BENİM HICBIR ISIM OLMUYOR..EN SON HAYIRLI BIR ISIM VARDI AMA TAM AILEMLE TANISTI AMA SONRADAN SESSIZCE ORTADAN KAYBOLDU..VE BU HEP BOYLE OLUYOR..NE OLUR BENIM ICIN DUA EDIN..BENIM KISMETIM ACILSIN..
BENİM KIMET İŞLERİM OLMUYOR
(22 mesaj) (16 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Kısmet işte, kimsenin kısmet işleri belli olmaz. demekki hayırlı değilmiş. bu senin sevdiğin çocuktu değil mi. belki bi işi var o kişinin, belki kaybolmadı Allah hakkında en iyisini versin inşallah.dualarımdasın
18 yıl önce gönderildi # -
Başlangıçta zehir olup da fıtrata yerleşince bal hükmüne geçen sabrı diliyoruz Senden Ya İlahi!
Allah'ım en hayırlısı nasip etsin hepimiz için.
allah senin için en hayırlısı neyse onu nasip etsin sana dua et
HAYIRLISI DE BACIM HAYIRLISIII.GEL GÖRELİM RABBİM NE EYLER NE EYLERSE GÜZEL EYLER.DUALARIMIZADIN BACIMM
canım kardeşim hayırlııs değilmiş buna inan
rabbim hepimize hayırlı kısmetler nasip etsin amin
Şuna inan en hayırlı kısmeti Rabbim en doğru zamanda karşına çıkaracaktır.O öyle büyükki.Ona güven şüphesiz o vaadinden asla dönmez.Ona açılan elleri geri çevirmeye şüphesizki haya eder.Rabbim yarattığı kulunu yalnız bırakır mı hiç!!!!
HAYIRLISI İSE OLSUN KARDEŞİM RABBİM İYİ İNSANLAR İLE KARŞILAŞTIRSIN AMİN.
biz ne kadar üzülsekte boşa, yeretki isteyelim, Rabbim zamanını biliyor,sıkma canını sabret ve dua et bak yakındır mutluluk inşallah senide dualarıma kattım çiğdem
KISMET ALLAHIN TAKDİRİDİR
ALLAH SİZE EN İYİ KISMETİ TAKDİR ETMİŞTİR İNŞALLAH18 yıl önce gönderildi # -
canım dualarımız seninle ama şunu düşün eğer dönmezse senin için hayırlı bir kısmet değilmiş ve rahatlat kendini evlilik okadar kutsal bir iştirki herkez taşıyamaz bak sende her zaman hayırlısını iste yarınlarda acı çekmenden se bugün üzülürsün geçer inan bana belkide yarınlarda evleneceğin insanla karşılaşınca iyiki olmamış bile dersin sen yeterki allahtan hayırlısını iste kendin ve ailen için gülüm
ALLAHIM SANA EN GÜZELİNİ VERSİN. AMİN
RABBİM SİZİN GÖNLÜNÜZE GÖRE BİR EŞ NASİP ETSİN AMİN
ALLAH HEPINIZDEN RAZI OLSUN..IYIKI BOYLE BIR SITE VAR..
EKSIK OLMAYIN..ALLAH SIZINDE DUALARINIZI KABU LETSIN..ALLAH TUM SIKINTIDA OLANLARI SELAMETINE CIKARSIN INSALLAH..AMIN AMIN AMIN....
HAYIRLI BIR YUVA KURMAK ISTIYORUM ALLAHIN IZNIYLE..COKTA GEC KALMADAN..BUTUN SIKINTIM BU..BENDEN DULARINIZI ESIRGEMEYIN..ALLAH SIZINDE DUALARINIZI KABU LETSIN..ALLAH RAZI OLSUN..
ALLAH BU SITEDEKI TUM DUA DOSTLARIMIN KISMETLERIN ACSIN..ALLAH KIMSEYI TEK ESSIZ BIRAKMASIN INSALLAH...AMIN AMIN AMIN...
