Kime Dua kapısı açılmış ise ona Rahmet kapıları açılmış demektir.
Dua, takdirin tüm güzelliklerinin size ulaşmasına vesile olan en değerli nimettir. Onu elden geldiğince çok ve güçlü olarak kullanan en büyük nimetlere kavuşacak olandır.
Kaderi anlamayan câhil ise, duayı terkeder; tüm mahrumiyet ve çileler de onu bekler!
Konuyu, Rasûlullah aleyhisselâmın şu açıklamasıyla bağlayalım:
“İçinizden her kime dua kapısı açılmış ise, muhakkak ona rahmet kapıları açılmıştır; ve Allah’dan, afiyet istenilmesinden daha sevimli bir şey istenmemiştir”.
Dua, inen belâya ve inmeyen belâya karşı faydalıdır. Ey Allah’ın kulları, Duaya sımsıkı sarılınız!”
1.Ebû Hüreyre -radıyu anh-dan rivâyete göre Hazret-i Peygamber -sallu aleyhi ve sellem- Efendimiz buyurmuşlardır ki:
"Sakın sizden biriniz duâ ederken "Yâ Rabb, dilersen beni mağfiret eyle, dilersen bana merhamet eyle" demesin. İstediğini sağlamca ve kat'ıyyetle istesin. Çünkü Allah'ı şu veya bu işe zorlayabilecek hiçbir kudret yoktur." (1)
Yine Ebû Hüreyre -radıyu anh-'dan rivâyet edildiğine göre Nebiyy-i Ekrem -sallu aleyhi ve sellem- Efendimiz buyurmuşlardır ki:
"Sizden herhangi biriniz" duâ ettim de kabul olunmadı" diyerek acele etmedikçe duâsı kabul olunur." (2)
Duâ eden duâsında ısrar etmeli, devam etmelidir. Her halde er veya geç müstecâb olur.