Ey aziz:şüphe yokki kurtuluşun üç yolu vardır.birincisi Tanrı'dan korkmak,ikincisi helal rızık aramaktır üçüncüsüde doğru yolda yürümektir.bu üç meziyete sahib olan kendini kurtarmış olur.Ey aziz:Zenginler ve kuvvetliler önünde baş eğme,eğer onlara kulluk edersen şüphesiz dinin elden gider.Tekellüfsüz ol süs saltanat isteme,rahat ve tembelliği bir tarafa bırak dünyada düzenlik arama! Feriddün-i Attar.
Pendname!! (Attar)
(12 mesaj) (7 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Allah'ım bizleri kurtulma ümidi taşıyanlardan eyle...
18 yıl önce gönderildi # -
Allahım bizleri yolundan ayırma Ya Rabbim.
ALLAHIM SEN BİZİ KURTULMUŞ KULLARINDAN EYLE AMİN.
Allah razı olsun kardeşim. İçimizi bir hoş ettin. 750 sene evvel yaşamış İslam alimlerinden Feriddün-i Attar'ı hatırlattığın İçin Allah razı olsun. Bu veli için ,Fatiha...
513 üncü.hicret yılında Nişabur köylerinden birinde doğmuş olan ve bütün hayatını Attarlık yani(Eczacılık) VE Hekimlik sanatiyle geçiren Feridüddin Moğol istilasından sonra 627 yılında bir moğol Çerisi elinde tutsak olmuştu.Attar kendisini bu cahil adamdan satın almak isteyen bir çok müşterilerin teklif ettikleri bedellere razı olmamış nihayet sırtında bir saman çuvalı taşıyan bir müşterinin ''şu ihtiyarı bana bağışla''da sırtımdaki samanı sana vereyim''teklifinde bulunması üzerine,''işte benim dietim,simdi satabilirsin demiş.bu tevazudan öfkelenen moğol çerisi,zavallı Attarı şehit etmiştir.bu veli için bendende FATİHA....
EY OĞUL:Fakirlik nedir bilirmisin?haberin yoksa sana anlatayım,Fakir abası altında yoksul yaşarsada kendini halka karşı nimet sahibi gösterir,aç olur tokluktan dem vurur,o kendi düşmanıyla nasıl dostluk edebilir?...Ey oğul:başını sarıkla ne süsleyip duruyorsun?mümkünse gönül kazan,dünya süslerine kapılanlar canlarına kastetdiler...Gönül alçaklığı yüzünden toprak insan olur,iblis kibirliği yüzünden sürüldü,Adem Tanrısından af dilediği için aziz oldu. dane,toprağa düştüğü için el üstüne gezdirilir,başak baş çektiği için ayaklar altında ezilir...Feriddün-i Attar.
Kardeşim şengül Feriddün-i Attar'ın kitapları İnternet ortamında bulunurmu mesala bu güzel sözler.
Değerli ağbeyim yıllar önce şark,görevi yaparken doğudaki bir şehrin (devlet kitab evi)adı altında bir kurumundan satın almıştım Attar'ın kitaplarını internet ortamında varmı bir araştırayım. benim kitaplarım( şark islam klasikleri )adı ile geçiyor.selamlar saygılar.birde şunu belirtmeden geçemiyeceğim büyük islam düşünürü ATTAR henüz çocukluk çağında iken,nişaburda MEVLANA ile görüşmüştür.
Mevlana ile görüştüğünü biliyorum.
Sayenizde ben de öğrendim bunları Allah razı olsun.
Bendende bir fatiha.
Rabbim yolundan ayırma, bizleri hayırlı ameller yapan doğru yoldan ayrılmayanlardan olmayı nasip eyle. AMİN AMİN AMİN.18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.