adaşım mervesafa güzel bi hikaye sunmuş bize bende hep bunu düşünyrm aslında 2 şık var kafamda
1. gizli dua etmek mi daha makbul
2. okunan dualara birinin amin demesi kabulüne vesile olabilir mi
hatta 3 . o zman sitemizin ne ehemmiyeti kalır ?
:::::..... hangisi ??? .....:::::
(14 mesaj) (6 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
vallaha canım bende bunu çok düşündüm hala dahada kafamı yoruyorum bence hepsi makbuldür arkadaşım diye düşünüyorum genede evet bende herkeze elimden geldiği kadarıylan allah kabul ederse dua etmeye çalışıyorum canım evet bazen sizlerden amin istemiyorum gizli yani ben sadece sizden cuma geceleri amin istiyorum genellikle dikkat ettiyseniz sizin ölmüşleriniz için bence duanın hepsi makbuldür öyle değilmi mervecim ama genede daha bilgili arkadaşlarımıza sormamız gerekiyor
18 yıl önce gönderildi # -
evet canım ya bunu derine de sormuştum ben o da 2. şıkkı dedi bana yani birinin amin demesi belki vesiledir diye
amin demekmi gerekiyomuş illaki sen başka bir topiğe yazmışsın yoldan birine dua ettiğimde kabul gibi geliyor diye yanlış hatırlamıyorsam evet canım bu çok doğru benim mesela bazen şey olur durup dururken bazen içimden öyle bişey geliyor ki kendime veye bir başkası için allahım diye dua etmeye başlıyorum hemen olmasa bile en kısa zamanda kabul oluyor benim böyle çok oluyor canım.......ama kendime istediğim bir tek dileğim kabul olmuyor :)ama inanıyorum ki sizin sayenizde oda kabul olucaktır........canım sende hastaymışsın çok geçmiş olsun
sağol aslında bende ne oldu anlamadım başım dönüyor ?
dualarından nasipleniosak ne mutlu o zaman
sen de dualarımdasın özellikle dün gece =)18 yıl önce gönderildi # -
sağol canım inşallah en hayırlısından güzel bir yuva kurarız........nedir bu baş dönmesi ya doktora çıktınmı
yok eve gelirken oldu tansiyonum düştü sanırım
Gıyaben dua etmek çok kıymetlidir
Sual: Haberi olmadan bir arkadaşın arkasından edilen duanın kabul olduğu doğru mu?
CEVAP
Evet, bir müminin diğer din kardeşi hakkında gıyabında yani arkasından yaptığı duayı Allahü teâlâ kabul ediyor. Buna gıyabda dua deniyor. Yüze karşı duaya riya karışabilir, ama arkadan olunca sırf Allah rızası için dua edilmiş olur. Allah rızası için yapılan duaları da Allahü teâlâ kabul eder. Din kardeşinin gıyabında dua edince, Allahü teâlâ onun için istediğimiz şeyi önce bize verir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Bir Müslümanın din kardeşinin arkasından ettiği hayır dua kabul olur. O dua edince, bir melek, “Âmin, kardeşin için istediğinin aynısı sana da verilsin” der.) [Müslim, Tirmizi, İbni Mace](Bir kimsenin, birine gıyabında yaptığı dua müstecâb olur. Yapılan duaya bir melek, “Âmin, aynı şeyler sana da olsun” der.) [İbni Ebi Şeybe]
(Bir kimse, gıyabında birine dua ederse, melekler, aynı şekilde ona dua ederler.) [Müslim]
(En çabuk kabul olunan dua, kişinin din kardeşi gıyabında ettiği duadır.) [Buhari]
(Gizli [yani gıyabda] yapılan dua, âşikârenin yetmiş misline eşittir.) [Ebuşşeyh]
(Allah ile arasında perde bulunmayan iki dua vardır. Biri mazlumun duası, diğeri de kişinin din kardeşinin gıyabında yaptığı duadır.) [Taberani]
(En makbul dua, gaibin gaibe yaptığı duadır.) [Tirmizi]
(Bir kimsenin, arkadaşının gıyabında yaptığı dua reddedilmez.) [Harâiti]
_____________________________________& & &____________________________________________
Amin Demenin Fazileti ;
Resulullah (sav) buyurdular ki: "İmam amin deyince siz de amin deyin. Zira kimin amin'i meleklerin amin'ine tevafuk ederse geçmiş günahları affedilir." İbnu Şihab der ki: "Resulullah (sav) amin derdi."
Kaynak: Buhari, Ezan 112; Müslim, Salat 72, (410); Muvatta, Salat 44, (1, 87); Ebu Davud, Salat 172, (936);
Buhari'de diğer bir rivayette şöyle gelmiştir: "Kari (okuyucu) amin deyince siz de amin deyin. Zira melekler "amin" der. Kimin amin'i meleklerin aminine tevafuk ederse geçmiş günahları affedilir."
Sünnetullaha uymak ve Amin demek cok iyidir dostlar...Amin demek edilen o duaya seninde kalbinin mührünü basar..yürekten denilen Amin kadar degerli bir dua yoktur bence...giyaben baska yük ceker dua ..ama aminli dua onanmis duadir...cokluk kuvvettir.Amin demekten ayirmasin Rabbim bizleri.Amin.
ya canım ablam yine karıştım :) çözüm ne ikisini de mi yapmalı =)
aynen öyle ikisinide yapmali yeri gelir biri agir basar yeri gelir digeri ..duasina amin demen gereken ya Hizir Aleyhisselamsa ??? nerden bilecez Mervecik?
Sadakaları açıktan verirseniz ne güzel! Fakat onları gizleyerek fakirlere verirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır ve günahlarınızdan bir kısmına da keffaret olur. Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır(bakara suresi-271. ayet)
Mallarını gece gündüz; gizli ve açık Allah yolunda harcayanlar var ya, onların Rableri katında mükafatları vardır. Onlara korku yoktur. Onlar mahzun da olacak değillerdir (bakara suresi274.ayet)
yani açıkça amin demek gereken yerde açıkça, gıyabında gizlice dua etmek gereken yerde gizlice dua etmenin her ikisi de Allah katında değerlidir ALLAH'IN İZNİYLE....
selam ve dua ile...18 yıl önce gönderildi # -
yağmur duası, cuma ve bayram namazlarında kandillerde yapılan dualar açık dualar; kişinin evinde,geceleri sabahları, yolda yürürken yaptığı dualar da gizli dualar kapsamındadır,
kişinin çevresinde dua eden birisi olarak tanınıp sevilmesi ve iyi niyet beslenmesinde açık duaların;
gösterişten uzak kalmak ve başka duyguların karışmaması için de gizli duaların faydası vardır
ve aynı açık ve gizli sadakada olduğu gibi her ikisi de gerekli ve önemlidir18 yıl önce gönderildi # -
allah cümle dualarımızı kabul etsin inşallah hem gizliden yapılan duaları hemde katıldıgımız amiiiiiiiin dedigimiz duaları
amiiiiiiiiiiiinnnnn18 yıl önce gönderildi # -
bence herşey nasip kısmet..ben bazen burdakileri okuyorum bi sürü gizliden dua ediyorum,bazen de amin yazıp dua ediyorum...kimin nasıl kısmeti varsa...Rabbim kabul buyuracaksa zaten bişey vesile olur diye inanıyorum ben..
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.