Çok sevdiğim benim için çok değerli arkadaşımın annesi aniden kalp krizi geçirdi.
Oda en yakın özel hastaneye götürdü tabiki böyle bi durumda aman devlet hastenesine gidelim oradan sevk alalım gibi şeyler düşünülemez...
oda tabiki çzel hastaneye götürdü.
annesi yoğun bakımda kaldı malum yoğun bakım çok masraflı oluyor.
Sevk de almadıkları için ssk'lı olduğu halde bayağı bi meblağ tuttu.
Arkadaşım kredi kartına çektirdi
Bu seferde Ben bu Kredi kartını nasıl ödeyeceğim diye kara,kara düşünmeye başladı.
Bende ona "canım bak bu kadar sıkma kendini, hep beraber bir çözüm buluruz,
çok üzüntü çekiyosun sıkıntı sıkıntıyı doğurur daha büyük bi sıkıntı gelir bunu unutturur ,
vakti zamanında ben böyle bi sıkıntı yaşarken bundan büyük sıkıntı olamaz dediğim bir olay için sonra öğle bi sıkıntı geldi ki ardından o çok üzüldüğüm sıkıntımı unutturdu dedim.
Ertesi gün geldi ve arkadaşım ne kadar haklıymışın diyerek daha büyük bi sorunla karşı karşıya kaldığını anlattı
Bunları sadece çok sıkıntılı olup aşırı derecede çaresiz kaldığını zanneden arkadaşlarım için yazıyorum uzun, uzun
Gerçekten de çok sıkıntılı durumlara sabırla gögüs germeliyiz...
Elimizden ne geliyorsa yapıp o sıkıntının geçip gitmesini beklemeliz.
Ne kadar ah! vah! yapar ne kadar çok ağlar üzülürsek ardından daha büyük sıkıntılara sebebiyet veriyoruz...
Bunu hep gözlemlemişimdir şimdide siz sevgili kardeşlerimle paylaşmak istedim.
En sıkıntılı zamanlarımızda Yüce rabbim herkese yar ve yardımcı olsun...
Dualarınızı edip Allahtan hayırlısını dileyerek sıkıntımızın sona ermesini bekleyelim.
Hepiniz Allaha emanet olunuz.
Sıkıntıya Sabır göstermek...
(14 mesaj) (9 katılımcı)-
19 yıl önce gönderildi #
-
ahretliğim çok üzgünüm.allah rahmet eylesin,arkadaşına ve yakınlarına sabırlar versin.canım nimetciğim,bu ülkede aile hekimliği projesi tam olarak uygulanmalı,otaktirde butür tabloların aza indiğini gözemliye biliriz.Allah hepimize sağlık versin amin.
19 yıl önce gönderildi # -
Allah razı olsun bu değerli paylaşımın için ablacığım...Kulağıma küpe edeceğim.
Nimet abla inan çok doğru söylüyosun, Allah sevdiği kulları çok sınarmış, en önemlisi allah'a sığınmak,
Yukarıdaki Cihan yazısı da bana ait tabii ki. Kulağına küpe edecek olan benim :)
kendimden örnek vermek istiyorum.benimde yıllardır meslek hayatımda sabrım sınandı.Allaha sığınarak ve hep dua edrek bu günleri geçirdim ve şunu anladım.sabır ettikçe Allah insanı mükafatlandırıyor.
Allah razı olsun..canım annem benimmmm...sizden ögrenecegim ders alacagım çok şeyler var...yanımda olun...
Betülll hani söz vermiştin ablam nöbeti devralıyodun Şengülün ve benim yerime de yazacaktın ya:)
Canım yeğenlerimi öp benim yerime19 yıl önce gönderildi # -
Ahretliğim bitanem bi yanlış anlaşılma olmuş düzelteyim arkadaşımın annesi çok şükür kurtuldu.
Sadece çok borçlandılar.
Aile hekimliği konusunda ise inşallah ileride bizdede olur.19 yıl önce gönderildi # -
Nimet ablacığım,
Cihan ve ben nöbet yerini dolu tutmaya çalışıyoruz. :)
iş-güç yoğunluğu, çocuklar, sağlık sorunları derken bazen bilgisayara uzak düşüyor insan ama kalben beraberiz.
Sevgiler :)19 yıl önce gönderildi # -
Evet bu dünya bir sınav yeri,bende bazan sıkıntılarımın karşısında isyan aşamasına geliyorum ama sonra diyorumki Allah her zorluğun arkasından bir kolaylık verir.Bunu demekle kalmıyor biliyorum ve inanıyorum.Allah bu düyada kullarını dört şeyle denermiş.1-sağlıkla ilgili sıkıntı verirmiş 2-maddi sıkıntıyla sınarmış 3-evlatlarıyla sınarmış 4-korku vererek sınarmış.Ben sağlık sınavını başarıylaatlattım şimdi sıra maddi sınavda Allahın izniyle bu sınavıda atlatmaya çalışıyorum.İçimden geldi paylaşmak istedim.
Meral kardeşim Allah sana maddi sınavıda hayırlısı ile atlatmayı nasip etsin.
Benin en zor günümde bana hiç ummadığım bir yerden maddi destek gelmişti hiç unutamam..
Çünkü ben çok sabırlı davrandım .
Sende sabret Allah mutlaka bir kazanç kapısı aralıyor.
Paylaşımın içinde ayrıca çok teşekkür ederim.
Diğer arkadaşlarımdan da bu konuda sıkıntıya sabır konusunda paylaşım bekliyorum...19 yıl önce gönderildi # -
NİMET KARDEŞİM ALLAH BENİDE EŞİMLE SINIYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKİ İNSAN HER ŞEYİNİ KOLAYCA PAYLŞIR ÖRNEĞİN EKMEĞİNİ SUYUNU GİYSİNİ VS DAHA Bİ ÇOK ŞEYİ OLMAYANLA KOLAYCA PAYLAŞIRSIN AMA EŞİNİ ASLA FAKAT BEN BUNU ÇOK ACIDIR YAŞIYORUM EDEPSİZ BİR İNSANIN ÜŞÜNCESİZCE DAVRANIŞLARI YÜZÜNDEN GECEM GÜNDÜZÜM BEKİRSİZ OLDU KİMSENİN YÜZÜNE BAKAMIYORUM EŞİM YÜZÜNDEN
AMA RABBİME İNANIYORUMKİ BUNLARDA GEÇECEK YETERKİ ALLAH SAĞLIĞIMI ALMASIN ÇOCUKLARIM YÜZÜNDEN SIKINTI YAŞATMASIN VE BANA SABIR VE DAYANMA GÜCÜ VERSİN İNŞLLAH19 yıl önce gönderildi # -
DUALARIM SENİNLE RABBİM TEZ ZAMANDA YUVANA HUZUR VERSİN AMİN AMİN AMİN
19 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.