Borçlarım için okuyabileceğim dualar için ararken tesadüfen buldum bu siteyi. Hiç tanımadan ve hiçbir çıkarı olmadan birbirinize yardım etmenizden dolayı çok duygulandım ve inanıyorum ki burayı bulmamın bir hikmeti var. Çok borcum var ve ben şaşırmış durumdayım. Neler okumalıyım.
ne kadar iyisiniz
(37 mesaj) (17 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Hoşgeldin kardeşim, Allah yardımcın olsun Allah hayırlı rızklar versin inşallah... sana hoş geldin hediyesi 3 ihlas 1 fatiha gönderiyorum... "ya malikel mülk" çektiğin zaman ummadığın yerden rızkın gelirmiş...inşallah.
18 yıl önce gönderildi # -
(Ömrüm uzun, rızkım bol olsun diyen, akrabasını ziyaret etsin, görüp gözetsin!) [İ. Ahmed]
(Sabah uykusu rızka manidir.) [Beyheki](Allah korkusunu sermaye edinen, rızka ticaretsiz ve sermayesiz kavuşur. Kur'an-ı kerimde, "Kim Allah’tan korkarsa, Allah ona bir çıkış yolu ihsan eder ve rızkını ummadığı yerden gönderir" buyuruldu.) [Talak 2, 3 - Taberani]
(Eve girerken "İhlas" suresini okuyan, fakirlik görmez.) [T.Kurtubi]
(Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır.) [Şir’a]
(Günde yüz kere, La ilahe illallah, el-melikül hakkul mübin, Muhammedün Resulullah, sadikul vâdül emin diyen, fakirleşmez, zenginleşir, kabirde kendisine yoldaş olur, Cennetin kapısını da açmış olur.) [Hatib]
(Rızka kavuşan çok hamd etsin! Rızkı azalan istiğfar etsin!) [Hatib]
(Hamd; "Elhamdülillah", İstiğfar; "Estağfirullah" demektir. İstiğfar etmek, günahların affına sebep olan iyilikleri yapmaktır.)Çocuklarının geçimi için sıkıntı çeken birine, Peygamber efendimiz, (Neden istiğfar etmiyorsun? Ben günde yüz defa istiğfar ederim) buyurdu. Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlık, fakirlik, çocuksuzluktan şikayette bulunuldu. Hepsine de istiğfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, Nuh suresinden şu mealdeki âyet-i kerimeleri okudu:
(Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10-12]İstiğfar edileceği zaman yüz defa (Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh) demeli ve manasını düşünmelidir! Manası şöyledir: (Kendisinden başka ilâh bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allah’a istiğfar eder, günahlarıma pişman olup Ona sığınırım.) [Azim, zatı ve sıfatları kemalde, Hay, ezeli ve ebedi bir hayatla diri olan, Kayyum, zatı ile kaim olan, yarattığı her şeyi varlıkta durduran demektir.]
Borçtan kurtulmak için, (Allahümme ekfini bihelâlike an haramike ve agnini bi fadlike ammen sivâke) duasını okumalı.
Hadis-i şerifte, (Ya Muaz, şu duayı okursan, dağ gibi borcun olsa da, Allah ödetmeyi nasip eder) buyuruldu. Al-i imran suresinin 26. âyeti okunduktan sonra, şu dua okunur: Ya Rahmâneddünyâ vel âhireti ve rahimehümâ tu’ti minhümâ mâ teşâü ve temne’u mâ teşâü ferhamni rahmeten tugni bihâ an rahmeti men sivâke. Allahümmekdi anni deyni. (Hakim)
Her türlü tedbire rağmen, zengin olamayan da, haline şükretmeli, fakirliğe sabretmelidir. Çünkü hadis-i şerifte (Fakirlik, dünyada kusur ise de, ahirette süstür) buyuruldu. Bir kişi "Ya Resulallah! Vallahi seni seviyorum" dedi, bunu üç kere tekrar etti. Resulullah efendimiz, ona (Beni seven, fakirlik için bir zırh hazırlasın. Çünkü beni sevene fakirlik, dağın tepesinden inen selden daha süratli gelir) buyurdu.
