herkes bişiler istio zaten..herkes dua istiyor herkesin duaya ihtiyacı var..ama tek tek herkese benim dileiğim bu demiyor..yada bana dua edersen seninkide kabul olsun falan..burası burs verir gibi millete fazla gelmiş sevaplarını vermiyor kii..önüne gelen dua gören geliyo dua et gören geliyo dua ett..daha siteye üye olur olmaz dua dua die geliniyor ben bunu anlamıyorum.yasinb sen googela hemen gelşin sitecek dua edelim her dileğiniz olsun mu yazıyorsun?çok merak ediyorum nedir bu böyle?benim de bi milyon duam bi milyon dileğim var ama tek tek sayıp dua mı istiom her dakka her girenden herkesten..yada bana dua edin bende size edeyim mi diyorum...çok sinirlednim ya..ben mi haksızım yapan mı haksız anlamıyorum..
bu sitede nekadar zor durumda nekadar müşkül insanlar var ki kendilerini unutup bizim için dua ediyorlar,evinde işinde heryerde akıllarına bizi getiriyorlar..siteye bize ettikleri duaları sölemek için açıp gene bize dua etmek için kapatıyorlar..ama bazen görüyorum ki sadece istemek istemek ve gene istemek için açanlar var..ben bunu çok yadırgıyorum..belkide eda ablanın sölediği doğruydu bizim için yapılan emeklere layıkmıyız gibisine..belkide bu konuyu açmıştı...ben sürekli isteynlere sadece bişi söylüyorum oda şu siz bizim için naaptınızda biz size karşılıksız dua edelim..yani işimiz gücümüz yok zaten biz okumuyoruz çalışmıyoruz anca dua ederiz gibi banada onada bunada şunada..bu site bencilliği diil paylaşımı veriyor..burada dua bursu dağtılmıyor öle en azından ben dağıtmıyorum,burs bile bi başarının bişiyin karşılığında verilir..istemeden vermekta ALLAH a mahsustur..
bende bencildim paylaşmayı öğrendim,tavsiye ederim...!
bencillerden nefret ediyorum
(13 mesaj) (6 katılımcı)-
17 yıl önce gönderildi #
-
Burcu kardeşim . 100 Lailahe İllallah tesbihi çeker misin . Canım kardeşim sinirlenme sen . Herkesin fikri görüşü ayrı tabii. Alışıyor yeni gelenlerde . Sen niye kendini üzersin kardeşim .
17 yıl önce gönderildi # -
canım abicim haksız mıyım nolur onu söle..sen istediin duadan çok dua etmedin mi bize senin bi derdin oldu kendi derdinden çok bizi düşünmedin mi?bende biliomö önce bana sonra size demeyi..haksızlık bu..ben melek diilim herşeye boyun eğemem..
burası ban sevmeyi sevilmeyi paylaşımı öğretti..iki gün derdim var diip girip sonra işi hallolup derdi bitince çekip gidenlere ne demelii..of ya:(17 yıl önce gönderildi # -
Burcu kardeşim haklı olabilirsin sinirlenmene gerek yok. Biz insanlar bencil olabiliyoruz. Onun için kendine hakim olmaya çaba göster.
A'RÂF SÛRESİ
(128) Mûsâ kavmine, "Allah'tan yardım isteyin ve sabredin. Şüphesiz yeryüzü Allah'ındır. Ona, kullarından dilediğini mirasçı kılar. Sonuç Allah'a karşı gelmekten sakınanlarındır" dedi.
