Başkasında bulunan bir hatayı defetmek istersen nefsinle yapma, imanınla yap. Kötülükleri ancak İMAN yıkar. Bu durumda RABB’in sana işlerinde yardımcı olur. O kötülüğü yok etmek için arkadaş olur, O kötülüğü ezer ortadan kaldırır. Eğer bir kötülüğü nefsin için, halkın seni tanıması için ortadan kaldırmaya niyet edersen rezil olursun. Her işte HAKK’ın rızası aranmalıdır.
ÖĞÜT(recep1)
(9 mesaj) (7 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
YA HAKK YA VAHİD YA ALLAH YA ALLAH
Allah razı olsun abiciğim hayırlı geceler18 yıl önce gönderildi # -
la ilahe illallah allah
allah razı olsun..18 yıl önce gönderildi # -
Güzel bir Ögüt ama gercek hayatta uygulamak zor nefis mücadelesi tarif edildigi gibi kolay degil sabir isi, tabi sabretmek zordur ama mükafat var sabredene. Sabirdir her isin basi Sabir ile erer kisi
la ilahe illallah allah
18 yıl önce gönderildi # -
.
İMAN EHLİ BÖYLEDİR
HAK RİZASI GÖZETİR
BUNDAN GAYRISI HARAMDIR
DOST GÜLDÜRÜR DÜŞMAN AĞLATIR18 yıl önce gönderildi # -
Allah razı olsun
NEFSİNLE YAPTIĞIN HER İŞDE ZATEN HATADASIN DEMEKTİR.RABBİM KORUSUN HEPİMİZİ İNŞALLAH.
benim anlatmak istedigim misal, bir insana cok iyilikte ihsanda bulunuruz ama karsiliginda kötülük görürsek eger ne kadar ben yalniz allah rizasi icin yaptim kisinin sahsi icin desek bile istemeden kalbimiz incinir buna engel olmak zor keske kalbimizden bile böyle bir seyi düsünmesek nefsimizi yenebilsek ama ben aciz bir kulum bu kadar güclü degilim
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.