forumda pek çok konu muhtevasında ölüm arzusu içeren yazılar dikkatimi çekti.bir dönem aynı sorundan muzdarip biri olarak aklımdaki bazı şeyleri arz etmek istiyorum.,
hayat doğası ve akışı gereği hep doğumla başlıyor ve nihayetinde ise maddesel olarak ölümle son buluyor.bu süreci kaçınılmaz olarak her birey yaşamak zorunda.ama yaşamı boyunca insan acı tecrübeler ediniyor ve meşakkatlerle mücedele etmek durumunda kalıyor.tabi olarak bu esnada dayanılmaz olarak algıladığı acılara maruz kalıyor.mamafih bi raddeden sonrada pes edip harşeyin nihayete ermesini bitmesini talep ediyor.bu telebin en bilinen yöntemi ise ölmeyi istemek.malesef görünen manada yada maddesel olarak istemekle ölünmüyor.fakat aslında farketmediğimiz bi nokta dikkat çekici.bu zor anlarda aslında herkes ölüyor.bi şekilde eski yaşantısı,bakışı düşünce tarzı vb herşeyi köklü bir şekilde değişiyor.yani bizi biz yapan herşeyimiz değişmiş oluyor.dolayısıyla eski olan herşey bitiyor yada başka bir değişle ölmüş oluyor. biraz metafizik olarak ise boyut değiştirmiş oluyor.eskiyle bağı sadece silik hatıralar ve meftadan kalmış miras oluyor.
acizane konu hakkındaki düşüncelerimi anlatmaya çalıştım.hepinize iyi akşamlar,
saygılarımla
ölmek istemek...
(5 mesaj) (5 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
YAZDIKLARINIZA KATILIYORUM
İNSAN YAŞADIĞI ACILARLA TAMAMEN DEĞİŞİYOR FARKLI BİRİ OLUP ÇIKIYOR
DEDİĞİNİZ GİBİ ÖNCEKİ İNSAN SANKİ ÖLÜYOR YERİNE DAHA FARKLI BİRİ GELİYOR
YAŞADIĞI ACILARDAN DERS ÇIKARTIP BELKİDE BİR DAHA ACI ÇEKMEMEK İÇİN BİRAZ KATILAŞIYORDA KALBİ NE DERSİNİZ..YARADANA KARŞI DEĞİL TABİKİ İNSANLARA KARŞI
SANKİ HER İNSAN ARTIK ONU ÜZECEK BİRŞEY YAPACAKMIŞ GİBİ ..İNSANLARDAN ARTIK BİR İYİLİK BEKLENTİSİDE KALMIYOR.HERKESİ OLDUĞU GİBİ KABULLENMEYE ALIŞIYOR
HAYAT İŞTE ÖĞRENCİLİK GİBİ..KARNE ZAMANINA KADAR ACISIYLA TATLISIYLA DEVAM..18 yıl önce gönderildi # -
GERÇEKTENDE DOĞRSUN KARDEŞİMM SAOL BİZLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN
18 yıl önce gönderildi # -
yeni bi akım başlatmalı
ismi yaşamak olmalı..
18 yıl önce gönderildi # -
SEN BAŞLAT BÖCÜK BİZ ARKANDAYIZ.
Yaşamalıyız de hayat mücadele ister de, Allahın emanetine hıyanet olmaz de başla.
İyi geceler güzel kızıma18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.