günleri ve ayları saymadan kısaca yıllar önce edilmiş bir dua veya dilek yada büyük bir söz vardı diyelim.insanın başına neler getirebileceğini düşünmeden ettiği bir söz.pamuk ipliğine bağlı hayatı ucu ucuna yaşayan herşeyi mütevazi ama umutları büyük olan biri birgün kararverdi ve acı bir tartışma sonrası bir söz söyledi;
"hayatta hep dağ gibi durucam,ne olursa olsun hep göğüsleyip karşısında dim dik ayakta kalıcam"
sözü söyleyen kişi pek kötü biri sayılmamakla beraber bu sözden sonra hayat kabusa döndü.aslında fazla bir şeye sahip olmamakla beraber herşeyi yerle bir oldu.acılar,hastalıklar,gidenler vs.bir süre sonra yaşadığı yeri terketti yada son çare terketmek zorunda kaldı.nede olsa hayırlısıydı.ama hala umudu vardı.o ayakta kalmalıyıdı.muhakkak bişekilde herşey yeniden düzelecekti düzelmek zorundaydı.herşeyi düzeltip geri dönecekti.bu düşüncelerle yıllar geçti.hep birşeyler kurdu düşündü her seferinde aynı hüsran ama artık son kalesinide kaybetti.dualar umutlar isyanlar direnmeler vs. herşey bitti.artık yapacağı hiçbirşey kalmadı.mateessüf son umutta tükendi.
:)
arkadaşlar öncelikle yazdıklarımın benim yaşadıklarım olduğunu itiraf edeyim.biraz abartılı ve tasfirleri çok olan bir yazı olduğunun da farkındayım.ama kendimle alakalı birşeyi direkt olarak anlatabilme cesaretinede sahip değilim ne yaparsınız.
yazılanların muhatabı direkt olarak siz de değilsiniz aslında.ama eminimki muhatabı duyuyordur.ona birkez daha ilan etmek istiyorum.artık yenildim,dağlar bile yıkılabilirmiş...
hepinizin affına sığınarak beni mazur göreceğinizi umuyorum.
saygılarımla.
yenildim allahım.........
(10 mesaj) (10 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
HAYAT ACIMASIZ BİR ÇARK GİBİDİR,KEMDİSİNE DİRENENİ PEK SEVMEZ AMA PES EDENİ DİŞLERİNİN ARASINDA HEMENCECİK ÖĞÜTÜR VE ATAR.ONUN İÇİN BİRİDE BİR BİNİDE BİRDİR FARK ETMEZ.DİREN DİMDİK AYAKTA DUR SEN PES ETME KORKMA O PES ETSİN.ALAHA VE DUAKARA SIĞIN,ÇÜNKÜ EN GÜZEL TERAPİ DUADIR.1 FATİHA SANA GÜÇ OLSUN.
18 yıl önce gönderildi # -
umutsuzluk YOK KARDEŞİM,RABBİMİN KAPISI UMUT KAPISI,TAKİ KIYAMETE KADAR AÇIK.HATALAR İNSANLARA MAHSUZ.YETERKİ HATALARDAN DERS ALALIM,MÜSLÜMAN BİR HATAYI İKİ KERE YAPMAZ DERLER,RABBİM AFFETSİN,BİZLER ÇOK YAPTIK,
KENDİMİZİ DÜZELTMEMİZ LAZIM,MUTLAKA BİR YERDE İSLAMA UYMAYAN HATALARIMIZ VAR,ONLARI DÜZELTMEMİZ LAZIM,HERŞEYDEN ÖNCE NAMAZIMIZI DOST DOĞRU KILMALIYIZ,İSLAMA UYGUN YAŞAMALIYIZ,HER ALANDA,KENDİ NEFSİME KUSURLARIMIZ ÇOK BUNLARI DÜZELTMEYE BAŞLADIĞIMIZ ZAMAN BAK OZAMAN NASIL İŞLER YOLUNA GİRİYOR.RABBİME EMANET OL,
RABBİM TEZ ZAMANDA YETİŞSİN İNŞAALLAH
1 FATİHA OKUYORUM RABBİM KABUL ETSİN18 yıl önce gönderildi # -
selamın aleyküm kusura bakmayın ben pek yazamıyorum.öncelıkle umutsuzluk yok ne yasamıs olursan ol hayatı bırakmaya yada sımsıkı sarmaya degmez.nıyemı bırakırsın senı ucurumlara dönülmez seylere sürükler sımsıkı tutarsın ötekı tarafı unutturur ona göre kararını bıl ve asla isyan etme ben zamanında ettım sımdı cok pısmanım babam öldü hemde dogum günümde benım dogdugum gün.artık ısyanlarımın bos dualarımın gerektıgını cok iyi bılıyorum su anda 16 yasındayım ama kendımı yorgun hıssedıyorum.bı yorum yazalım dedık gene zırvaladım affetın.hepınızı RABBIM e emenet edeyorum ve fatıhayla bıtırıyorum......
1 FATİHA OKUYORUM.HERŞEYE RAĞMEN HAYAT DEVAM EDİYOR BUNU UNTMAVE DİRENCİNİ KORU.
1 ayetel kürsi okudum kardeşim allah kabul etsin unutma bir kelebek bile kozasından çok zor çıkar sakat kalmadan yaşaması için ona yardım etmemek lazım sonra kanatları kurur ve uçamaz bizde sakat kalmamak için zorluk yaşıyoruz yani yaşadıklarımız bizi tamamlaıyor.
Allaha dayan, ya rabbim sana daima destek olacaktir. Hayatta insanin basina neler gelirse gelsin, neleri kaybederse etsin, bir sey varkine hic bir zaman kaybolmaz,
oda ya rabbimizin destegidir.
Benimde hayatimda son 2,5 senede baya seyler oldu, cok seyleri kaybettim, ama yikilmadim, cünkü ben allahima dayandim. Ona sigindim. Benim dertlerimin dermani her daim onda oldu. Sana tavsiyem, allaha sigin, ne olursa olsun, bilki her sey sonunda hayrini gösterecek, sen yeterki allaha olan inancini ve sevgini yitirme.
Kendine iyi bak kardesim. Amin!18 yıl önce gönderildi # -
HER ŞEY YARATILANA...İNSAN BAŞINA...İNŞAALLAH ALLAHIN İZNİYLE,HERŞEY YOLUNA GİRECEK..YIKILMIŞ OLSANDA,EMİN OL Kİ Bİ HAYIR VAR..
Allah yardımcın olsun.
Hatasiz kul olmaz kardesim hepimizin hayatinda inisler cikislar olur ama biz umudumuzu kaybetmeyelim yeterki derdi veren Allah demanini da verir yeterki isteyelim allah yardimcin olsun
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.