yaşamak nefes alabilmektir başka bişey beklememektir hayattan mealinde bir söz vardı.
umudunuzun olması mucize bile olsa en azından bir beklentiye sahip olmak gelecekten.bir gece gökyüzüne bakmak akabinde ihtişam karşısında dehşete kapılmak ve düşünmek...
bunları yapan,yapabilmeye muktedir olan benim istediklerimide yapabilir hissine kapılmak ve o anda ferahlamak.direnmek lazım istemeye devam diye karar vermek.
yürümeye başlamak gecenin karanlığında yolda bir dilenci görmek.perişan çaresiz ve umutsuz...el uzatmış size ALLAH rızası için diyor.gözünüzün içine bakıyor belkide en derinlerinize...cebinizden bozuklukları çıkarıp veriyorsunuz.sonrasında bir reverans takiben ALLAH razı olsun cümlesi.aklınızda ise dilencinin hali.yer değiştiriyorsunuz onla.o halde düşünüyorsunuz kendinizi.onun umutları istekleri beklentileri nihayetinde bulunduğu hal...
utanıyorsunuz istediklerinizden ,kendi kendinize kızıyorsunuz.tek cümle çıkıyor dudaklarınızdan bunun içinmi razı olacak?
gözleriniz nemleniyor.diğer insanlar aklınıza geliyor.ya onlar ne haldeler?ya onların beklentileri?
o kadar acı keder ve mütemadiyen tekrarlıyolar.çoğunluğunun acıları sizinkilerinden daha büyük...
kendinizi bir sıraya koyuyorsunuz...en sondasınız...
yürümeye devam yollarda.herşeyden vazgeçiyorsunuz artık.istemeye korkuyorsunuz.onlar o haldeler ve o halde kalıyorlar,kalacaklar.o halde neden beni düzeltsinki?onların daha çok ihtiyacı var?
en son yatarken aklınızda aynı kelimeler...
"hayat nefes alabilmek akabinde ise verebilmekten ibarettir,başka manalar yüklemeye çalışmak beyhude çabadır."
not:arkadaşlar gecenin bu saatinde tamamen sizin hoşgörünüze sığınarak içimden gelenleri yazmak istedim.beni mazur göreceğinizi umarım.
saygılarımla...
istemek...
(12 mesaj) (11 katılımcı)-
19 yıl önce gönderildi #
-
Hoşgeldin ve tüm umutsuzluğunla geldin Allah umudunu tekrar versin inşallah sana..Allah yardımcın olsun ALLAH RAZI OLSUN. 3 fatiha hediyem olsun...
19 yıl önce gönderildi # -
ALLAH YARDIMCIN OLSUN ALLAH HERKESE YETER DOSTTUM
Bir zamanlar sizinle aynı duyguları hissettiğim için yazma ihtiyacı hissettim..Bütün bu umutsuzluklardan ve üzüntülerden arınmanın tek yolu ibadet,dua ve zaman emin olun....ALLAH yardımcınız olsun...
cevap yazan tüm arkadaşlara özellikle dua edenlere teşekkür etmek istiyorum.hayat bazen garipliklerle bezeniyor.matematiksel kesinlikle ifade edemiyoruz olanları veya sonuçlarını.ne ibadet nede dua arındırdı,zaman ise biraz izafi kalıyor.ne kadar geçmesi lazım üzerinden?aylar belki de yıllar.ama geçmiyorsa.yazdıklarım müzminleşmiş bir mahzunluğun ifadesiydi yada ifade edilmeye çalışılmasıydı.her ne kadar alıştım artık desenizde bazen insan içinde tutamıyor hislerini.birazda sizin geniş olan kalplerinize ve sabrınıza sığınarak yazdıklarım.hepinize tekrar teşekkür ederim...
Allah yardimcin olsun dostum
yazın için teşekkür ederim rabbim sana bütün kapılarını açsın sende ferahla inşallah ...
Allah vermek istediği kula istetirmiş.
Belki doğru istemek gerekiyor.
Belki o veriyor ama haberin olmuyor.
Bide ahiret var unutma.
Belki oraya hazırlıyor istekleri,yada diğerlerinin isteklerini.
Belki o dilenci istemesini bilmiyor isyan ediyor,belkide çok istiyor sabrediyor ve Rabbim ona ahirette hazırlıyor istediğini.
Herşey bu dünya için olsaydı hiç ölmezdik değilmi?19 yıl önce gönderildi # -
allah büyüktür canım kardeşim sığın ona o sırtını yaslayacabileceğin en sağlam duvardır ki onun için açılan elleri geri çevirmez
o kadar güzel yazmışsın ki Allah sesini duysun umudun olsun umutsuz lakabına inat::)
RABBİM DUALARINI KABUL ETSİN ALLAHIM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN AMİN.
Umutsuz kardeşim,umutsuzluk,umudu kavramaya en güzel vesiledir.umut kavramını bilemeyenler,herşey elinin altında hazır bulunanlar,zaten insanca duyguları hassasiyetle yaşayamıyorlardır emin olun.hani attan düşenin halini attan düşen anlar mış ya.acılarda bile Allaha sığınma güzelliği var.çünkü sahabe yoklukta sabrettik ama varlıkta şükr etmekte zorlandık demiş.Allah bütün insanlara herşeyin en güzelini nasip etsin.verecek olan o.ama canbebeğimin dediği gibi,o bizi sever mutlaka en iyiyi bizim için diler bu fani hayatta vermiyor diye üzüldüklerimiz gün gelir Allahım özür dilerim iyi ki vermemişsin diyeceğimiz cennette bizim için sonsuzlukta yaşayacağımız bir nimet olur.bize düşen sabretmek.Allah yardımcınız,yardımcımız olsun.bütün olumlu,olumsuz duygularımız Ona sığınmaya vesile olsun.
19 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.