Resulullah (sav) Ümmi Seleme’nin evinde bulunduğu bir gece yarısı uykudan kalkıp evin karanlık bir köşesinde dua ve ağlamakla (Allah’a yalvarıp yakarmakla) meşgul oldu. Ümmi Seleme, Resulullah (sav)’ı yatağında görmeyince, kalkıp onu aramaya koyuldu. Bir de baktı ki Resulullah (sav), evin karanlık bir köşesinde durup ellerini göğe kaldırmış, ağlayarak Allah’a şöyle yalvarıp yakarıyor:
“Allah’ım! Bağışladığın nimetleri benden esirgeme. Beni, düşmanların gülüş vesilesi kılma, kıskançları bana musallat etme.
Allah’ım!Beni kurtardığın kötülük ve çirkinliklere geri çevirme.
Allah’ım! Beni hiçbir zaman ve hiçbir an kendi başıma bırakma; kendin beni her şeyden ve her afetten koru.”
Ümmi Seleme Resulullah (sav)’in bu durumunu görünce, ağlayarak kendi yerine döner. Resulullah (s.a.a) Ümmi Seleme’nin ağlama sesini duyunca, ona doğru gidip ağlamasının sebebini sorar.
Ümmi Seleme:
“Ya Resulellah! Senin ağlaman beni ağlattı. Sen neden ağlıyorsun? Siz Allah katında olan onca büyük makam ve yakınlığınıza ve Allah’ın geçmiş ve gelecek bütün kusurlarınızı affetmesine rağmen Allah’tan böyle korkuyor, sizi düşmanların gülüş vesilesi kılmamasını, kurtardığı kötülük ve çirkinliklere geri çevirmemesini, bir an bile kendi başınıza bırakmamasını istiyorsunuz, o halde vay bizim halimize!” der.
Resulullah (sav) onun cevabında:
“Nasıl korkmayayım, nasıl ağlamayayım, nasıl kendi akıbetimden endişelenmeyeyim, nasıl kendi makam ve mevkime güveneyim! Oysaki Allah Teala, Hz. Yunus’u bir an kendi haline bıraktı ve onun başına, gelmemesi gereken şeyler geldi!”buyurur.
Habibullah ağlarken(s.a.s.)
(22 mesaj) (16 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
allah kimseyi kendi haline bırakmasın amin
18 yıl önce gönderildi # -
ALLAHUMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA AL'İ SEYYİDİNA MUHAMMED
ALA RASULINA SELAVAT ALLAH RAZI OLSUN ALLAHÜMME SALLI ALA SEYYIDINA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYIDINA MUHAMMED
Allahım bizi göz açıp kapayıncaya kadar kendi nefsimize bırakma.
ALLAHUMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA AL'İ SEYYİDİNA MUHAMMED
Allahim bizi yalniz birakma, kimseyi yalniz birakmasin ümmeti muhammedi amin
paylaşımınız için Allah razı olsun
allahım ne olur kendi halimize bırakma amin amin amin...
Allahım beni bana bırakma.
Affetmeden ne beni ne ailemi ne müslümanları yanına alma.
Amin....18 yıl önce gönderildi # -
amin amin amin cihan abi bir ayetel kürsi hediyem
YARABBİ BİZİ KENDİMİZE BIRAKMA,BİZİ SENSİZ BIRAKMA,RABBİM SENDEN RAZI OLSUN CIHAN KARDEŞİM,İKİ CIHANDA AZİZ OL YİNE AYDINLATTIN BİZİ,OKUDUKLARIMIZLA AMEL ETMEMİZİ.RABBİM NASİB ETSİN
YARABBİ KAENDİMİZE BIRKMA BİZİ
ALLAHA RAZI OLSUN
ESSELATÜ VESLELAMÜ ALEYKE YA RESUALLAH.18 yıl önce gönderildi # -
""""""""""“Allah’ım! Bağışladığın nimetleri benden esirgeme. Beni, düşmanların gülüş vesilesi kılma, kıskançları bana musallat etme.
Allah’ım! Beni hiçbir zaman ve hiçbir an kendi başıma bırakma; kendin beni her şeyden ve her afetten koru.”""""""""
Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala Al'i seyyidina Muhammed18 yıl önce gönderildi # -
amin amin amin
amin
Ya Resulallah senin aglaman beni aglattı...
Ya biz ne kadar aglamamız gerekiyor..
hiç susmadan ahirete kadar aglasak bunca günahın bedelini ödeyebilirmiyiz Ya Rasulallah..
vay ki ne vay bizim halimize..
Bizleri affeyle Ya Rasulallah.
Mahşerde;
Bizlere şefaat eyle Ya Rasulallah...
Bizlere şefaat eyle Ya Rasulallah...
Bizlere şefaat eyle Ya Rasulallah...18 yıl önce gönderildi # -
amin amin amin ŞEFAAT YA RASULULLAH
EY ALLAHIN RESULÜ
SELAM-SALAT SANA OLSUN EY ALLAHIN SEVGİLİSİ
EY ALLAHIN DOSTU
EY ALLAHIN NEBİSİ
E ALLAHIN EN HAYIRLI KULU
EY ALLAHIN ARŞININ NURU
EY ALLAHIN VAHİY EMİNİ
EY ALLAHIN ŞEREFLİ KILDIĞI
EY ALLAHIN ÖĞRETTİĞİ
EY ALEMLERE RAHMET OLAN
EY NEBİLERİN SONUNCUSU
EY GÜNAHKARLARIN ŞEFAATÇİSİ
EY ALEMLERİN RABBININ RESULU
SALAT-I SELAM SANA OLSUN
EY RABBANİ VAHDET ÜLKESİNİN SIR EVİ
EZEL SIRLARININ ŞAHİDİ
İKİ CİHANIN GÖZÜ
BÜTÜN MAHLUKATIN EN ÜSTÜNÜ
SALAT-I SELAM SANA OLSUN EY EFENDİM18 yıl önce gönderildi # -
sultanım belki hz.ebdukeir gibi yanında olamadım belki saheblerın gıbı canımı malımı sana feda edemedım ama onlar gıbı soyluyorum anam babam sana feda ya ya rasullah anam babam herseyim yoluna kurban olsun
“Allah’ım! Bağışladığın nimetleri benden esirgeme. Beni, düşmanların gülüş vesilesi kılma, kıskançları bana musallat etme.
Allah’ım! Beni hiçbir zaman ve hiçbir an kendi başıma bırakma; kendin beni her şeyden ve her afetten koru.”
ALLAHUMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA AL'İ SEYYİDİNA MUHAMMED18 yıl önce gönderildi # -
AMİN AMİN AMİN
ALLAHUMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED18 yıl önce gönderildi # -
rabbim kimöseyi nefsiyle başbaşa bırakmasın.amin
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.