acaba olurmu bende çıkarcam ama biri bizi bilgilendirsin
bir dileği olanlar
(81 mesaj) (16 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Valla yazmak daha güzel olur ama ben kopyninde taşındığını biliyorum.
Yani okumuştum biyerden.
Daha fazla bilgisi olan paylaşsın tabi.
Nurgül hemen gönderiyorum canım.18 yıl önce gönderildi # -
allah razı olsun ama mailime atamadım bende taşıyacağım üstümde inşallah kabul olur hepimizin dilekleri
18 yıl önce gönderildi # -
iyide canım biz yazamayızki kim arapça yazabilirki yanlış yazarız bence olmaz
وَلَقَدْ مَنَنَّا عَلَيْكَ مَرَّةً أُخْرَى
إِذْ أَوْحَيْنَا إِلَى أُمِّكَ مَا يُوحَى
أَنِ اقْذِفِيهِ فِي التَّابُوتِ فَاقْذِفِيهِ فِي الْيَمِّ فَلْيُلْقِهِ الْيَمُّ بِالسَّاحِلِ
يَأْخُذْهُ عَدُوٌّ لِّي وَعَدُوٌّ لَّهُ وَأَلْقَيْتُ عَلَيْكَ مَحَبَّةً مِّنِّي وَلِتُصْنَعَ
عَلَى عَيْنِي
bide bu şekilde dene gizem.
ben kendim için düzenlemiştim.
Belki bunu atabilirsin mailine...
bende copy taşıyacağım.
Yanlış yazarım diye cesaret edemem.18 yıl önce gönderildi # -
canım sağol allah razı olsun senden
HEPİMİZDEN RAZI OLSUN.
İNŞALLAH BU GÜZEL VESİLELERLE DUALARIMIZA BİAN ÖNCE YANIT BULUR MURATLARIMIZA KAVUŞURUZ ALLAHIN İZNİYLE.
RABBİM HEPİMİZİ KORUSUN BAĞIŞLASIN.
AMİN.18 yıl önce gönderildi # -
Amin amin amin
amin amin
allah razı olsun
kardeşlerim buzdolabı poşeti olurmu sarsam acaba ince ya hemde su geçirmez
YAZIYI İÇİNE DOĞRU SARARSIN YAZILAR GÖRÜNMEZ.
SONRADA YEDİ DEFA ÇEVİRİRSİN POŞETİ.
BEN STRECH POŞETLER VARYA ONLARDAN YAPIYORUM.
TAVSİYE EDERİM.
SONRADA CEVŞEN KOLYELER VARYA O DERİ KOLYELERİN İÇİNE KOYUP ÖYLE TAŞIYORUM.
TABİ İÇİNDEKİ CEVŞEN DUASINI ÇIKARIP.
TAVSİYE EDERİM HEM POŞETE SARILI OLUYO HEM O DERİ İÇİNDE HİÇ GÖRÜNMÜYO.18 yıl önce gönderildi # -
saol canım benim eevt haklıısn
Allah cümlenizden razı olsun
cuma günü hakkındaki yazıyı daha önce gönderdim ama belki görmeyen varsa tekrar yolluyorum18 yıl önce gönderildi # -
cuma, Pazartesi ve Perşembe günleri Cennetin kapıları açılır.) [Müslim]
(Bugünler daha çok ibadet edilmesi tavsiye ediliyor.)
cuma gecesi "Fâtiha" ve 15 kere "İzâ zülzilet" okuyarak iki rekat namaz kılan, kabir azabından emin olur.) [Deylemi]
(cuma günü tırnak kesmek şifa getirir.) [Ebuşşeyh]18 yıl önce gönderildi # -
(Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur.) [Tergib]
(Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.) [Dare Kutni]
(Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir.) [Taberani]
(Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir.) [İsfehani]
(Cuma günü gusledenin günahları affolur.) [Taberani]
(Cuma günü sabah namazından önce, "Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh" okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur.) [İbni Sünni]
(Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan, kötü işlerden korur.) [İ.Sünni]
muavvizeteyn sureleri Felak ve Nas sureleridir18 yıl önce gönderildi # -
(İsm-i a'zam şu üç surededir: Bekara, Âl-i İmrân ve Tâhâ.) [İ.Mace]
saol ceylan kardeşim yukarda yazdıklarını sabh namzında okudum çok güzel allah bize kendimizi affetirme fırsatını sunuyo çok şükür çok şükür.
