45. (Ey müslümanlar!) Sabır ve namazla (Allah'tan) yardım isteyin. Şüphesiz bu görev de, (ancak) (Allah'a) gönülden saygı duyanlardan başkasına zor ve ağır gelir.
153. Ey iman edenler! Sabır ve namazla (Allah'tan) yardım isteyin. Şüphesiz Allah sabredenlerle beraberdir
bakara suresi
__________________________________________________________________
200. Ey iman edenler! (Nefsi arzularınıza ve çeşitli zorluklara karşı) dayanın, (düşmana karşı) sabır ve sebat yarışına girin, murabıt olun (nöbet halinde imiş gibi bekleyin, cihada hazırlıklı olun) ve Allah'tan korkun (emirlerine uygun yaşayın) ki kurtuluşa eresiniz.
146. Nice peygamberler vardı ki, beraberlerinde bir çok cemaat savaştı da, Allah yolunda kendilerine gelen (meşakkat)lerden (dolayı) gevşeyip yılmadılar, zayıflık göstermediler. Allah sabır (ve sebat) edenleri sever.
142. Yoksa Allah içinizden cihad edenleri ayırt edip ortaya koymadan, sabır (ve sebat) edenleri belirleyip meydana çıkarmadan (kolayca) cennete gireceğinizi mi sandınız?
ali imran suresi
____________________________________
devamı gelecek..