ftm, haziran,yanalkaraca.... ve diğer arkadaslar ismini yazamadığım ama benle aynı dertte olanlar.Ben bayadır siteyi takip edemedim derdimi biliyorsunuz.Sevdiklerinden ayrı olanlar.Yeni öğrendiğiniz dualar var mı?Varsa banada yazarsanız cok memnun olurum dostlarım.Allah razı olsun.
ftm ve diğer dostlarım?
(18 mesaj) (11 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
pinar in topic i oku
18 yıl önce gönderildi # -
okudum recayi.Lütfen bakın ben sizin yazdıklarınıza karısmıyorum sizde müdahale etmeyin.Biz ayıp anormal dualar istemiyoruz.Pınar kardesin kendi tercihi dua istemenin neresi kötü.Ayakkabı bağcığın kaybolsa Allah dan isteyeceksin.Bu da mı kötü.Bu bir hadisi serif.
YAPMA SEVDE333 YAPMA KIRILIR RENCİDE EDİLİRSİN DERDİNİ YAZMA HELE AŞK MEŞK SAKIN YAZMA BU SON YAZILARIM HERAN SİLİNEBİLİRİM RABBİM DARINA YETİŞSİN RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN SEVGİYLE KAL HAKKINI HELAL ET
Arkadaslar iğrenc siteler var internette siz ne istiyorsunuz insanlar orda mı vakit gecirsin.Savas ceza evi hastalık hepsi hayatın gerceği ama ben eşimden ayrıyım ve yuvam yıkılmak üzere kusura bakmayın ama cezaevinde kalmaktan farksız bir durum benim için.LÜTFEN ARTIK İNSANLARIN DUALARINA KARISMAYIN.NEDEN GERİYORSUNUZ ORTAMI
LÜTEFN SAKİN LÜTFEN ALLAH RIZASI İÇİN
SEVDE333 BEN BU SITEYE GELDIKTEN SONRA HAYATIMDA COK BUYUK DEGISIKLIK YASADIM EVET ILK GIRMEMDE SEBEP GERCEKTEN ASK ACISYIDI AMA SIMDI ELHDULLAH TOPARLANDIM YOK OYLE ASK MESK ICIN DUAA KARDESIM DUA SENSIN SOZLERIN ISTERSEN AYETLERLE SUSLE YUZUHU SURMETINE DEE AMA YOK KARDESIM YOK GERCEKTEN YOKKK RABBIM NEYLER NEYLERSE GUZEL EYLER RECAIYEDE KIZMA LUTFEN ONAN BOYUTU FARKLI BEN ONU COK SEVIYORUM BENCE OZEL BI INSAN VE BU SITEDE ONUN GIIBI OZEL COK INSAN VAR LUTFEN BIRBIRINIZI KIRMAYIN COK YANLIS YAZIK EDIYORUZ BIRBIRIMIZI HNAKKINA GIRIYORUZZZ
Tabiki içinden geldiği gibi dua etmek cok güzel ama imam gazali gibi büyük zatlarda belli duaların faydası olduğunu söylemiş.Umarım onların bu dua faydalı deyişlerinide karsılık olarak içinden nasıl geliyorsa dua et mi diyeceksiniz.Kimse kendi istediği yönde insanları inandırmaya calsımasın gercek olan seyleri yokmus gibi sayıp insanların faydalanamamasına sebep olanlar biraz düsünsünler.Büyük vebale girdiklerini...
ABLACIĞIM ALLAH,IN İZNİYLE İNŞALLAH DERTLERİN SON BULACAK.
RABBİM HİÇBİR DERDİ DERMANSIZ BIRAKMAZ.
ALLAH,TANDA UMUT KESİLMEZ.
O GÜZEL YÜREĞİN İÇİN:
1 FATİHA
3 İHLAS.
RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN ABLAM.18 yıl önce gönderildi # -
Allah razı olsun necim.Seninde Allah yardımcın olsun kardesim.
