“Senin Rabbin, O’ndan (Allah’tan) başkasına kulluk etmenizi ve anne-babaya iyilik etmeği emretti. Şayet onlardan biri veya ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, onlara: “Öf” bile deme ve onları azarlama; onlara güzel söz söyle. Onlara merhametle alçak gönüllülük kanadını ger ve de ki: “Rabbim! Onlar beni küçükken nasıl terbiye ettilerse sen de onlara öylece merhamet et.”(isra suresi23-24.ayetler)
“Eğer Allah Teala, (anne-babayı incitmek hususunda) öf kelimesinden daha küçük bir şeyin olduğunu bilmiş olsaydı, mutlaka ondan da nehy ederdi; öf, anne-babaya karşı gelme ve onları incitmenin en küçük ve hafif olanıdır. İnsanın anne-babasına keskin bir şekilde bakması da akk-ı valideynden (onları incitmekten)dir.”
anne babalarımız için dua edelim dostlar(cihan)
(22 mesaj) (13 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
“Rabbena iğfir lî velivalideyye ve lil mu’minine yevme yekum’ul- hisab.” (İbrahim/41)
(Allah'ım beni anne ve babamı ve müminleri hesap gününde bağışla)
Rabbim! Onlar beni küçükken nasıl terbiye ettilerse sen de onlara öylece merhamet et.
amin amin amin amin amin18 yıl önce gönderildi # -
Rabbim! Beni, anne ve babama bağışladığın nimete şükretmeye ve hoşnut olacağın iyi işler yapmaya yönelt. Merhametinle beni iyi kullarının arasına sok.
************************************ Neml Suresi Ayet 1918 yıl önce gönderildi # -
Rabbim! Beni, anne ve babama bağışladığın nimete şükretmeye ve hoşnut olacağın iyi işler yapmaya yönelt. Merhametinle beni iyi kullarının arasına sok.
************************************ Neml Suresi Ayet 1918 yıl önce gönderildi # -
“Rabbena iğfir lî velivalideyye ve lil mu’minine yevme yekum’ul- hisab.” (İbrahim/41)
Rabbim! Onlar beni küçükken nasıl terbiye ettilerse sen de onlara öylece merhamet et.
amin amin amin amin aminMevlam hayırlı evlatlar olup, Anne ve Babalarımızın haklarını ödeme çabalarında bulunan kullarından eylesin cümlemizi. Amin Amin Amin
18 yıl önce gönderildi # -
************************************ Neml Suresi Ayet 19AMIN AMIN AMIN
INSA ALLAH ONLARA LAYIK HAYIRLI EVLAT OLURUZ18 yıl önce gönderildi # -
Rabbim! Onlar beni küçükken nasıl terbiye ettilerse sen de onlara öylece merhamet et.Annecim ve babacığım.
Bu yürek sizden koptu sizin parcanız.
Ne büyük nimet bahşetmiş rabbim bana.
size sahibim.şükürler olsun Rabbime.Allahım bize anne ve babalarımızın acısını göstermesin.
AMİN AMİN AMİN.
Allah bütün dua dostlarindan razi olsun amin amin amin
Coktandir ki görmedim yüzünü,
Beni öldürecek bu halet ana!
HALIMI GELENDEN GIDENDEN DEGIL
SICAK KOLLARINDAN SUAL ET ANAANA GURBETTEYIM EL OCAGINDA
SEVGIN YÜREGIMIN TA SICAGINDA
BENI ÖZLER ISEN YA KUCAGINDA
YAHUT GÖZYASINDA HAYAL ET ANAAYRILIKMIS ALIN YAZIM KADERIM
DÖNMEYE BIR ÜMIT VAR ALLAH KERIM
BELKI BURALARDA ÖLÜP GIDERIM
NE OLUR HAKKINI HELAT ET ANA(A. Akgündüz)
Herkese hayirli cumalar
BIR YIGIN TOPRAKLA BIR PARCA MERMER
ÜSTÜNDE YAZILI YASINLA ADIN
BAS UCUNDA MATEM RENKLI SERVILER
HÜZNÜYLE TITRESIR SANKI HAYATIN
SENI GÖMDÜK ANNE YILLARCA EVVEL
GÖZYASLARIMIZLA BU SESSIZ YERE
KIMSESIZ BIR AKSAM ZIYAYA BEDEL
MATEM DAGITIRKEN HASTA KALPLERE
A.H. Tanripinar)18 yıl önce gönderildi # -
Tut elimden yine oksa sacimi
Ben hala cocugum, dert büyük ana
Karanlik tepeler yuttu icimi
Kayboldugum yolda, sirt büyük anaTepelerde küheylanlar kisniyor
Bir kavga ki bitti derken basliyor.
