BENDE INSIRAH VAKTI ISTIYORUM ANTALYADAYIM VE COK DARALIYORUM RVEYDA FEYZA CANIM UNUTMAYIN BENI NE OLUR LEMAN
" Vakt-i İnşirah! "
(122 mesaj) (39 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
antalya ve samsun'a da inşirahları gönderdik Rabbimiz vasıl eylesin kardeşlerim.Rabbimiz göğsümüzü genişletsin.
18 yıl önce gönderildi # -
Bende ankaradayım:)
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et.18 yıl önce gönderildi # -
Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et.amın amın amın
dua dostumm ben afyondayımm
.eşimle aramıza giren kadından allah tez zamanda kurtarsınn beni ve çocuklarımırabbim tez vakitte yuvama selamet mutluluk ve banada sağlık versin. inşallah göndereceğin inşirahlar gerçekten benim selametim olur.çünki artık yaşadıklarım yüzünden tabiri caizse nefes bile alamıyorumm.
benimde sürekli ve inanarak okuduğum dua.
böyle bi uygulama başlattığın için allah senden razı olsunn.
aminnnn.18 yıl önce gönderildi # -
AMIN CANIM BENIM YUREGINDEKILERLE MUKAFATLANDIRSIN RABBIM AMIN LEMAN
ankara afyon ve sevginin bulunduğu mekan'a da yürekten bir inşirah kopardık dostumla,sizler de dualarınızı eksik etmeyin.Eşiyle sorunları olan arkadaşımıza da gönülden muhabbet diliyoruz,Rabbimiz en kısa zamanda gönüllerinizi bir etsin,yuvanız da Rabb'in rahmetinde muhafaza bulunsun inşallah, ki kimseler bozamasın. Hakkınız da hayırlısı olsun kardeşim,üzmeyin kendinizi.
bende sivasdayım dualarınızdan eksik etmeyin lutfen.ancak dualarla nefes alabiliyorum oğlum ve benim için
3 adet inşirah tüm dua dostlarına okunmuş ve üflenmiştir...
feyzammm...gecen hayrolsun yavru kuşum..18 yıl önce gönderildi # -
tüm DUA DOSTLARIM eger kabul buyururlar ise 11 INSIRAH SURESIDE benden hediye ALLAH AKBUL ETSIN Amin
asenacımm kabul eden makam Rabbimizdir ve umarım kabul buyurmuşlardır..Allah razı olsun..dualaşalım canım..ben çok özel inşirahlar istiyorum:):):)
allah razı olsun rveyda kardeşim.rabbim gönül muradını versin inşallah... amin
ya canlarim harikasiniz yaaa
PIRLANTA!!!!
ne güzel bir yer burasi, inanin havam degisti :)
hemen huzur buldum ALLAH RAZI OLSUN
insirah vakti de bende, fransalara yollarmisiniz?
bende sizlere
RABBIM kabul buyurup kalbinize huzur olarak gelsin INSA'ALLAH
amin :)18 yıl önce gönderildi # -
İSTANBULDAYIM ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN DUALRINIZI BEKLİYORUM ÇOK BORÇLUYUM 7 AD İNŞİRAH YOLLUYORUM RABBİM KABUL ETSİN TÜM DOSTLARIMIN KALBİNE FERAHLIK VERSİN.AMİN AMİN AMİN.
yıldzcım Allah razı olsun..ben de sana üç inşirah..dua et..
Abdussamed'den inşirahı dinlerken
ben de sizlere 3 inşirah gönderiyorum
"RABBİM CÜMLE DUA DOSTLARIMIZN GÖNLÜNE GENİŞLİK VERSİN
SIRTLARINI ÇATIRDATAN YÜKLERDEN KURTARSIN
ONURLARINI İTİBARLARINI SAYGINLIKLARINI KORUSUN"
AMİN AMİN AMİN
selam ve dua ile.....18 yıl önce gönderildi # -
kanrevan , GaripGul , asena , yldz ve Cihan sizler de hoşgelmişsiniz Vakt-i İnşirah'a Allah hepinizden razı olsun güzel cümleleriniz için.
