Kadir Baba'mın müsaadesiyle konuyu önemli gördüğüm için ayrı bir başlık açtım buraya.
arkadaşlar:
1-bir internet sitesinde parasal yardım toplamak kanunen suç olabilir ve nitelikli dolandırıcılık kapsamında değerlendirilebilir
2-sanal alemde birbirini çok iyi tanıyamayan insanlar arasında böyle bir dayanışma kötü niyetliler tarafından suistimal edilebilir ve pek çok insanın ahını alabiliriz
3-dini bilgiler için pek çok siteler kitaplar yayınevleri var. ben şahsen çok tartışmalı bir alan olduğuna inanıyorum dini bilgiler alanının ve bizi asıl amacımızdan uzaklaştırabileceğine inanıyorum
4-illa da yapılmasına çoğunluk karar verirse dua konusuyla bağlantısı olan hususlarda bazı arkadaşlarımız görev alır araştırma yapar belli bir süre verilir kendilerine ve bu süreden sonra belli bir düzen dahilinde bu bilgileri yayınlayabilirler
5-arada sloganik laflar söyleyen, büyücülükle ilgili bilgiler araya sıkıştıran, intiharın vacip olduğunu söyleyebilen kişilerin kitaplarını öven kimselerin de zaman zaman sitemize girdiğini hatırlıyoruz hepimiz. bu bile tek başına biz sadece dua etmek istiyoruzu haklı çıkarıyor
6-her gün bir veya birkaç kardeşimizin sıkıntısı için dua etmek, ağır yüklere girmeden her iki dua saati(cuma gecesinde olan) arasında hatim yapmak, ihlas fatiha ayetel kürsi kevser okumak gibi işbirlikleri bize maneviyat açısından daha çok katkı sağlamaz mı. ve hatta sağlamadı mı
7-borçlarını ödeme umutlarından hastalarının yavaş yavaş iyileştiğinden bahseden dostlarımız da duanın apayrı bir olay olduğuna işaret değil midir
8-arkadaşlar bence bu konuları aceleye getirmeyelim cuma gecesi hediyelerimizi bir sunalım Habibullah'a(s.a.s.) daha sonra bu maddeleri gerekirse tek tek ele alalım
9-evlilik konusuna da ben tamamen bir nimet ve kısmet işi olarak baktığım için özel olarak bu konunun burda ele alınmasını sakıncalı görüyorum ama kimlere ne nimetler verileceğini kimbilir
10-çok uzun oldu biliyorum ama ben hepinizi çok seviyorum ve bu dua meclisinin büyük bir İLAHİ SOFRA OLDUĞUNA İNANIYORUM ve elimizden alınmayıp çok uzun yıllar nice dertli insana hizmet verebilmesinin kaygısındayım
11-Kadir babam tekrar özür diliyorum hakkınızı helal ediniz gerekli ve önemli bir konu olmasaydı böyle ayrı bir başlık atmazdım inanın
12-hepinize 3 KEVSER suresi hediye ediyorum Rabbim ulaştırsın
hayırlı geceler
selam ile...
ben sitemizde sadece dua istiyorum(cihan)
(17 mesaj) (12 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
YAZDIKLARINIZI OKUYUP BİRAZ DÜŞÜNÜNCE DOĞRU... AMA BURDAKİ PEK ÇOK DOSTUMUZUNDA FARKLI BİLĞİLERE İHTİYACI VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM...EVET EVET ACELE ETMEMEK GEREKİYOR...NASİP
18 yıl önce gönderildi # -
sevgili Cihan kardeşim.
yazdıklarınızın her bir maddesine katılıyorum.
eğer birbirimize gerçekten yardım etmek istiyorsak
sadece DUA edelim sadece DUA.....
YAZINIZ İÇİN AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM.bendende sizlere 11 İHLAS süresi..