Yüregimde mizrak ucu isliyor.
Yara kücük amma, kurt büyük ana.(M.E. Yurdakul)
KELİMELERLE ANLATILAMAYAN
FEDAKARLIK, SEVGI, ŞEFKAT , SABIR
BULAMADIM SİZİNKİ KADAR SICAK BİR SİNE
HEP DUALARIMDASINIZ.RABBİM UNUTTURMASIN.
(Allah'ım beni anne ve babamı çocuklarımı ve müminleri hesap gününde bağışla)
AMİN18 yıl önce gönderildi # -
Cihan abi bu ayeti bana hatırlattığın için Allah razı olsun
Benim size bir sorum olacak
Bazen annemi ve babamı üzdüğüm zamanlar oluyor çoğunluklada annemi bu yüzdende günaha giriyorum
Acaba onlara dua edince Allah günahlarımı bağişlarmı onlar için hayır duada bulunmam günahlarıma kefaret olurmu?18 yıl önce gönderildi # -
değerli kardeşim,
onlar için dua etmek kefaret OLABİLİR
onlar için sadaka vermek kefaret OLABİLİR
ama olmayabilir de...
bu yüzden öf bile dememek gerekir
üzmemek gerekir
hayır dualarını ve hoşnutluklarını almak gerekir
bu konuda üveys-el kareni(veysel karani) çok ciddi bir örnektir.
peygamberler ve alimler bile bu konuda hassas davranmışlardır ki bizim daha hassas olmamız gerekir,
kendimiz için de "ALLAH'IM ANNE BABAMIN HAKLARINI NASIL ÖDEŞTİRECEĞİMİ BANA ÖĞRET" diye dua etmemiz gerekir
Allah bizi affetmeyi ve nimetlendirmeyi dilerse bir vesile var eder, onların gönlünü yumuşatır ve dua etmelerini nasib eder,
Allah yardımcımız olsun,
varlarken kıymetlerini bilmeyi nasib etsin,
selam ve dua ile...18 yıl önce gönderildi # -
Amin...Allah razı olsun Cihan abi
"ALLAH'IM ANNE BABAMIN HAKLARINI NASIL ÖDEŞTİRECEĞİMİ BANA ÖĞRET"
Hiç böyle dua etmek aklıma gelmemişti tekrar Allah razı olsun18 yıl önce gönderildi # -
cihan kardeşim onların yeri hiç dolmuyo be kardeşim dolmuyo tabiii okuyalım kardeşim senden allah razı olsun
yarabbim allahım babama anneme uzun sağlıklı ömürler ver onları benim başımdan eksik etme allahım lütfen onları benden beni onlardan ayırma güzel anlayışlı bir ailem olduğu için çok mutluyum allahım sana şükürler olsun bir ömür boyu ayrılmayalım amin
Rabbim bana bu dünyada vermiş olduğun ve her zaman şükrümü bırakmadığım ailem için sana tekrar tekrar kainatın zerreleri adedince şükürler olsun
annem babam ve kardeşimin acısını bana gösterme Rabbim ...
onları başımdan eksik etme
uzun hayırlı sağlıklı mutlu hep birlikte bi ömür yaşamamızı nasip et
sana layık kullar olarak sana layık ömür yaşamamızı nasip et
önce senden sonra birbirimizden ayırma bizleri
ümmeti muhammedine de içinde bana da ailelerimizin acılarını gösterme
ONLARDAN RAZI OL RABBİM
SENİ BİZE SEVDİRDİKLERİ İÇİN AMİN18 yıl önce gönderildi # -
Allah'ım beni anne ve babamı ve müminleri hesap gününde bağışla)
amin amin amin amin aminRABBİM EŞİMİNDE BENİMDE ANNEBABAMIZI CÜMLEMİZİN ANNE BABASINI CENNETLE VE CEMALİYLE ŞEREFLENDİRSİN
ONLARI RAZI OLDUĞU İTAATKAR KULLARINDAN EYLESİN
ONLARIN EKSİK KALAN İBADETLERİNİ ONLARA YAPMA AZİM VE İRADESİ NASİB EYLESİN
CEHENNEM AZABINDAN VE KABİR AZABINDAN ONLARI KORUSUN RABBİM
ALLAHIM ONLARIN CÜMLE GÜNAHLARINI BAĞIŞLA ONLARI SANA DOOSST EYLE YAAA RAABBBB
AMİİN AMİN AMİN BİNLERLE AMİİİNNN SONSUZLARLA NİHAYETSİZ AMİİİNNN18 yıl önce gönderildi # -
ALLAH'IM ANNE BABAMIN HAKLARINI NASIL ÖDEŞTİRECEĞİMİ BANA ÖĞRET"
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.