arkadaşlar öncelikle çarşamba günü öğle ikindi arasu 2 rekat namaz kılın ardından dua edin rabbim kabul edr bir dua kitabında okumuştum.benim sizlere sorum midyata süryani ve yezidilerde yaşıyor süryni komşularımız var evlerine hiç gitmeyiz yolda karşılaşırken hal hatır sorarız bugün bir yerde okudum hristiyanlarla konuşmak çok günahmış yezidilerle konuşmuyoruz onlar şeytana tapıyorlar hristiyanlar allaha inanıyorlar ama kitapları incile inanıyorlar şimdi ben bu hristiyanlar konuşsak günahmı
bir soru
(7 mesaj) (7 katılımcı)-
19 yıl önce gönderildi #
-
http://www.dinimizislam.com da sanırım bu konuyla ilgili bilgi vardır.
19 yıl önce gönderildi # -
Hepsi allahın kulu Süheylacım bence. Onları ilahı da bir bizimki de bir. O da Allahın kulu , böyle düşünürsek ALlah'ı gücendirmiş oluruz bence. Bizim peygamberimize ve kitabımıza inanmamalarının günahı ayrı.
BENCE MEVLANA'YI OKUYUN.İLMİNİ ÖĞRENİN,KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE İNSANLARI SINIFLANDIRMAK NE DERECE DOĞRUDUR BİLEMEM.
Canim Kardesim! önce seni cok sevdigimi yazmak isterim, benim icin ettigin dualari hic unutmadim, Allah razi olsun.Ben Almanyada yasiyorum bütün komsularimda Alman hepsiyle cok güzel bir diyalogum var, onlara selam vermesem konusmasam bizim icin bunlar nasil müslüman demezlermi? Bir gün buralardan gidersem insallah arkamizdan iyi konusmalarini isterim burda bir müslüman aile yasamisti desinler , herkese kucak acalim herkesi sevelim insanlari yaradanda ötürü sevelim.Hepsi allahin kulu biz ancak hidayetleri icin dua edelim ben öyle yapiyorum komsularimin cok iyiliklerini gördüm.
Elacım,
Geçen gün ben burda çok güzel birşey okudum dualar bölümünde allaha inanmayan bir terapist hakkında.Linkini de birazdan yollarım okudun mu bilmiyorum ama yüca Allah inanmayan kullarına bile sanş verirken ve ona yardım etmesi için bir kulunu vesile kılarken, Allah'a inanan , inancı olan kulları ayırmak çok yanlış bence.
Onlarda Allah'ın kulu ve Allah'ın varlığını kabul etmiş. Hristiyanlık da Alla^'ın dini
İncil'de Allah'ın kitabı..
Ayrıca Yezidilerle konuşup , onu çaydırmış allah yoluna döndürmüş vesile olmuş kullarda vardır belki..
Onun için bence sen kafandan öle şeyleri at, kafanı karıştırma..
Hepimiz Allah'ın kuluyuz. Allah kullarına şans tanırken, bir kulun diğer kula sırt çevirmesi hadsizlik olur bence..19 yıl önce gönderildi # -
sevgili ala,her insanla, yezidi de olsa kafir de olsa konuşulur..hatta iyi muamele,güler yüz gösterilir. her fırsatta hayırlı işlerde yardım edilir hukuki babda.ama kalben muhabbet beslenmez.beslenemez ki zaten.Dengeyi çok iyi kurmak lazım kardeşim.üzüm üzüme baka baka kararır misali karartmak lazım kararmadan.
19 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.