İnternet ortamında bir çok insanları şerre yönelten site varken hayra yönelten sitelerin azlığı maalesef önemli bir sorun.
Bu siteler gerek maddi olarak gerek manevi olarak insanları sömürmekte.
Bunların yanında birde vakit gibi önemli bir nimetimizi boşa harcayan dizi vb. içerik barındıran (elbet bütün diziler boştur diyemeyiz) sitelerinde bir çok kişi tarafından heyecanla takip edildiği önemli bir gerçek.
Biraz fikir sahibi olmanız için Türkiye'de en fazla ziyaret edilen sitelerin listesi:
http://www.alexa.com/site/ds/top_sites?cc=TR&ts_mode=country&lang=none
mucize.net sitesinin amacı olarak Yalnız Rabb'i hatırlatmayı amaçlamıştık (amaçlamıştık diyorum fakat uzun bir süre tek başıma bazı şeyler için çabaladım Allah'a şükür şu anda gözüm arkada kalmadan sitemizi emanet edeceğim çok kıymetli yöneticilerimiz bulunmakta) tartışılacak konulardan mümkün olduğunca kaçınmaya çalıştık biz ayrılıktan ziyade birlik istiyoruz her konuya değinme gibi bir amaçta gütmüyoruz.
İlk amaç olarak Rabb'e aracısız ulaşma yolu olan duayı seçtik ve bunu hakkıyla yapmak en önemli amacımız sırf tefriciye ve bazı sürelerin okunduğu bir site olmasını asla istememekteyim insanları biraz olsun biliçlendirmek daha çok Rabb'i hatırlatmaya vesile olmak Rabbimize olan inançlarını kuvvetlendirmek konusunda birazcık katkımız olursa ne mutlu bizlere.
Burda birikmiş bir ganimeti paylaşmıyoruz en önemlisi olmayan şeyleri olur gibi asla göstermiyoruz karşılıksız dostluk kurup destek isteyen gibi destek olanda hepimiziz.
Bu sitenin daha güzel bir ortam olması için lütfen biraz daha özverili olup bazı konulara itina gösterelim.Toplum içinde konuşulmayacak şeyleri burdada konuşmayalım her aklımıza geleni asla yazmayalım.Sonuçta bazı şeylerin geri dönüşü olmayabiliyor.Yapılan bir hareket hem dünyada hemde ahirette bizi büyük yükümlülükler altına sokabilir.Bunun bilincinde olmak emin olun bizlere çok şey katacaktır.
Bu başlığın açılmasındaki asıl amaca değinmek gerekirse uzun süredir sizlerin daha mutlu olması için bazı şeyler için çabaladım.Fakat hem dünyam hemde ahiretim için internet kullanımında bazı azaltmalara gitmek önemli bir gereklilik.Aklınızda soru işaretleri kalmaması için biraz bilgi sunayım.
Ayda 240 saat çalışıyorum ve yaptığım işin internet ve bilgisayarla alakası bulunmamakta.Ayda 60 saat gibi bir zamanda yolda geçmekte ve bunlara ek olarak uyku ihtiyacı ve özel ihtiyaçlara harcanan zamanı eklersek inanın pek bir zaman kalmamakta uzun zamandır kitap okumadığımı ve geleceğim için bazı kararları ertelediğimi fark ettim ve bunların zamanı geldi düşüncesindeyim.Belirttiğim gibi yalnız dünya için değil bu internet kullanımı azaltma gerekliliği ahiretim içinde gerekli.
Bunları açıklama nedenim sizlerin bazı şeyleri bilmenizin daha iyi olacağını ve benim kasıtlı olarak sitede bulunmadığımı düşünmümemeniz içindi.Övünmek gibi bir amacım asla yoktu inşaallah böyle bir mana çıkarılmaz.
Peki hiç mi sitede bulunmayacağım? Eskisi kadar olmasada yine sitede bulunacağım bunu en fazla seviyede tutma çabası içinde olacağım.Sonuçta bu site banada bir çok şey katmakta.Bu sitenin bana bağımlı bir site olmaması en önemli amacım idi bunun için eski sistemden bu sisteme geçiş yaptık ve yönetici yetkilerini dostlarımızla paylaştık.
Bir kişiye dahi Rabb'i hatırlatmaya vesile olacağı düşüncesi bende bulundukça ve siteyi sahiplenecek kişiler bulundukça ben internete hiç giremesem bile bu site inşaallah yayında olacak.Rabbim devamlığımızı nasip eylesin.