SEVDE33 RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN EŞİN BİRANÖNCE SANA GERİ DÖNER İNŞALAAH 3 FATİHA YOLDAŞIN OLSUN
Sağol pınarcım Allah razı olsun.
ya arkadaslar bence bukadar duyarsiz olmayalim. herkezin derdi sorunu ayri anlayis gösterelim lütfen. herkeze elimizden geldigi kadar dua ediyoruz ve etmeyede devam edecegiz. bence sadece ask konulari var diye bunun üstüne gidilmesi yanlis.
misal: kimilerinin sagligi yerinde ama gönül acisi cekiyor ve bunun icin dua istiyor. kimilerininde gönül agrisi yok ama saglik sorunlari var ve bunun icin dua istiyorlar. yani gönül acisi cekenlerin dua almalari haklari degil mi diyer sorunu olan kardeslerimizden??
yapmayin ne olur ortam daha fazla gerilmesin...selametle...
sevde kardeşim çok haklısın dikkat ediyorum aşk meşk konuları küçümseniyor sonuçta hayat bu herkesin derdi farklı kimse kimsenin derdini küçümsemesin rabbimin ne zaman kimi ne ile imtihan edeceği belli olmaz ben şahsen şimdiye kadar her konuya her dua isteyen kardeşime elimden geldiğince dilim döndüğünce dua etmeye çalıştım...rabbim kabul etsin ama artık sitedeki tüm kardeşlerime rica ediyorum kimse kimsenin derdine karışmasın aşk ta olabilir işte olabilir hastalıkta olabilir biz sadece duamızı edelim nacizane fikrim bu burda kimsenin kimseye bir üstünlüğü yok derdi aşk olan insanlara 2.sınıf insan muamelesi yapmak bence ne dinimize ne aldığımız terbiyeye yakışmaz size ufak gelen bir dert belki karşıdaki insanı çıldırtır herkesin dayanma gücü sabrı farklı lütfen arkadaşlar dinimiz hoşgörü dini değilmi noluyor bizlere ne???????
amaç sadece kardeşlerim için dua etmek olmalı yargılamak değil selametle kardeşlerim....18 yıl önce gönderildi # -
sevde yanlıs anlama senı yargılamak yada kalbını kırmak ıcın soyleemedım dua ısteyınce ben burda bunu ogrendım dua bızız ne bılıyım acılan fatklı kapılardı benım ııcn anlata bıldım mı bencede herkes hersey ıcın dua ısteye bılırı ısteyınde rabbım ısteyın vereyım derken bız kım oluyoruz kı dua ıstemeyın gonul meselesını sokmayın demeye hasa rabbım bıle derken aksı sey soylemek bana kımseye dusmez rababım kımseye gonul acısı vermesın benm durumun cok mu ıyı ama gonlumu yatıstırmasını ogrendım burdaaa allah razı olsun
vesilesiz lokma bile yenmez bunu biliyormusunuz rabbim belkide asak acısı verdiki dualara sarılmamız için herseyde mutlaka bi hayır vardır bende siteye girmekteki amacım ask acısıydı ama boyut cok farklı oldu ne guzel bi siteki her tarz kisiye hitap ediliyor biz merhamet hosgörulu olalımkı onlarda dinimizi sevsinler sevdirelim ben ilk örtugundumde öyle bi guruba girmisdimki bana cok agir gelmisdi ve ben kursdan kaçmısdım alt yapım yoktu birden onca yuku bana vermelerini tasıyamamısdım ama sonradan kendimce bi karar almısdım ve mantıgima nasıl yatıyorsa onu uygulicam diye evet sonunda basarmısdım benim için islamın sana sundugu bazı vecibeler vardı haram lokma yeme harama bakma namazını kıl insanlara guleryuzlu ol gariban fakır insanlara yardım et belki bir cok insan var varlıklı zengin islamıyetide cok iyi bildigini söyleyen ama bugun o insanların bir cogu gariban kimszesiz insanları kollamıyorlar bi insan acık olabilir ama belkide cogu bos örtuluden daha inaçlı daha temiz kalplidir kimse kimseyi yargilamasın kimin ne oldugunu bilemeyiz kalp cok önemli arkadaslar guzel bakmayı ögrenelim herseyden önce kimseyi dislamayalım zamanla hersey kendiliginden geliyor allah hepinizden razı olsun
arkadasım sabır dile ve lahavle vela kuveti illa billahi alıyıl azim surekli söyle rabbim sana mutlaka kısa zamanda icine huzur verecek buna inan ben cok yaptım ve rabbim bana merhamet etti cok sukur rabbime içim huzurla doldu
rabbim yardım etsin.gerginliğe luzüm yok.
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.