ben sayılı dualara girmeyelim şeklinde değil de üzerimize bu kadar fazla yük yüklemeyelim şeklinde söylemiştim
biz bu sitede
300bin ayetel kürsi
300bin fatiha
1 milyon ihlas okuduk
2milyon tevhid okundu
ve bu verdiklerim yuvarlak rakamlar,
bunun dışında 3 aylarda 15 hatim okundu,
ve daha başka uygulamalar da yapıldı
ama problem çıkmadı,
ne zaman problem çıkıyor, biri bir istekte bulunup ta ardından bir başkası sanki "bu yetmez, daha fazlasını okuyalım dediği zaman,
e bunu da söyleyince ayrı bir problem kimbilir kimler alınacak,kimler kırılacak bu sözüme şimdi değil mi????
birlikten kuvvet doğar, çok seslilikten gürültü.....(cihan)
(12 mesaj) (7 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
18 yıl önce gönderildi #
-
sabit banda konu almakta kırgınlığa sebep olabiliyor çünkü aynı derdi taşıyan başkaları da aynı şeyi bekliyor
bu yüzden belli bir ismin mesajından çok konuyu genelleştirerek sabitlemek daha sağlıklı değil mi?
mesela "tüm kader mahkumları,tüm hastalar,tüm borçlular " gibi18 yıl önce gönderildi # -
aşırı kişisel paylaşımlar, aşırı detaylar problemlere sebep olur, msn paylaşımına girmeyelim probleme sebep olur dediğimizde bunun anlamı farkedilmiyordu belki ama
ufak ufak yanlış anlamalar çıkınca insanlar birbirine ne kadar kırıcı ve küçültücü şeyler söylüyorlar bunun örnekleri görülmedi mi18 yıl önce gönderildi # -
bazı arkadaşlarımızın yeşil banda önem verdiğini sanmıyorum cihan abi
zira hala alenen msn paylaşımı oluyor kimsenin kurallar umrunda değil gibi18 yıl önce gönderildi # -
biz bu sitede her zaman dua etmek istiyoruz ALLAH'IN İZNİYLE
çünkü dua şifadır
koruyucudur
ilaçtır
rızık vesilesidir
kavuşma vesilesidir
bu yüzden öneriyoruz ve bekliyoruz ki içten gelen
okunması kolay
uygulaması kolay
kurana ve hadislere aykırı ifadeler taşımayan
hurafelerden arınmış
sade dualar ve içten gelen aminler paylaşılsın18 yıl önce gönderildi # -
Dualarda genel olmasına bende destek veriyorum "tüm kader mahkumları,tüm hastalar,tüm borçlular " gibi...Rabbim herkesi edilen dualardan nasiplendirsin inşallah.
Allah razı olsun abim.18 yıl önce gönderildi # -
ALLAH RAZI OLSUN CİHAN KARDEŞİM...
HARFİYEN KATILIYORUM..."sabit banda konu almakta kırgınlığa sebep olabiliyor çünkü aynı derdi taşıyan başkaları da aynı şeyi bekliyor
bu yüzden belli bir ismin mesajından çok konuyu genelleştirerek sabitlemek daha sağlıklı değil mi?
mesela "tüm kader mahkumları,tüm hastalar,tüm borçlular " gibi "DEMİŞSİN.GALİBA BU KONUDA DA EN MANTIKLISI BU...
TECRÜBE ONU GÖSTERDİ:)..18 yıl önce gönderildi # -
cihan abi allah razı olsun allah kabul etsin ben,bu siteden son 1 ayda yaklaşık 50 farklı dua öğrendim 3 tefriciye bitirdik. zaten hastalıklar ve sıkıntılar var diye şifa seferberliği koymuştuk adını ben 7 şer okuyup yazıyordum baktımki son zamanlarda bire bir polemiklere giriliyor aşk ve meşk sıkıntıları en üstün... kavuşursak dua kabul oldu hayırlımı hayırsızmı belli değil kavuşamazsak mevlam bunu böyle hayırlı kılmış demek yok.o yüzden okuyup dualarımı world e kaydedip çıkmayı tercih ediyorum bana sayısız dua öğreten derin i bile küstürdüysek bilermiyorum artık. allah bizleri ayırmasın.
18 yıl önce gönderildi # -
Cihan abi bence de arkadaşlarımız inatla uyarıları dinlemiyolar biz zaten bir bütünüz ben değil biziz dualarımız hepimiz için yeşil banta bence de arkadaşlarında ve senin dediğin gibi abi sabit konuları alalım ("tüm kader mahkumları,tüm hastalar,tüm borçlular " gibi)buraya girme nedenimiz belli biri Din kardeşinin gıyabında dua edince, Allahü teâlâ onun için istediğimiz şeyi önce bize verir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Bir Müslümanın din kardeşinin arkasından ettiği hayır dua kabul olur. O dua edince, bir melek, “Âmin, kardeşin için istediğinin aynısı sana da verilsin” der.) [Müslim, Tirmizi, İbni Mace] selam ve dua ile18 yıl önce gönderildi # -
ARKADAŞLAR BİZİM 41 YASİN TOPİCLERİ Mİ KALDIRILDI..
YUKARDAKİ AÇIKLAMALAR BUNUNLA MI İLGİLİ?ONA GÖRE YORUM YAPICAM DA SORAYIM BAŞTAN DEDİM.
18 yıl önce gönderildi # -
CİHAN ARKADAŞIM,
SANIRIM 41 YASİN TOPİCLERİNİ SABİT BANTTAN KALDIRMIŞSINIZ..SABİT BANTA ALMA FİKRİ SİZİNDİ ZATEN, UYGULAMAYA DA SİZ ALMIŞTINIZ.BENCE İYİ OLMUŞTU AMA TEKRAR KALDIRMA FİKRİNİZE DE SAYGI GÖSTERİYORUM..
GENEL OLARAK ORTAYA ŞUNU SÖYLEMEK İSTERİM;
41 YASİN TOPİCLERİNDE KİMSE KİMSEYE ZORLA BİRŞEY OKUTMUYOR.ZATEN ZORLA OKUTMA GİBİ BİRŞEY SÖZKONUSU DEĞİL..
KİMSE ÜSTÜNE ALINMASIN..
ZATEN TOPİCLERDE SÜREKLİ UYARIYORUM ARKADAŞLARI, KENDİNİZİ ZORA SOKMAYIN DİYE..BİR DE YİNE GENEL OLARAK ORTAYA NACİZANE BİR FİKRİM VAR:
BİR TOPİC SİZE GEREKSİZ GELEBİLİR, TOPİĞE GİRMEYİP YORUM BIRAKMAZSANIZ SORUN KALMAZ..
ALLAHA EMANET OLUNUZ..
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.