Allaha emenet olun
hayırlı geceler olsun inşallah.18 yıl önce gönderildi # -
1-bir internet sitesinde parasal yardım toplamak kanunen suç olabilir ve nitelikli dolandırıcılık kapsamında değerlendirilebilir
Bu konuda bir çok forumda kampanyalar yapılıyor mesala bir kişinin hesabında para toplanıp http://www.afrikagorecek.com/ buraya veyahut İhh'nın diğer projelerine, kızılaya,deneizfenerine vs. bağışlanabilir.Dekont sitede yayınlanır.Ama şeffaf olmak adına yardım miktarları üye ismiyle birlikte yayınlanması söz konusu olabilir.Buda bir elin verdiğini diğer elin görmemesi anlayışına ters düşüyor.Sanırım en iyisi bu tür yardım sitelerini vs. tanıtıp ve yardıma teşvik etmek yeterli olabilir.3-dini bilgiler için pek çok siteler kitaplar yayınevleri var. ben şahsen çok tartışmalı bir alan olduğuna inanıyorum dini bilgiler alanının ve bizi asıl amacımızdan uzaklaştırabileceğine inanıyorum
Allah razı olsun cihan kardeşim. Birbirimize dualar ediyoruz ne güzel burada kimse kimseyi tanımıyor sadece Allah rızası için burada bulunuyoruz. Allah bizleri birbirimizden ayırmasın. Benim bir sözüm var arkadaşlarıma hep söylerim Allahın kelamı olan yere her zaman giderim. Allahım senin kelamının geçen yerleri çoğalt ya rabbim.
Amin...
Amin. Allah razı olsun Recep abim.
CİHAN ABİYAZDIĞIN HERŞEYE KETILIYORUM ŞU ANKİ ORTAMIN ÇOK GÜZEL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM SADECE BENİM AKLIMA GELEN BİRŞEYVAR NEDERSİNİZ.BAZI ANLAR VARDIRKİ İNSANIN ÇARESİZ OLDUĞU VE BÜYÜKLERİNİN FİKİRLERİNİ ALMA İHTİYACI OLUR ONLARIN TECRÜBELERİNDEN YARARANMAK İSTER FİKİR ALIŞ VERİŞİ OLABİLİRMİ NEDERSİNİZ ALLAHA EMANET OLUN
BENDE HERKESE HERŞEYE KATILIYORUM . KADİR BABADA ZATEN FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPALIM DEMİŞTİ HERKESİN FİKRİNİ GÖRMEK ÇOK İYİ OLDU .
benim dile getirdiğim şeylerin hepsi bir hata yapıp ta buradaki güzelliği kaybetmemek içindi dostlar. hamdolsun ki doğru anlaşılabildim.
kendimizi çaresiz hissettiğimiz veya içinden çıkamadığımız şeyleri elbette paylaşacağız burada paylaşıyoruz da zaten buna da hamdolsun.
hepinizi sevgi ile selamlıyorum dostlarım
3 ihlas
3 kevser hediye ediyorum......18 yıl önce gönderildi # -
ALLAH RAZI 0LSUN RABBİM KABUL ETSİN AMİN.
allah razı olsun cihan abi allah kabul etsin
DEĞERLİ DOSTUM AÇIKLAMALARININ HEPSİ BİRER KANDİL AYDINLIĞINDA.ALLAH RAZI OLSUN.
İŞTE BU YÜZDEN DİĞER DOSTLARIMIZ DA AYNI SENİN GİBİ DÜŞÜNÜP,BU KONUYA ÖNEM VEREREK,KATILIMLARINI ARTTIRIRLARSA VE GERÇEKTEN NE DÜŞÜNDÜKLERİNİ DETAYLI YAZARLARSA ASIL AMACIMIZ ORTAYA ÇIKACAK.MEVCUD SİTEYİ AYNI KORUMAMIZ MI GEREKİYOR YOKSA BAZI KISTASLAR KOYMAK MI GEREKİYOR DİYE SORGULAMALIYIZ.?
ASLINDA BİZİ BURDA EN ÇOK NE MUTLU EDİYOR SORUSUNUN CAVABINI BULMAK AMACIMIZ.
babacığım
Allah'ın izniyle bulacağımıza ve olgunlaşacağımıza inanıyorum
bu olgunluk birlikte olmanın olgunluğu anlamında
Rabbim hepimizin emeklerini kabul etsin ve katına yüceltsin
bir yüceltti mi zaten gerisi bayram düğün....
selam ile18 yıl önce gönderildi # -
Allah razı olsun Cİhan abi, inşallah.
cihan kardeşim yazdıklarına bende katılıyorum .allah razı olsun.DUA manevi tedavi.
şifa da buluyoruz değilmi çok şükür.bütün dua dostlarımdan allah razı olsun..18 yıl önce gönderildi # -
.
18 yıl önce gönderildi #
Konu Kapalı
Bu konu yeni cevaplara kapanmıştır.