Ben bunu daha öncede belirttim aciliyet sırası yapıp okuyalım sağlıkla ilgili olanları başa alır öyle devam deriz
Sitemizin gidişatı.
(46 mesaj) (20 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
DEĞERLİ DOSTLARIM.SON BİR HAFTADIR BAZI DUALARA VE DOSTLARIN MESAJLARINA YETİŞEMEDİM.BİLGİSAYARIMDA Kİ PROBLEM DEVAM EDİYOR.O YÜZDEN KİMSE GÖNÜL KOYMASIN OLURMU.
DÜN YASİNLERİN YÜZÜHÜRMETİNE BİLGİSAYARIM BİRAZ KENDİNİ TOPLADIDA DUAYI YETİŞTİREBİLDİM,ALLAHAŞÜKÜR.SİTEMİZİN GİDİŞATINA BAKILIRSA BAZI SIKINTILI DURUMLAR VAR,ALLAHIN İZNİYLE HEP BİRLİKTE KONUŞARAK ÇÖZÜMLER BULACAĞIZ SANIYORUM.
ÖNCELİKLE YASİNİM SANA MERHABA DİYORUM.BİZLERİ BİRAZ FAZLA YALNIZ BIRAKIYORSUN GİBİ GELİYOR BANA!
ÜSTÜMÜZDEKİ O YEŞİL BANDI EKSİK ETMESEN İYİ OLUR.ÇÜNKİ HER İŞİN BİR EMİRİ OLMASI GEREKİR,SENİ TANIYORUM VE BİLİYORUM Kİ,SEN BİZLERİ KENDİ HALİNE BIRAKMAYI UYGUN GÖRÜYORSUN.SAYGINDAN VE MUHABBETİNDEN.
BURAYA KATILAN VE ÜYE OLAN BÜTÜN DOSTLAR,BİLİYORUMKİ HEPSİ HASSAS İNSANLAR.ÇOĞU KIRILGAN VE NAZİK İNSANLAR.
AMA BİR OKADAR DA DÜNYAYI SIRTLARINDA TAŞIYACAK KADAR VEFALI,AYNI ZAMANDA SEVGİ DOLULAR.
İŞİN KIRILMA NOKTASI BURASI.
BİR DOST BİRŞEY İSTEDİMİ AMAN YARABBİM,İTFAİYE ERİ GİBİ NERDE YANGIN VAR ORAYA KOŞUYORLAR.EYVALLAH BUNA SÖZÜMÜZ OLAMAZ.
ANCAK BU SİTENİN AMACI DİĞER SİTELERDEN FARKLI OLMAK ADINA HERKESİN HEYBESİNDEKİLERİ,GELİP BOŞALTIĞI VE DOSTLARIYLA PAYLAŞTIĞI BİR SİTE OLMASI İÇİNDİ.
İSTEMEK DEĞİL,VERMEK GEREKİR DESTURU İLE YOLA ÇIKMAK.
SİZE FATİH ÖRNEĞİNİ HATIRLATAYIM,EVET FATİH DUA İSTEDİ AMA O DUAYI İSTEYENE KADAR BU SİTEYE HEYBELER DOLUSU EMEK VERDİ.
SİTEDE GENEL AMACINA UYGUN REFLEX,SİNİ GÖSTERDİ.
SONUÇ ORTADA.
BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OKUNMUŞ DUALARLA HEDİYE MESAJI YAZIYOR,BAKIYORUM.AMİNLERİN SAYISI 10-15 YORUMLA ARKA SAYFALARA GEÇMİŞ.
ŞİMDİ BURDA İLAHİ BİR HATA VAR,HERKESİN GÖZÜNDEN KAÇIYOR.
ORDA EN HALİSANE VE İYİ NİYETLERLE OKUNDUĞU KESİN BELLİ OLAN DUALARI BİZLER AMİN DEMEDEN GEÇİYORUZ.
BAŞKA BİR MESAJ YAZIYORUZ.
YANİ ORDA RAHMET VAR BİZ AMİN DİYEREK ALMADAN GİDİYORUZ.
BAŞKA BİR KONU,
BU SİTEDE OLAN HERKES HERKESTEN SORUMLU BİLDİĞİM VE ANLADIĞIM KADARIYLA.DURUM BÖYLEYKEN,KENDİ ADIMIZA BAŞLATTIĞIMIZ BİR DUAYLA RAHMETİ BLOKE EDİYORUZ,SANIYORUM.
BELKİ BİR ARKADAŞIMIZ DA AYNI KONUYLA İLGİLİ BİR SIKINTISI VAR VE SÖYLEYEMİYOR.BİZ GENEL ANLAMDA O DUAYI HERKESİDE KAPSAYACAK ŞEKİLDE BAŞLATSAK DAHA İYİ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
DUA EMEK İSTER,EMEK VERİLEN HERŞEY GÜZELDİR VE PAYLAŞMAK GEREKİR.
