hayırlısı olur canım.
Rabbim yardımcın olsun.18 yıl önce gönderildi # -
bende bir yerde okumuştum,istihareye göre hareket etmemek lazım diye.çünkü belki yalnış bir uyarıdır ozaman mücadeleyi ve dua etmeyi bıarakabilirmişsin.Bence yüce rabbimden sürekli hayırlısını isteyerek dua etmeye devam etmek en makbulü.
18 yıl önce gönderildi # -
ya çok çıkmazdayım ardaşlar artık bunaldım yoruldum bunaldım ikna olsunlar nolurrrrrr yardım edin dua edin ya
18 yıl önce gönderildi # -
İstihare eden kimse zarar görmez, istişare eden pişmanlık duymaz, iktisada riayet eden maişetçe aile belâsını çok çekmez.”3
Dikkat edileceği gibi hadis-i şerif mü’minin sosyal hayatını üç temel esasa riayet etmeye bağlamıştır: İstişare, istihare ve iktisat. Bilhassa bunlardan istişare ve iktisadın ne kadar ehemmiyet taşıdığı şüphe edilmez bir gerçektir.
Hadis-i şerifte tavsiye istihare de, istişare ettiği halde kalben rahat olmayan ve hissen tatmin olamayan kimselerin başvurabileceği bir sünnettir.
İstihare, lûgat mânâsı itibariyle, Allah’tan hayır dilemektir. Yani yapılacak bir işin iyi mi, kötü mü olduğunu yahut o işi hemen mi, yoksa bir müddet sonra mı yapmanın daha iyi netice vereceğini anlamak ve kalbin o meseleye yatışmasını Allah’tan dilemek ve istemektir.İstihare Peygamberimizin bir sünnetidir. Ümmetine tavsiye ettiği bir duâ ve ibadet şeklidir.
Kişi istihare ettikten sonra kalbi hangi tarafa meylederse onu yapmalı, istihareden önceki peşin hüküm ve kanaatini bırakmalı, kendi temayülüne dayanmalıdır. İstihareye rağmen bir temayül ve gönül yatışması görülmediği takdirde, istihareyi tekrarlayabilir. Bu sünnettir. Bununla alâkalı olarak Enes bin Mâlik’in (r.a.) rivayet ettiği bir hadiste Resulullah (a.s.m.) şöyle buyurmuştur:“Ey Enes, bir işi yapmayı niyet ettiğin zaman o iş hakkında yeniden yedi defa istihare et. Sonra kalbinden geçen temayüle bak. Çünkü hayır kalbinde doğan mânâdadır.”7
İş acele olup da istihareyi tekrarlamak mümkün değilse şöyle duâ edilir:
“Allah’ım, hakkımda hayırlı olan ne ise onu nasip et. Beni kendi halime bırakma18 yıl önce gönderildi # -
Dua dostum,
Peygamber Efendimiz sav. söyle buyurur:
Rüya üç kısımdır; biri Salih rüya olup müjdedir. Diğeri seytanin verdiGi üzüntüdür. Üçüncüsü de kisinin kendi kendisine konustuğu seylerdendir. Biriniz hoşlanmadığı bir sey görürse hemen kalkip namaz kilmali, onu kimseye söylememeli.Gün içinde yaşanılan olaylar ya da bizim o olaya bakış açımız, sürekli düşünmemiz de rüyamızı etkileyebilir. Ve bir büyüğüm bana istihare yapılacağı zaman gündüz ya da gece uyumadan önce bir miktar uyuduktan sonra yapmanız daha etkili olur demişti. İstihare yapmadan önce kişi kendi kendine ya da başkası ile istişare (danışma, görüş alma) yapmalı derlerdi.
Rüyayı salih kişilere danışman daha doğru olur ve istihareyi de tabii. Allah yar ve yardımcın olsun, hakkında hayırlısı olsun.İnşallah. Amin.
Selam ve dua ile..
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.