Rabbim sıkıntılarınızı gidersin inşallah.Rasül,ömrünün farklı dönemlerinde 3 ayrı inşirah yaşamış:
1-Süt Anne Halime’nin yaylasında 2-4 yaşlarında iken; çocuklarla oynadığı esnada Cebrail’in gelerek sinesini yarması, kalbini alıp yıkaması ve sonra yerine koyması şeklinde tasvir edilen olay.
2-İlk Vahyin gelişi sırasında Hira mağarasında Cebrail’in “OKU” diyerek sıkması şeklinde uygulanan inşirah.
3-Mi’rac arifesinde İsra(gece yürüyüşüne) çıkmazdan önce Kabe’de dua ederken uygulanan İnşirah.
Herkese benden 1'er inşirah , Güçlükle beraber kolaylığı veren Rabb'e hamdolsun!
1-İnşirah; bir ameliyattır.
2-Her ameliyatta bıçak, acı, sızı, yara olur.
3-Ameliyatı yapan doktor hastaya sormaz, bildiğini okur. Acıta acıta yapar dilediğini!..
4-Dertten arınmak isteyen; gönüllü yatar doktor önüne.
5-Ameliyatsız dert, cerahat, ur atılmaz bünyeden.Bir gönül ameliyatı istediğiniz!...
Acısız, ağrısız, sancısız ameliyat yok.
Fakat siz yine de isteyin.
Korkmayın.
Bu ameliyatın cerrahı;Rahim’dir.
Merhametinden ameliyat eder sizi.
Önce AŞK narkozu ile uyuşturur,
sonra benlik adına ne illet varsa söküp alır içeriden.İnşiraha erenlerden olmanızı diliyorum…
ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN.
ALLAH SİZİN DE MURADINIZI VERSİN.
FEYZA DARDAYIM SIKINTIDAYIM BANADA LÜTFEN ANKARADAYIM. ALLAH RAZI OLSUN
yürekten yolladım suzancım şu ikindi vaktinin azizliği hürmetine,
Rabbim sıkıntılarını huzur'a , darlıklarını bolluğa ve genişliğe tebdil eylesin canım. Aminn.18 yıl önce gönderildi # -
Allah sizden de razı olsun kevsercim vermeyi çok seven Rabbim senin de muradını versin canım benim:)
ALLAH SENDEN RAZI OLSUN GÜZEL YÜREKLİ KARDEŞİM. RABBİM SENİDE DARDA SIKINTIDA BIRAKMASIN, GÖNLÜNDEKİ MURADI VERSİN.
Şimdi iç huzuru ve hakikati kuşanarak selamete erme manasına olan inşirahın nasıl geliştiğini tespite çalışalım.
1-Size cebir uygulanacak, Cebrail’iniz gelecek: Cebrail vahyi getirirken ve gönlüne inşirah verirken sıktı Rasülü. Öylesine sıkılır bunalırdı ki simasından terler akar, bedeni binlerce volt cereyan verilmişçesine titrer dururdu.
Hakiki huzura ermek için birileri veya bazı olaylar sıkacak sizi. İş kaybı, yakının ölümü,uzun süreli bir hastalık, iflas, dışlanma, aşağılanma olarak sıkacak sizi Cebrail.
Böyle bakarsanız olaylara, her sıkıntı; yeni manalar için bir ameliyat size. Her sıkıntı; gönül huzurunuza kapı açacak bir eşik aslında.
2-Belanız gelecek ve mutlaka acıtacak: Evet,acısız ameliyat yok. Belalarla sınanacak, acı duyacaksınız. Duyacaksınız ki; gece yarısı seccadeler ıslansın!...
Acıyacak ki; şimdiye kadar acı verdiklerinizin halini bilebilesiniz. Yoksa nasıl anlayacaksınız hayatı?..Deneneceksiniz!... Tutunduğunuz değerlere bıçak sokacaklar. İtibar, makam, şöhret, unvan ne varsa yara alacak. Çünkü bunlar sizin urlarınız. Onlarla yaşamak güzel görünse de sizi tüketen şeyler onlar! Haktan perdeleyen örtüler. O örtüleriniz yırtılacak, paramparça edilecek!..
3-Doktorunuz bulacak sizi: Kendi kendine evde yatarken olmayacak bunlar.