BENİM SİZLERDEN RİCAM,ŞU.HEPİMİZ İÇİN GEÇERLİ ŞU KURALI KENDİMİZE DESTUR EDİNELİM İSTERSENİZ.
BİZLER HASSAS İNSANLAR OLDUĞUMUZ İÇİN,LÜTFEN KİMSENİN ALINACAĞINI DÜŞÜNEREK BAZI PRENSİPLERE SAHİP ÇIKMAMAZLIK ETMEYELİM,DERİM.
ÇÜNKİ BURASI SANAL BİR ORTAM VE KARŞIMIZDAKİ İNSANIN NE KADAR SAMİMİ OLDUĞUNU BİLMİYORUZ.
BELKİ BİZİ DUYGUSAL ANLAMDA KULLANIYOR,BELKİ HERKESİN KENDİSİ İLE İLGİLENMESİNİ İSTİYOR.!
LÜTFEN ZAMAN TANIYALIM KENDİMİZE VE KARŞIMIZDAKİ İNSANA DERİM,YANILMAMAK VE SÖMÜRÜLMEMEK ADINA.
ÇÜNKİ BUNU HAKEDEN DAHA DEĞERLİ DOSTLARIMIZ BİZİM ŞEVKATİMİZDEN MAHRUM KALABİLİR.YADA BİZ ONUN DUALARINDAN.
SELAMETLE....18 yıl önce gönderildi # -
KADİR BABA ALLAH GANİ GANİ RAZI OLSUN DÜN GECE BENİMDE ANLATMAYA ÇALIŞTIĞIM BUNLARDI FAKAT SANIRIM DOSTLAR BENİ YANLIŞ ANLADI NE DİYECEĞİMİ ŞAŞIRDIM.ÇÜNKÜ İNANIYRUMKİ BURDAKİ HERKES HAYRIN UCUNDAN TUTMAYA ÇALIŞIYOR.TEKRAR ALLAH RAZI OLSUN SİZLERDEN LÜTFEN BU OLUŞUMU KAYBETMEYELİM...SELAM VE DUA İLE.
18 yıl önce gönderildi # -
evet bencede Kadir Baaba çok güzel açıklamış Allah razı olsun. Seni yanlış anlamadık hebun kardeşim sadece ne demek istediğini anlamadık vallahi yoksa sen kötü bişey söylemişsin gibi gelmedi asla.
KADİR BABA DUA DOSTU;SİZİNLE AYNI FİKİRDEYM.YAZINIZIN NOKTASINA VİRGÜLÜNE DOKUNMADAN KABUL EDİYORUM.ALLAH RAZI OLSUN.
Evet bende kadir babaya katılıyorum. Burda dualara amin demeye bazen yetişemiyorum, çok güzel duaları atlayabiliyoruz. Mesela okuduğumuz sayılı yasinleri, duaları ayrı bir kategoride takip etsek belki düzene girebilirmi ? Bu benim fikrim.
Birde ben bazen okunanlara katılamıyorum yoğunluğumdan, ama sizlere söylemesemde kendimce okuduklarımı hediye ediyorum. Evde olsun, işte olsun, yolda gelirken.O yüzden biz birbirimize gıyaben dua ediyoruz ve bu siteyi bırakamıyoruz, işlerimiz düzeliyor, içimiz ferahlıyor.
Yasin kardeşim senden rabbim binlerce kez razı olsun bize böyle bir fırsat verdin.
Rabbim tüm kardeşlerimizin sıkıntılarını giderir, feraha ulaştırır inşallah.