Mal ne kadar çok olursa hesabı vardır, haramdan kazanılmışsa azabı vardır. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(O gün, size verilen her nimetten sorguya çekileceksiniz.) [Tekasür 8]18 yıl önce gönderildi # -
Çok güzel yazmışsın Allah razıolsun Ceylan kardeşim...bilgilenmek ne kadar güzel...
Ceylan kardeşim eline sağlık harika bir yazı olmuş...
Arzu kardeşim Yüce rabbim seni en kısa zamanda ferahliğa erdirsin.
Amin.18 yıl önce gönderildi # -
CEYLAN KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN İÇİM FERAHLADI BENDE BORÇLULARDANIM ALLAH'IMIM TAKDİRİ NE YAPALIM ELBET BİR ÇIKIŞ YOLU GÖSTERECEK HAYIRLISIYLA TABİ BUNDA DUALARIN ÇOK ÖNEMİ VAR OKUDUKÇA DUA ETTİKÇE BİR HENÜZ BİR GELİŞMEOLMAS A BİLE MORAL OLARAK İYİ HİSSEDİYORUM KENDİMİ RABBİM HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.
Favorilerime ekledim bu konuyu daha kolay bulabilmek için...
Sedef bende senden kopya çektim.
Sedefcim sıkıntılı idin bugün nası oldu ablacım.
Herkese dualar eden Sedefim 11 adet ihlas okuyacağım senin için kabul et olurmu?18 yıl önce gönderildi # -
Allah razı olsun ablacım moralim siteye girince sizler sayesinden düzeldi Allah razıolsun...ihlaslar çok iyi oldu Allah rasıolsun bin kere senden. içinde bulunduğum durum kötü ama belki aklı başına gelir gerçeği görür. ben Allaha sığındım dediğiniz gibi bekliyorum...sizler de olmasanız akşama kadar bunu düşünür üzülürdüm. çok şükür varsınız hayatımda.
sedef msn varmı?
18 yıl önce gönderildi #
-
Allah hepinizden razı olsun. Daha huzurluyum. Diyecek başka şey bulamadım
Allah-ü teala cümlenizden razı umduklarınıza nail korktuklarınızdan emin olmayı hayırlısıyla nasip etsin
ALLAH YARDIM CINIZ OLSUN
HOŞ GELDİN ARZUCUM RABBİM YARDICIN OLSUN AMİN
ALLAH YARDIMCIN OLSUN.AMİN.
allah yardımcın olsun canım kardeşim bu akşam saan uygun duayı bulup alaha dua edicem
YA MELİKEL YA MÜLK ÇEKİYORUM BEN RABBİM SIKINTILARIMIZI GÖTÜRSÜN BİZDEN AMİN.
ALLAH YARDIMCIN OLSUN
Alalhümmekfini bihelalike en haramike ve ağnini bi fedlike ammen sıvvak.
Bir yakınımın çok borçaları vardı bunu sabah akşam 100 kere okurdu.
Mutlaka yararı olucaktır.
Allah selamet versin.Yar ve yardımcın olsun.18 yıl önce gönderildi # -
herkesten, hepinizden Rabbim razı olsun. dün gece ilk kez bir huzurla uyudum. dualarını eksik etmeyen ve bana dua yollayan tüm dua dostlarım; Allah sizlerden razı olsun, Allah hepinizi iyi insanlarla karşılaştırsın.
amin amin amin...Allah razı olsun...
evvela hoşgeldin kardeşim,sana tavsiyem burdan ayrılma, bak nasıl rahatlayacaksın, insan daha bir dinine bağlı oluyo, ve tabi huzurlu oluyosun, vede zamanla bak dualarımızın kabul olduğuna şahit olucaz, oluyoruzda, saNA 1 ayetül kürsi hediyem olsun kabul et lütfen
Allahımın izniyle burdan ayrılmayı düşünmüyorum. Dualarınız için sağolun. Sürekli siteye giriyorum. Tam umudumu kestiğim anda burayı bulmam bana lütuftu gibi geliyor. Namaz kılmaya da başlıyorum inşallah. Ben artık umutluyum ve herşey daha güzel olacak
arzu abla fetih suresi var bilio musun bide kenzül arş die bi sure yada duaydı sanırım..ikiside uzun oldukça..onlar borçlular için ii die biliyorum..
