forumdaki tüm arkadaşlara selamlar ....
sizin vesilenizle geçenlerde bigün dua ettim.hayatta istediklerime dair bi işaret görmek istedim.sonuçta gece rüyamda deprem olduğunu gördüm.ikinci gün aynı duayı tekrarladım bu seferde sel olduğunu gördüm.malesef ikisinde de kaçamıyordum :).yorumlarını incelediğimde ise daha ilginç şeylerle karşılaştım.eğer uygun görürseniz sizin yorumlarınızıda almak isterim.
saygılarımla....
rüyada felaket görmek :(
(11 mesaj) (7 katılımcı)-
19 yıl önce gönderildi #
-
kardeşim en doğrusu bence istihare namazına yatmak
19 yıl önce gönderildi # -
Hayırdır inşallah 3 ihlas 1 fatiha okuyorum senin için kardeşim...
Rüyan iyiyse Allah hayrını göstersin; kötüyse şerrinden korusun seni...Amin.19 yıl önce gönderildi # -
abicim istihareye mi yattın acaba?
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim öncelikle..
ama istihareye yatmamıştım aslında öle bi niyetimde yoktu.sadece burda okuduklarımın etkisiyle bi dua denemesi yaptım diyelim.sonuç pek olumlu çıkmadı ama rüyayla ilgili yorumları okuduğum zaman.19 yıl önce gönderildi # -
Nerden okuduğuna da bağlı her yer de farklı yazıyor ben de bilmiyorum nerde gerçekten doğru tabir yapılıyor...
RÜYANI İLK HAYIRLI YORUMLAYACAK BİRİNBE ANLT DERLER BÜYÜKLER.
BİZDE HAYR OLSUN DİYELİM19 yıl önce gönderildi # -
muhakkak olumlu düşünmek gerek.zaten sizlerden de görüş alma isteğim bu yüzdendi. mateessüf dua ettikten sonra böyle rüyalar görmek sizce nasıl değerlendirilmeli bunu öğrenmek isterim...
Düş. İnsanın kalbinin ve duyu organlarının dünyâ işleriyle olan meşgûliyetinin kısmen kesildiği, uyku, bayılma ve istiğrak (mânevî coşkunlukla kendinden geçme) gibi hallerde gördüğü şeyler.
Kur'ân-ı kerîmde meâlen buyruldu ki:
Ey İbrâhim! Gerçekten rüyâna sadâkat gösterdin. (Sâffât sûresi: 105)
En doğru rüyâ, seher vakti görülendir. (Hadîs-i şerîf-Beyhekî)
Sâlih rüyâ Allah'tan, karışık olan da şeytandandır. (Hadîs-i şerîf-Buhârî)
Bir kimse, rüyâda beni görmüşse, muhakkak beni görmüştür. Çünkü şeytan benim şeklime giremez. Kim, Ebû Bekr-i Sıddîk'ı görürse, muhakkak onu görmüştür. Çünkü şeytan onun sûretine de giremez. (Hadîs-i şerîf-Deylemî)
Rüyâ üç çeşittir:
1) İnsanın günlük işlerinin bilhassa arzu edip de kavuşamadığı bâzı isteklerinin uykuda ortaya çıkması ile gördüğü rüyâlar. Psikoloji ilminde konu edilen rüyâlar bu çeşittir.
2) Şeytanın insanı korkutmak, üzmek veya onunla oynamak için hayâline getirdiği şeyler, gösterdiği rüyâlar. Bu çeşit rüyâlar kötü ve karışık olup, guslü îcâb ettiren , şeytanın insanla aldatması neticesinde meydana gelir.
3) Allahü teâlânın, ihsân olarak, sevdiği kullarına gâibden (gizli olan şeylerden) gösterdiği mânevî zevk veren rüyâlardır. Bu çeşit rüyâlara rüyâ-ı sâliha (iyi rüyâ) veya rüyâ-i sâdıka (doğru rüyâ) denir. Peygamberlerin ve Peygamber efendimizin ve e vliyânın, sâlihlerin rüyâları böyledir. (İmâm-ı Gazâlî)19 yıl önce gönderildi # -
Bence de ruyayi kotuye yormamak gerekir
Ruyanda gordugun felaketlerin tersi cikar gercek hayatinda insaallah
Insaallah dualarin kabul olur ve hayatinda buyuk degisiklikler olur kardesim
istersen boyle yorumlaAllah'im seni kotuluklerden ve kotulerin serrinden korusun kardesim
Amin amin amin
benim kişisel düşüncem bu tür rüyaların anlatılmaması yönünde
2 rekat namaz kılarak Allah'a sığının korktuklarınızdan emin umduklarınıza nail olmak için dua edebilirsiniz
eğer durumunuz müsaitse sadaka vermeniz çok iyi olur(örnğ bir ekmek)
Allah rüyanızı hayırlara çıkarsın19 yıl önce gönderildi #
Konu Kapalı
Bu konu yeni cevaplara kapanmıştır.