AMİN AMİN AMİN.18 yıl önce gönderildi # -
SİZLERDEN AYRI KALDIM NE OLDUĞUNU TAM ANLAYAMADIM AMA BEN DUA KARDEŞLERİME DUA OKUMAKTAN ÇOK MUTLU OLUYORUM BORÇLARIMI OKUDUKTAN SONRADA İÇİMDEN GELDİĞİ KADAR YASİN OKUYUP DUA DOTLARIMA GÖNDERİYORUM BURAYA YAZMIYORUM FAKAT ONLAR HİSSEDİYORLARDIR.HEPSİNİN ÇOK HAKLARI GEÇTİ BENİM YAVRUMA .BEN ALLAHIMA SÖZ VERDİM RUHUMU TESLİM EDENE KADAR DUACI OLUCAM ONLAR İÇİN
İlk önce Kadir Babanın her harfine katılıyorum. Sonrada şunu söylemek istiyorum canım dua dostlarım Recep abimin e dediği gibi okuduğumuz duaları bir sıraya koymalıyız. Mesela yasinimiz okunurken bir kaç arkadaşımız şunu şunu da yapalımdedi, ama kiisel değil bende yasinimiz bitsin ondan sonra yapalım dedim, sağolsun onlar da doğruladılar. Mesela şuan 300.000 fatiha okunuyo ve hepimiz için başka bi taraftan da Süheylam hatim indirelim dedi ama mesela fatihanın yanında hatim de indirebiliriz çünkü o zatyen 30 kişilik bişey ve çok uzun sürmez, bir de onu nesrin ablaya amenat edip ümre'ye götürüp peygamber efendimize teslim edecek inşallah :)
Bir de Yasin kardeşimden şunu rica edeceğim; okuduğumuz duaları fatihayı sabitlediği gibi öbürlerini de sabitlemisini istiyorum ben :) Mesela hatim duasını da sabitleri misin Yasin kardeşim ? Niyet ettik bari hemen başlayalım da bitsi hemen :)
Hepinizi çok seviyorum dualarım sizinle canım dostlarım :):):)
Yasin bir de başlığı hatim duası diye değiştirebilir misin, Ala değitiremez artık çünkü biraz geç oldu :(
dua istemenin yanlış olabileceğini düşünmedim uzun zamandır bu sitedeyim ilk defa çok bunaldım bu gün banada dua edermisiniz dedim ve üç kişiden dua aldım allah razı olsun sonrasında başlığım kayboldu bende merak etmiştim niye görünmüyor diye özel olduğu içinmi şunu okuyun demedim sadece benim içimde dua edermisiniz demiştim yalnış yaptıysam özür dilerim allaha emanet olun
insanlar darda kalıyor Mevlalarına sığınıyorlar ama üzüntü ve sevinçlerini de yaradılıştan ötürü paylaşmakistiyorlar Yasin kardeşim.Ve belki o kişiye yapılan küçücük bir dua yavrusu hasta olan anneye,borç sıkıntısı olan abilerimize eşleri tarafından üzülen ablalarımıza ümit ve neşe kaynağı oluyor hatta Kpssye girecek arkadaşlarımıza:)Bunun nesi yanlış arkadaşlarım.Hem neden insan dua etmek için kendinimecbur hissetsin ki,duamızı başka arkadaşlariçin ederken bile aslında kendi amel defterimize negüzelşeyleryazıldığını hiçdüşünmediniz mi?Bu yüzden HEBUN kardeşime katılmıyorum.Sayı meselesine gelince elbette sayıların bazı dua, ayet vs..lerde çok önemli olduğu zamanlar var,ama her zaman ki gibi önemli olan niyet.Ve önemli olan dua etmek.Ama 4444 Tefriciye okumamız karşı taraftakikardeşimizi rahatlatacaksa o bunu istiyorsa neden okumayalım.Benden herkes istesin ben okurum arkadaşlarım elimden geldiğince yardım ederim.Çünkü ben kendimi bu siteye girmeye başlayalı daha iyi hissediyorum Allahım hepinizden razı olsun.
Bu arada eleştirmesen de ben biraz mahcup duruma düştüm Yasin kardeşim.Tabii ki site kurucusu olarak istediğini söyleyebilirsin ve tabii ki bu sitenin amacının dışına çıkmasını istemezsin haklısn da kardeşim.Ama üzüldüğüm şu oldu arada bir sayıyla olmasa da ben de kendim ve yakın çevrem için dualar istedim.Hatta yakın zamanda okumuşsundur kpss için de istedim yazarken deçok düşündüm utana sıkıla istedim sizlerden çünkü kendim için istemek hep zor geldi bana.Hem de dünyalıktı istediğim ama sonra dedim ki o ağızlar,o yürekler bana dua ederse kendimi daha iyi hissederim.Mesela ben bu yüzden istedim dualarınızı ama inan bunu hak gördüğüm için yapmadım.Yani bunu istemeyi hakkım olarak görmedim.Son olarak şunu söylemek istiyorum: Eğer seni üzecek ya da kızdıracak birşey yaptıysam hakkını helal et,tüm arkadaşlarım helal etsinler, derdi büyük olup benim gibi ilan etmek yerine içine atan kardeşlerim en çokta sizden özür dilerim.Allahıma emanet olun.Hepinize benden 1 adet Ayetel Kürsi geceyi hayırlı kazasız belasız geçirmeniz adına inşallah
BURADA TEK BİR YÜREK OLUP DUA EDİYORUZ..BEN BUNDAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM.
