Biz kendimizi Sahte aşklarla aldattık..
Mevkii,makam,zevke,sefaya,para yada şahsi aşkları aşkları kalbimizde okadar büyüttükki gerçek aşka gönlümüzde yer bırakmadık..
Oyüzden hep acı çeker haldeyiz..Hep ağlamaklıyız..
Oysaki Gerçek aşk bunlar degilki..Böyle içi boş sevdalara tabi olarak Ruhi halimizi çökertiyoruz..Ve bu sahte aşklar insanı hiç bir zaman mutmain etmez.(Bu yazdıklarım kendi nefsime hitaben)
"Kalpler ancak ALLAH'ı anmakla mutmain olur." Râd/28
Çogu zaman bu ayeti unutur olduk..
وَمَا هَذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَهْوٌ وَلَعِبٌ وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوَانُ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ
(Ankebut, 29/64)
"Bu dünya hayatı ancak bir eğlence ve oyundan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte gerçek hayat odur. Keşke bilselerdi!"
Aşk samimiyettir ihlastır..Mevlana buyurmuş ki;
Asil olan insanin ibadetlerine Allah aşkını katması, tam bir ihlas ve samimiyetle kulluk etmesidir.
Hazret-i Mevlana, Allah aşkının dışındaki sevgilere aşk denemez ;
"Aşk , renge ve kokuya bağlı olursa, o aşk değildir, kişiye bir utançtır." (Mesnevi,I/224)
Mecnun Leyla'ya olan aşk-ı muhabbetinden dolayı farketmeden namaz kılan bir adamın önünden gecer. Adam namazını bitirir bitirmez hemen Mecnun'un yanına gelir ve hesap sorar:
-Bre gafil adam, sen bilmezmisin ki namaz kılan kişinin önünden gecilmez. İnsan biraz dikkat eder dimi? Ben namaz kılıyorum sen lakait bir şekilde önümden geciyorsun, bu ne gaflettir?
Mecnun adamın sözlerini dinledikten sonra çok manidar bir cevap verir:
-Ben ki Leyla'ya olan aşkımdan dolayı senin önünden gectiğimi farketmedim. Peki sen koskoca MEVLA'nın huzurunda dururken beni nasıl farkettin?
Rabbim bizlere gercek aşkı bulmak nasip etsin..Amin!
Esselamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu!
Kardeşiniz Aynur....