Doktorunuz bir gün mutlaka karşınıza çıkacak. Mevlana’ya Şems, Yunus’a Taptuk, Mecnuna Leyla kisvesi ile gelen İnşirah Uzmanı, bir şekilde size de gelecek. Seveceksiniz, bel bağlayacaksınız Ona. Ama benliğinize neşter saplayan da O olacak. Sizi sevdiği için yapacak bunu. Önce anlayamayacak; acımasız, hatta gaddar bulacaksınız Onu. Acı geçip yara kapandıktan sonra size verdiği hazineyi fark edeceksiniz. Teşekkür edeceksiniz, minnetle önünde eğileceksiniz belki ama işi bitince çekilecek O. Yada “Benden bu kadar haydi gündelik hayatına dön” diyerek kibarca kovacak sizi. Tıpkı Taptuk’un Yunus’a yol verişi gibi!..18 yıl önce gönderildi # -
4-Gönül Verirseniz İnşirah Olur: Doktoru sevmeden, güvenmeden bıçak altına yatılır mı? Seveceksiniz Onu… Aşık olacaksınız hatta. Tıpkı geçmiş erenlerin mürşidlerine, maşuklarına kapıldıkları gibi. Gönül vereceksiniz, teslim olacaksınız.
Böyle olunca O, hakikat neşteri ile girecek nefsinize. Benliğinizde ne varsa bir bir deşerek çıkaracak. Aşk narkozu ile uyuşan gönlünüz katlanacak bu acıya.Uyanınca acıyacak, kıvranacaksınız. Bazen “Ne acımasız doktormuş,cerrah mı kasap mı, ben bunu nasıl sevdim, nasıl da güvendim?..” diyeceksiniz.
O günlerde fark etmeyeceksiniz belki ama sonraki günlerde sizi ameliyat eden cerrahın kendi odasında acınıza ağladığını, sızınızı aynıyla duyduğunu öğreneceksiniz. “İyi ki güvendim,iyi ki sevdim” diye bir kere daha sevineceksiniz.
Yunus’u “Sen dünya kokuyorsun!” diye kovalayan Taptuk, günlerce ağlamış, Yunus hasretinden âmâ olmuştu. Mevlana’yı bırakıp giden Şems, Şam sokaklarında nice günler acı ve elemle deli divane misali dolanmıştı.
5-İnşirah; Hakikat Yolunda Mecburi İstikamettir: İnsan kolayı sever. Şurup içmek varken iğne vurulmak istemeyiz. Kolay yoldan sağlığına kavuşmak elbette iyidir. Fakat hakikat yolunun zorunlu bir dönemecidir İnşirah..
Kolay yolu olsa Rasüle uygulardı Allah!... 3 kere inşiraha uğradı Rasül. 3 yaşında iken yarıldı kalbi. 40 yaşında Cebrail kaburgalarını çatırdatırcasına sıktı inşirah için. Gecenin bir yarısı Mirac öncesi yine Mescid-i Haram’da yaşadı.
Rasülün bu yaşadıklarını kendi hayatınızda düşünün. Cebrail hangi suretlerde sizi sıkarak inşirah vermek istedi, yada hala istiyor, iyice bir düşünün!..
O halde geçilecek bu geçit. Hiç kaçarı yok dostlar! Yol devam etsin, menzile erilsin diye geçilecek!...
Yazılan maddeler için kısa bir not:
EL-CEBBÂR Kırılanları onaran,eksikleri tamamlayan; Dilediğini zorla yaptırmaya muktedir olan... Bu ism-i şerif cebir maddesindendir.
Cebir, "Kırık kemiği sarıp bitiştirmek,eksiği bütünlemek" mânasına geldiği gibi,
"icbar etmek", yani, "zorla iş gördürmek" mânasına da gelir.
Bu mânaya göre Allah Teâlâ Cebbâr'dır.
Yani, kırılanları onarır, eksikleri tamamlar,
her türlü perişanlıkları düzeltir, yoluna kor.Cebbâr'ın ikinci mânasına göre de; Allah Teâlâ kâinatın her noktasında ve her şey üzerinde dilediğini yaptırmağa muktedirdir. Hüküm ve iradesine karşı gelinmek ihtimali yoktur.
(Amenna ve Saddakna)
Amin suzan kardeşim yazdıklarını şimdi gördüm canım benim Allah senden de razı olsun:)
18 yıl önce gönderildi #
Cevapla »
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.