DUYGU KARDEŞİM KDİRBABANIN DEDİĞİ GİBİ HAKKIMIZ YOKKİ.ZATEN CANI GÖNÜLDEN DUA EDİP BİRLİKTE ÜZÜLÜP BİRLİKTE SEVİNİYORUZ BURADA..GENEL DUADAN BAŞKA ADINA YAPILAN DUA DAHA ETKİLİDİR.ÖYLE DÜŞÜNÜYORUM..BİZ HERZAMAN PAYLAŞMAYA HAZIRIZ .YASİN KARDEŞİME HERZAMAN DUACIYIM DUA DOSTLUĞUNA VESİLE OLDUĞU İÇİN...18 yıl önce gönderildi # -
sudemeral
Eskişehir / 30
Mesela okuduğumuz sayılı yasinleri, duaları ayrı bir kategoride takip etsek belki düzene girebilirmi ?
======================================Bir çok konu için kategori mevcut olduğu halde kullanılma oranı bayağı bir düşük ondan dolayı sizin önerdiğiniz kategorinin açılmasının ne gibi sonuç sağlayacağından şüphe etmekteyim.
----------------------------------Cennet
İstanbul / 23
===================
Talebiniz yerine getirelecektir.___________________________________________
fatma1959
dua istemenin yanlış olabileceğini düşünmedim uzun zamandır bu sitedeyim ilk defa çok bunaldım bu gün banada dua edermisiniz dedim ve üç kişiden dua aldım allah razı olsun sonrasında başlığım kayboldu bende merak etmiştim niye görünmüyor diye özel olduğu içinmi şunu okuyun demedim sadece benim içimde dua edermisiniz demiştim yalnış yaptıysam özür dilerim allaha emanet olun========================================================
Fatma ablacığım başlığınız silinmesi gibi bir durum söz konusu değilhttp://mucize.net/forum/topic/1036?replies=8 <<< burdan ulaşabilirsiniz cevap yazılmadığı için arka sayfalara düşmüş olabilir.
Kişesel dua isteklerinden ziyade geneli kapsıyan duaları her zaman teşvik ediyoruz fakat kişisel dua istekleri elbet olabilir fakat bir adım ileri giderek hem kişisel bir dua olup hemde rakam belirterek istemek beni düşündürüyor.
Duygu ablacığım site kurucusuyum diye herşeye doğru karar veririm diye bir düşüncede değilim.Bazı şeyleri yazarken saatlerce bazen günlerce düşünüp sonra yazıyorum.Yanlışım olursa lütfen iletin.İletmezseniz belkide yanlışlarım bana doğru gözüküp onları tekrarlayacağım.
Benim korkum belli bir süre sonra sayılı dua ve ayetlerin aşırılaşıp belkide forumun amacının bu olduğu manasına varıla bilme ihtimalidir.Yeni gelen insanlarda oluşacak intiba çok önemli.Buna ek olarak çoğu mesajın kişiselleşmesi hemde insanları belli bir yükümlülük altına sokup kişiselleşmesi bence bir çok kişiyi rahatsız edecektir.
Ayrıca kpss için dua istemenizin tartışalacak bir durumu yok Rabbim yardımcınız olsun.
Kadir amca ve Mukadder abla verdiğiniz destek için teşekkür ederim.
Rabbim hepimizden razı olsun.
YASİN KARDEŞİM SENDEN ALLAH RAZI OLSUN BİZE BÖYLESİGÜZEL BİR ORTAMI HAZIRLADIĞIN İÇİN BEN ARANIZA KATILMAKTAN ÇOK MUTLUYUM BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZI ÇOK SEVİYORUM BENDE ACİZANE FİKRİMİ BELİRTMEK İSTİYORUM HATİM İHLAS FATİHA GİBİ VS AYETLERİ GENEL BAŞLAYIP HEP BERABER OKUYUP DUALARDAN NASİPLENELİM TABİKİ ZAMAN ZAMAN KİŞİSEL DUA İSTENEBİLİR BEN BUNUN İÇİNDE HAZIRIM AMA BAZAN BAZI ARKADAŞLARIMIZIN SIKINTILARINI BELİRTTİKLERİNİ FAKAT FAZLA İLGİLİ OLAMADIĞIMIZI FARKEDİYORUM BUNUNDA ARKADAŞLARIMIZI ÜZDÜYÜNÜ DÜŞÜNÜYORUM BİRAZDAHA HASSAS OLMALIYIZ BUKONUDA ÇÜNKİ HEPİMİZİN BELKİDE BELİRTMEDİYİMİZ BİR ÇOK SIKINTILARIMIZ VAR HATTA BİRKAÇ GÜN ÖNCE BENİM BİRSIKINTIM OLDU ARKADAŞLARIMA NEYAPAYIM DİYE DANIŞMAK İSTEDİM BELKİ UYĞUN OLMAZ DİYE VAZGEÇTİM HERKESİN İYİNİYETKİ OLDUĞUNA İNANIYORUM ALLAH HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN AMİN
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.