NİSÂ SÛRESİ
(32) Allah'tan, onun lütfunu isteyin. Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla bilendir.17 yıl önce gönderildi # -
:) Burcu kardeşim . Ne kadar ince düşünürsün . Buraya giren girmeyen herkesin Allah yardımcısı olsun öyle değil mi . Belki bir kaç kere girip çıkanlar buraya girmedende dua ediyorlardır . Veya etmiyorlardır senin dediğin gibi. Ama biz bizlere yetmiyormuyuz . Pırıl pırıl ablalarımız abilerimiz kardeşlerimiz var . Sabit olan dostlarımız en azından belli. Sahte olmasınımı istiyoruz senin dediğin gibi yapanların . Sahte bir şekildemi yanımızda bulunsunlar . Herşeyde bir hayır vardır kardeşim benim . Yüce Mevlam onlara demekki bir daha girmeyecek bir durum bir kalp hali veriyordur . Hayır var herşeyde . Gül bakalım gül :) Ne yaptın İstihare Namazını kıldın mı . Ben akşam kıldım ne gördüm bi bilsen ...
recep abicim her konuda tek eksiğimin sabretmek ıolduğunu biliyorum..ders çalışmak olsun karşımdaki kişiyi anlamak olsun birine saygı göstermek yada okula gitmek yada anne babamızı dinlerken bile bazen of diip gitmek bile sabırsızlık
ben anladım ki hayatımızn mihenk taşı sabır..sabredemyen burcu sinirden çatlamış diilde sabreden burcu bak ne güzel yerlere gelmiş olmalı sanırım benim hayatımda..ve herkesin hayatında..sabır sabır sabır..17 yıl önce gönderildi # -
ben şuanda nekadar bencilsem sende okadar ii ve temizsin abicim..ben nekadar kötü taraftan bakıosam sende okadar güzellikleri görmeye çalışıyorsun..keşke azıcık sana benzeseydim:(
fatih abicim ne gördün?ne için kıldın merak ettim..ya fatih abi çokmerak ettim ne gördün:)
Yeşil renk gördüm :)
kimin iiçin abicim senin iş için mi olmasını istediin bişi vardı ya..:)
Burcu kardeşim sana katılmamak elde değil fakat düşün ki bir dua ortamı bulmuşsun ve kafanda yalnız istemek var ne yaparsın elbet istersin.
Ama zamanla istemekten ziyade yardım etmeye başkaları için dua etmeye başlamaya geçirmekte burdakilere bağlı amacımız kimseyi kaçırmak veya dışlamak değil.
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=site%3Awww.mucize.net&meta= googleden gözüken sayfalarımız bunlar.
mesela ilk sayfa:
HER ŞEY İNANMAKLA BAŞLAR.(Allah'ım bizi hak yoldan ayırma.)Ziyaretçilerin dualarını yazarak manevi huzura ulaştığı ve müslüman kardeşleri için dua edip onlarında kendilerine dua etmesini istediği bir site.mucizeler ...
Zamanla ortak duayı öğrenip öğreteceğiz inşaallah.
http://www.google.com.tr/search?q=mucize.net&hl=tr&cat=gwd%2FTop
Kategori: World > Türkçe > Toplum > Din ve Maneviyat > İslam
Ziyaretçilerin ortak olarak dua ettiği islami site.17 yıl önce gönderildi # -
canım burcum,ben herzaman başkaları adına değilde kendi adıma konuşurum ve hep kendi yaptıklarımdan örnekler veririm yine öyle yapıcam.başkalarının benden dua istemesi beni çok mutlu eder çünki o insanın bana güvendiğini gösterir ve GÜVENMEK kavramı benim yaşamımda çok şey ifade eder.ikinci ve yine çok önemki bir sebeb ise ALLAHIN bunu bana nasib ettirmesi hep düşünürüm demekki Allahım beni seviyorki bana iyilik yapmamı nasib ediyor bir insanın iyiliği için dua etmekte iyilik yapmaktır ve sevabı çoktur...:):):)
ben senin bu tepkini hiç anlamadım şengül ablama katılıyorum hem dua ediyoruz hemde dua istiyoruz bu bir suçmu?
[mucize.net: düzenlendi]
@ala
Burcu bencillikten bahsediyor sanırım siz yanlış anladınız.
Yoksa amacımız zaten dua etmek ve istemek yalnız bitmek tükenmek bilmeyen isteklerde olmamız gerekir.
[konu kilitlendi]
Lütfen kişisel tartışmalara girmeyelim çok üzülüyorum elbet hepimizin hataları olabilir.
17 yıl önce gönderildi #
Konu Kapalı
Bu konu yeni cevaplara kapanmıştır.