Burcu ikisinide duydum intrnetten baktım ama ben utanarak söylüyorum Kuran'ı Kerim okumasını bilmiyorum. acaba türkçesini okusam olur mu ki? Harfler uymuyor diye sakınca görenler var. Bilemiyorum canım ben de.
ya balcım neden utanısoun bende bilmiyorum..eskiden türkçe yokmuş arapca varmış diyelim..
sonuçta bütün dilleri allah yaratmadı mı..yerin bilmem kaç altındaki böceğin karıncanın sesini duasını duyan rabbim en üstün varlık olarak yarattığı biz insanlarıjn dualarını duymicak mi?
ben bu görüşe çok karşıyım..bence böle yaparak insanları dinden soğutuyorlar ..neden mi ablacım misal en..namaz kılmıyordum çünkü bazıları öööle zor anlatıolaradıki aman şuna dikkat et aman buna dikkat et.ya diodum bukadar zor nasıl kılıcm falan..ve yapmıyordum..ama allah razı olsun nuray bana dedi ki burcu allahuekber desen gene olur nolur kıl dedi
ben o gün namaza başladım..22 yıılık hayatuımda ilk namazı o gün kıldım..bende arapça bilmiyorum ama utanmıyorum..çünkü ben ilim biliyorum irfan biliyorum belki eksiklerim var ama bunun yanında artılarımda var..ayrıca ben açığım..kapalı diilim,ojede sürerim makyajda yaparım..ama yeri gelince hepsini silip abdestimi alıp namazımı kılıp kuranımı okumayıda bilrim ve orucumuda tutarım..
insan içinden geldiği gibi isteymedikçe dua sanki bi zorluk gibi geliyo bana..bence biz içimizden nezaman ne geliyorsa o anda allahtan dilemeliyiz..bütün dilleri allah yarattı hepsinide anlıyordur elbet..bence arapça okumak jest olabilir ama şart diildr..bu8nlar beim fikrim sadece dinimiz "ne olursan ol gel,bin kere tövbe etsen bin kere bozzsan gene gel" dicek kadar hoş görülü herkese açık bir dinken böle küçük mevzular önemli diil okadar dinimiz zorlaştırmayınız demiyor mu..
ablacım içinden ne geliyorsa öle dua et..namaz kılmayı bilmiosan bile allahuekber de bismillah de secdeye kapan tek bildiin bismillah olsa onu de..onuda bilmiosan allahım de..ne dersen de nasıl istersen iste..yeter ki içten iste..dinimiz çok güzel..onun bu güzelliklerinden mahrum kalma canım ablam..allah hepimizi herşekilde duyuyor görüyor..dilin sölemese gönlün hissetse onu bile biliyor..sence bu büyük rahmet sahibi arapçaymış türkçeymiş latinceymiş çinceymiş...bunlarla uğraşır mı..belki yanlış düşünüyoum ama içimden geldii gibi dua etmek bence en doğrusu canım ablam..18 yıl önce gönderildi # -
doğrudur burcucum ama ben yanlış bişey yapmak istemiyorum. herkesi dinleyip doğrusunu bulmaya çalışıyorum. artık yanlış yapmak istemiyorum. öyle yanlışlarım oldukibugüne değin. oyüzden belkide ben bunların cezasını çekiyorum. ilgine sağol
vakıa zenginlik suresi diye geçer.hem maddi hem manevi.Rasulullah efendimiz hanımların vakıa suresini öğrenmelerini ve okumalarını özellikle istemiş.Sevgili Arzu inşallah sıkıntıların tez zamanda geçer ve sen maddi ve manevi zenginliklere tez zamanda kavuşursun kardeşim
arzu sana 10 ayetel kürsi gönderiyorum Allah sıkıntılarını borçlarını tez zmanda gidersin inşallah
18 yıl önce gönderildi #
Cevapla »
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.