Allah affetmek için bahaneler yaratırmış.
Ne mutlu anlayabilene...18 yıl önce gönderildi # -
Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:
(Dua etme arzusu gelince, dua edin. Çünkü bu, duanın kabul olacağına alamettir.) [Tirmizi]
(Allahü teâlâ birine dua etmesini takdir etmişse, kabul etmeyi de takdir etmiştir.) [Ebu Nuaym18 yıl önce gönderildi # -
Zül-celal vel-ikram
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Ancak celâl ve ikrâm sahibi Rabbinin zâtı bâki kalacaktır.) [Rahman 27]
(Celâl ve ikrâm sahibi Rabbinin adı çok yücedir.) [Rahman 78]
[Celal, Allahü teâlânın kahr ve gazab sıfatlarındandır, azamet, büyüklük, hiçbir şeye muhtaç olmamak demektir.]
Âyet-i kerimede geçen zül-celal vel-ikram ifadesinin ism-i a’zamdan olduğu bildirilmiştir. Bu bakımdan bilhassa dualarda bunu çok söylemek gerekir. Peygamber efendimiz, bir kimsenin (Ya zel-celali vel-ikram) diyerek dua ettiğini duyunca, (Allah’tan ne istersen iste, duan kabul olur) buyurdu. (Tirmizi)Başka bir hadis-i şerif de şöyle:
(Ya zel-celali vel-ikramı çok söyleyin, ona çok devam edin.) [Tirmizi]18 yıl önce gönderildi # -
İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
İstemek, kavuşmanın müjdecisidir. Yanıp yakılmak da, kavuşmanın başlangıcı demektir. Büyükler (Vermek istemeseydi, istek vermezdi) buyuruyor. (m.61)Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:
(Dua etme arzusu gelince, dua edin. Çünkü bu, duanın kabul olacağına alamettir.) [Tirmizi]
(Allahü teâlâ birine dua etmesini takdir etmişse, kabul etmeyi de takdir etmiştir.) [Ebu Nuaym]18 yıl önce gönderildi # -
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Ey namaz kılan, acele ettin. Namaz kıldıktan sonra dua ederken önce Allahü teâlâya layık olduğu şekilde hamd et, sonra bana salevat getir, sonra dua et!) [Tirmizi]18 yıl önce gönderildi # -
İsm-i a’zam ve esma-i hüsna ile dua etmelidir.
(Eve girerken İhlas suresini okuyan, yoksulluk görmez.) [T. Kurtubi]
18 yıl önce gönderildi #
-
Bir dileği olan aşağıdaki duayı okumalıdır. Kör bir zat gelip, (Ya Resulallah! Allahü teâlâya dua et, gözlerim açılsın) dedi. Peygamber efendimiz de, (Kusursuz bir abdest al! Sonra, ya Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçı eyle! Onun hürmetine duamı kabul et) duasını okumasını söyledi. O da, abdest alıp dua etti. Hemen gözleri açıldı. [Tirmizi]
Bu duayı okuyanlar, maksatlarına kavuşmuşlardır.18 yıl önce gönderildi # -
herkes faydalansın bunlardan Ceylan abladan Allah razı olsun.
sedef faydalanabildigin tecrübe ettigin bir şeyler oldumu bilgi verirsen sevinirim
tabiki ziya kardeşim
kesinlikle çok şükür Rabbime oldu Ashabı bedir o kadar hızlı ve etkili oldu ki ben bile şaşırdım okumanı tavsiye ediyorum. ama 2 rekat namaz kılıp onlara hediye etmen daha faydalı olur.18 yıl önce gönderildi #
Cevapla »
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.