Allahım ne olur Rabbim. Biliyorumki beni sevdiğin için buradaki dostlarımla tanışma fırsatı sağladın. Allahım içinde bulunduğumuz türlü türlü sıkıntılarımız var.Hepsini tez zamanda aşmamız için bize yardım eyle Rabbim. Sıkıntılarımız devam ettikçe sürekli hataya düşüyor ve dayanma gücümüz azalıyor Rabbim. Ne olur sen buna izin verme Allahım. Amin.
Nasıl söylesem bilmiyorum dostlarım. Ayetel Kürsi okumayı bilmiyorum. Öğrenene kadar bana gönderirseniz mutlu olurum. Allah şimdiden razı olsun.
ALLAHIM DAYANMA GÜCÜ VER
(15 mesaj) (9 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Grup: Emekli
Üye No: 19AYETE’L KÜRSİ’NİN FAZİLETİ
Allah Rasulu (SAV) şöyle buyurdu:
“Bir Ayete’l Kürsi’yi okumak, bin ayet okumaya bedeldir.”
Resulullah (SAV) Efendimiz, Ka’b (RA)’a:
“Ya Eba Münzir! Kur’an-ı Kerim’in ayetleri içinde hangisi daha büyüktür?” buyurduklarında, “Allah (CC) ve Resulü daha iyi bilir” dedi.
Resulullah (SAV) bir daha sorduklarında, Allahu la ilahe illa huvel hayyul kayyum’u okudu. Bunun üzerine Resulullah (SAV), mübarek ellerini Ka’b (RA)’ın göğsüne koydular.
“Bu ilim sana afiyet olsun…” buyurdular.
Yine bir Hadis-i Şerifte:
“Bir Mü’min Ayete’l Kürsi’yi okursa, Cenab-ı Ecelli Ala, ervah-ı mü’minin kabirlerini nurlandırır, genişletir. Okuyana da büyük ecirler verilir. Her harfi için bir melek yaratılır. Okuyan kimse için kıyamete kadar istiğfar ederler…” buyurmuşlardır.
Resulullah (SAV) Efendimiz:
“Muhakkak Ayete’l Kürsi’nin lisanı vardır. Bir mü’min Ayete’l Kürsi’yi okuduğunda o, Arş-ı Ala’nın altında secdeye kapanır. Kendisini okuyanın Rabbül Aleminden affolunmasını ister…” buyurmuşlardır.
Bir Hadis-i Şerifte: “Ayete’l Kürsi’de yedi kale kuvveti vardır…” buyurmuşlardır.
Samimi bir niyet ile bir kere Ayete’l Kürsi okunursa, iç içe yedi tane kale içine girmiş gibi manevi kuvvet kazanılacağı Resulullah (SAV) Efendimiz’in bu hadis-i şerifinden anlaşılmıştır. Daha fazla okuyanın durumunu buna göre kıyas etmelidir. Bu ayeti kerimenin hikmet ve azamet esrarından dolayıdır ki, Cenabı Fahri Alem (SAV)’e yetmişbin melaike-i kiramla nazil olmuştur.
Resulullah (SAV) Efendimiz buyuruyorlar ki:
“Kur’an’da en büyük ayet Ayete’l Kürsi’dir. Bir kimse onu okursa, Allah (CC) ona bir melek gönderir. Ertesi günü okuduğu saate kadar o kimsenin hasenatını yazar, seyyiatını mahveder…”
18 yıl önce gönderildi # -
Ayetel Kürsi
--------------------------------------------------------------------------------
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.
Bakara sûresi içinde bir âyet vardir ki, O, Kur’ân âyetlerinin reisidir. O, bir evde okundugu zaman, içeride seytan varsa mutlaka çikar. Bu, Ayet-el Kürsî’dir!..’
Dert ve Belâdan Kurtulmak Için Okunacak Duâ
Hadis-i serifte buyuruldu ki, “Birinize derd ve belâ gelince, Yûnüs Peygamberin duâsini okusun! Allahü teâlâ Onu muhakkak kurtarir. Duâ sudur: Lâ ilâhe illâ ente sübhâne-ke innî küntü minez-zâlimîn”. (15)
Yine hadis-i serifte, “Sabah, kalkinca, üç kere Bismillâhillezî lâ-yedurru ma'asmihî sey'ün fil'ardi velâ fissemâ ve hüvessemî'ul'alim, (16) okuyana aksama kadar, hiç derd, belâ gelmez” buyuruldu.
“Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azîm.” (24) Duâsi da, ruhi hastaliklar ve bütün hastaliklar için okunur. Derdlerden kurtulmak için ve murâda kavusmak için besyüz kerre okunur. Evvelinde ve âhirinde yüzer def’a salevât-i serîfe okuyup duâ
etmelidir. Ayrica su duâ da okunmalidir.“Yâ Allahü biketehassantü ve biabdike ve resûlike seyyidine Muhammedin sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem
ben 10 tane okuyorum size kardeşim
5 tanede ben okudum kardeşim allah sıkıntılarını gidersin inşallh amin
1 ayetelkürsi okudum,Allah yardımcınız olsun.
yeni bir başlık açıldı kadir baba tarafından
inşaallah sizin de ferahlamanıza vesile olur18 yıl önce gönderildi # -
1 tane okudum dahada okuyacağım allah tez zamanda sıkıntılarınızdan kurtarsın amin
Sana 7 ayetel kürsi benden hediye kardeşim.
Allah sıkıntılarını alsın yerine hayırlar versin tez zamanda inşallah.Amin.18 yıl önce gönderildi # -
Amin kardeşlerim Allah razı olsun hepinizden
1 TANE OKUDUM ALLAH KABUL ETSİN KARDEŞİM.
ALLAH SIKINTIDA OLANLARI ACİLEN SELAMETE ERDİRSİN İNŞALLAH
RABBİM SEN GÜZELSİN
RABBİM SEN VERENSİN
RABBİM SEN HER YÜKÜ KALDIRANSIN
YÜKÜ KALDIRANI DA ÇOK SEVERSİN
RABBİM BİZİM YÜKÜMÜZ AĞIR GELDİĞİ ZAMAN
BİZİ HAFİFLET18 yıl önce gönderildi # -
1 Adet Ayetel-kursu de benden
Allah kabul etsin ve tez zamanda ferahlatsin seni kardesim insaallah
amin amin amin
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.