ben turmenim binim watanim da savas oldu icin ben 2002 da hoolandaya geldim iltecacim 1 yildan sonra oturum aldim 2004 da kindi turkenlerim dan bir cocukla sevirik sozlandim ve biz evliniciktek her syi hazir ladik dogun beklirkinonu bir kazada kib etim ben hep filmlir da izler kin agliyrdim ama kindi basima geldi cok zor gunler gecirdim pesikolojim bozuldi ve dedim ki kim karsima ciksa evlanicam bir cocukim olsin dedim ve simdeki kocam la karselastik hic kimsa dan sormadim nasil birisi deya ne yazik ki butun kotulik onda var mis icki kumar yalan her sy sonra evlandim ben okula gediyordim calisiyordim o evda yatiyordi evlandimin elk ayinda beni kumsim la aldatti sonra baskasi baskasi ben hep dua okur dua edirdim sonra binim bir dunya gozeli kizim oldu cook tatli tombis o kadar babasena doskin ki anlatamam ben hep saber etim hic bir sy demadim conku ele dayakli rabbim dan saber ve kocama da hedait istedim yani akeliniza in kutu sy ne olsa o kutulu yapti namos sizlik dan baska bana evlnmaz dan onci beni sevdigini soyladi aylim dan istedigi zaman da cok buyuk sozler verdi beni sevdegini beni mutlu idicegini yemin etti hic bir zaman bana eva ya da cocuga bir sy almadi benim masim la gecin dik bir kerasini cok iyi hater liyurum ben hamilaidim canim duner istedi param yok dedi bendedi para yokdi hic bir zaman madi manavi yardim etmadi son darbai da bini ve cocugimi baska bir kadin icin borakti o kadin dul ve 2 cocuki var kidisida 40 yasinda beni ve kizimi da gordi ama geni yovami bozdi kocam da kosarak geti cunku ozingin mis bizim kulturimizda bosan mak cok kutu bir sy bir da ben cucukim babasiz boyot mak istimiyorum onun icin din kardis larim bul bul dualariniza mohtacim kocami istiyorom baskasi la evlamak aklimin ocondan bela gicmiyor rabbim kocami iyi ve dinnina bagli haiyrli olarak getersin amin insallah yazdik larimi okuya belersiniz
din kardaslarim benim hayat hekaye mi okuin ve bana dua idin
(2 mesaj) (2 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
adela kardeşim
durumunuzun çok zor olduğunu kabul ediyorum dualarınızın kabul edilmesini istiyorsanız
bir kaç önerim olacak size:
1- siz de bildiğiniz veya yeni öğrendiğiniz dualar varsa onlarla dua edin ve hatta içinizden geldiği gibi abdest alın,,kıbleye dönün ve yalvarın Allah'a.
2-Ama Allah'tan hayırlı olanı isteyin. bir şekil çizmeyin siz. belki de çoktan bu dertleriniz bitecektir ama siz çok panik yapıp ta görmüyorsunuz
3-sürekli aynı konuları ve aynı cümleleri yazmanıza bence gerek yok çünkü buradaki dua dostları Allah'ın izniyle kolay kolay unutmuyorlar kimseyi. hatta buradaki isimlerin listesini alıp hepsine tek tek dua edenler bile var. ve eminim sizin için de dua ediyorlar.
4-bazan hiç dua etmemek,,hiç bir şey istememek sadece ""ALLAH'IM SEN BENİM HALİMİ GÖRÜYORSUN,,RAHMETİNİ BEKLİYORUM"" demek bir çok duayı yapmaktan daha etkilidir.
5-siz şimdi "derdi ben çekiyorum size konuşması kolay geliyor " diye düşünebilirsiniz
ama Allah öyle olmadığını biliyor içiniz rahat olsun
6-burada sıkıntısı olanlar için dua edin,, bildiğiniz kadarıyla dualarınızı okuyun herkes için,,biraz sabırlı olmaya çalışın. Allah kendisine yalvaran hiçbir kulunu darda bırakmaz
sizi de bırakmasın
tez zamanda sizizorluklardan kurtarsın
Allah'a emanet olun..18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.