mrb arkadaşlar az önce bir televizyon programında şöyle bir şey öğrendim sizlerle paylaşmak istedim biz bazen diyoruz ya allahım bize sabır ver aslında bu allah tan bela istiyormuşuz çünkü sabır sıkıntılı anlarda oluyor yani ya rabbi bana sabır ver öyle demememiz gerekir allahım bana sabır ve affiyet ver deyip öyle söylememiz gerekir sadece sabır istemek aslında bela istemek demekmiş
Her zaman sabır istemek doğru mudur?
(12 mesaj) (11 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Aynı şeyi bende bir kaç gün önce radyoda duymuştum bir sıkıntımız yoksa Rabbimizden afiyet istemeliymişiz.
Bir sebep yokken sabır istemek bir musibeti bize yaşatarak akabinde sabır etmeye sebep olabilirmiş.
18 yıl önce gönderildi # -
"Allah'ım bize sabır rahmet ve afiyet ver rahmetinle sıkıntılarımızı ferahlığa çevir..."
Allah razı olsun hatırlatmaların için
selam ile...18 yıl önce gönderildi # -
Cihan nerdeydin sen canım uzun zamandır.
İyimisin?
Betül nasıl ?
Çocukları öpüyorum.18 yıl önce gönderildi # -
kardeşim Ala Bilgilendirdiğin için Allah razı olsun.
Bilgiler icin saol Ala kardes
Allah razi olsun18 yıl önce gönderildi # -
allah razı olsun kardeşim bende yeni duydum
SAĞALASIN ALA KARDEŞİM SEN İYİMİSİN KÖTÜYDÜN BİR ARA ALLAH SIHAT GÖNÜL HUZURU VERSİN KARDEŞİM.
Alacım Allah razı olsun.Rabbimizden her zaman iyilik istemeliyiz kendimiz ve bütün insanlık adına.seni bende çooookkkk seviyorum süheylacım.kendine lütfen iyi bak olurmu.
dua dostlarım ne kadar doğrudur bilmiyorum ama ben herşeyin niyetle alakalı olduğunu düşünüyorum yani benim bi derdim yoksa ve ben bilmeden yine de Allahım bana sabır ver diyorsam ve allah da bu lafım yerini bulsun diye bana dert veriri mi? Bence vermez, ben Allah'tan hiç Allahım bana dert ver diye dua edebilir miyim o halde Allahım sabır ver derken derdimiz yoksa allahım bunu ne niyetle söylediğimizi bilir.
Cennetcim sabır sıkıntı ve zorlukta istenilmeli. Bende bildiğim kadarıyla arkadaşlar gibi düşünüyorum. Normal zamanda hiçbir sıkıntımız yokken verilene şükür etmeliyiz, sağlık ve afiyet istemeliyiz. sabır sıkıntı anında istenilmeliymiş sohbetlerden öğrendiğim kadarıyla.
Allaha emanet ol. Öpüyorum18 yıl önce gönderildi # -
Evet tabi şükretmeliyiz herzaman o ayrı ama ben Allahın hangi niyetle neyi söyleyeceğimizi bilir diye düşünüyorum, Sen de Allah'a emanet ol ablacım .
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.