TABIKIC HERSEYIN VAKTI ZAMANI VAR..AMA BENIM ISLERIM UST USTE GOZUME CARPAR SEKILDE OLMUYOR..BU ILK DEGIL..DAHA ONCEDE OLMADI..NIKAHTAN AYRILDIM...NISANIM BOZULDU..VE DAHA SONRASINDA OLMAYAN BIR SURU SEY OLDU KARAMSARLIGIM BU YUZDEN...BEN TABIKI ALLAHIN TAKDIRINE INANIYORUM..DUAYADA INANIYORUM FAKAT BIR PROBLEM OLDUGUNU DUSUNUYORUM..BIR TERSLIK VAR..UMARIM DUALARLA COZULUR BU DURUM...
çiğdemcim sakın olumsuz düşünme anlıyorum seni arka arkaya hayal kırıklıkları yaşadığın için böyle düşünüyorsun ama sakın pozitif düşünceden vazgeçme hep bir hayır olduğunu düşün Allahım kulunun üzülmesine müsade etmez muhakkak bir aydınlık kapı açar inşallah iyiki bu sıkıntıları çekmişim bu güzellikleri gördüm diyeceğin şeylerle karşılaşırsın Allah dualarından hayallerinden daha hayırlısını daha güzellerini nasip etsin
meail adresin var mı yazar mısın18 yıl önce gönderildi # -
Cebriyye denilen bid’at fırkası, kaderi suçlar. Mutezile fırkası da, kaderin rolünü inkâr eder. Her şey takdir iledir. Kaderin, iyisi, kötüsü, tatlısı, acısı, hep Allahü teâlâdandır. Kader, Allahü teâlânın, olacak şeyleri ezelde bilmesidir. Kaza, kaderde bulunan şeyleri, zamanı gelince yaratmasıdır.
Evlenmek, nasibi çıkmak veya çıkmamak da takdire bağlıdır. Allahü teâlâ, takdirine göre sebepler yaratmaktadır. Mesela bir kız dua eder, (Ya Rabbi, evlenmek hakkımda hayırlı ise, evlenmeyi bana nasip eyle) der. Duası kabul olursa evlenir. Evlenmek için tedbir almak ve sebeplere yapışmak lazımdır. Mesela kötü birisi ile evlenip de suçu kadere yüklemek doğru değildir.
Tedbir alıp sebeplere yapıştıktan sonra evlenemedim diye kendini sıkıntılara sokmak çok yanlış olur. (Nasibuke, yusibuke) buyurmuşlardır. (Nasipse, kavuşursun) demektir. Yine, (Nasipse gelir Hint’ten, Yemen’den, nasip değilse, ne gelir elden) demişlerdir.
Sıkıntılı şeylerden kurtulmak için, rahat ibadet edebilmek ve haramlardan kaçmak için, sabrederek dua etmek gerekir. Peygamber efendimiz, (Müminin silahı duadır) buyurdu. (İ. Ebiddünya)
Kur’an-ı kerimde de mealen, (Ey iman edenler, Allah’tan sabır ve namazla yardım isteyiniz) buyuruluyor. (Bekara 153)Görüldüğü gibi, sabrın, namaz ve duanın önemi çok büyüktür. İnsana sıkıntı bazı şeylerde ısrar etmesinden ileri gelir. Tedbir almalı, fakat tedbire de güvenmemeli. Çünkü tedbir, takdiri bozamaz. Takdire boyun eğmek ve ona inanmak farzdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kadere rıza göstermek mutlu olmaya, rızasızlık ise mutsuzluğa alamettir.) [Tirmizi]Muhammed Masum hazretleri buyuruyor ki:
İnsana gelen elemler, takdir-i ilahi ile gelmektedir. Razı olmak gerekir. İbadetlere devam, elemlere, hastalıklara sabredebilmelidir. Allahü teâlânın kereminden afiyet beklemelidir! Mahluklardan bir şey beklememeli, her şeyin Hak teâlâdan geldiğini bilmelidir! Dertlerden, elemlerden kurtulmak için dua ve istiğfar etmelidir! Onun takdiri, iradesi olmadıkça, kimse kimseye zarar veremez. Bununla beraber, sebeplere yapışmak, Peygamberlerin yoludur. Sebeplerin tesirini de Allahü teâlâdan talep etmelidir! (C.1, m.72)18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.