İÇİMDE ÖYLE SIKINTI VAR Kİ;SABAHLARI HEP ACI ÇEKEREK UYANDIĞIMI HİSSEDİYORUM.HERŞEYİ UNUTMAK İÇİN BİRAN ÖNCE UYUMAK İÇİN AKŞAMI ZOR BEKLİYORUM.BAZEN HERKESTEN UZAK BİRYERDE BİR ODAYA KAPANIP SADECE ALLAHLA BAŞBAŞA KALIP İBADET YAPMAK VE DUA ETMEK İSTİYORUM.ÖNCEDEN ZEVK ALDIĞIM ŞEYLER BANA ARTIK ZEVK VERMİYOR.EĞLENMEK,GEZMEK,TELEVİZYON SEYRETMEK BANA BOŞ GELİYOR.İÇİMDE HİÇ HEYACAN KALMAMIŞ,HATTA DÜN AKŞAM YEĞENİMİN SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ VARDI VE SANKİ HİÇ UMURUMDA DEĞİLDİ VE BEN ORADA AZCIK BULUNDUM VE YİNE ODAMA KAPANIP NAMAZIMI KILDIM VE YATTIM.AYRICA YURTDIŞINDAN GELECEK OLAN ABLAM VE AİLESİ VAR VE BUNA BİLE SEVİNEMİYORUM.HALBUKİ ÖNCELERİ DAHA ONLAR GELMEDEN BİR AY ÖNCE BİLE İÇİMDE HEYECAN,ÖZLEM VE SEVİNÇ OLURDU.HAFTAYA GELECEKLER.FAKAT ARTIK HİÇBİRŞEY HİSSETMİYORUM. YAPTIĞIM TEK ŞEY SABAH KALKIP İŞE GİDİP EVE GELMEK,NAMAZ KILMAK VE DUALAR OKUMAK.BAŞKA HİÇBİRŞEY YAPMIYORUM.İÇİMDEN GELMİYOR ÇÜNKÜ.KENDİMİ HERŞEYDEN ELİNİ ÇEKMİŞ ECELİNİ BEKLEYEN YAŞLI BİR İNSAN GİBİ HİSSEDİYORUM.LÜTFEN BANA TAVSİYE EDEBİLECEĞİNİZ ŞEYLER VARSA BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ?
TAVSİYE
(7 mesaj) (6 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
edvasevil zaman zaman insanların ruh hallerinde değişiklikler olabilir. kendini bu duruma kaptırmadan yani artık böyle devam edecek diye düşünmeden değişime hazırla.. bilmiyorum okudun mu ama the secret kitabını oku.. olumlu düşünmeye dair birçok şey öğreneceksin.. unutma ne düşünürsen onu kendine çekersin. düşünceni değiştir.. mutlu olduğunu hisset.. muhtemelen bir sıkıntı yaşamışsın ve o yüzden bu psikolojidesin.. sen değerlisin herşeyden fazla.. unutma:) allah yardımcın olsun.. 1 ayetel kürsi hediyem canım sıkıntıların için
18 yıl önce gönderildi # -
bazen insanlara oluyo böle şeyler. ama sen gene de şanslısın kendini namaza dua ya adamışsın. ölümü bekleyen bi insan gibi yaşama derim. hani bi söz vardı hiç ölemeyecek gibi dünyaya; her an öelecek gibi de ahirete hazırlan. bence bu iki kıstası ii ayırt et. ben senin için 1 fatiha bi aytele kürsü okuyorum. Allah yardımcın olsun
rabbim seni freaha kavuştursun bir an önce sıkıntılarından arındırsın 3 fatiha okuyorum
Kim ne derse desin içindeki sıkıntı geçmeden bu halinden kurtulamayacağını düşünüyor olabilirsin.
Senin durumundan daha kötü durumda olan insanları düşünmek seni rahatlatacağı yerde sanki senin derdidini önemsizleştiriyormuş gibi gelebilir gözüne ve daha fazla sıkabilir.
Otur.
Üzülebildiğin kadar üzül.
Sonra ağla.
Dünyanın en mutsuz en değersiz insanıymışsın gibi.
O an gözünün önünden aslında böyle olmadığına dair bir sürü örnek geçecektir.
Mutlu gibi görünen bir çok insan var.
Aslında herkes acı çekiyor.
Herkes kadar seninde üzülme hakkın var.
Ama bunun herzaman böyle olmayacağınıda kabul et.
Nasıl mutluluk sonsuza kadar sürmüyorsa mutsuzluklarda öyle.
BAzen işler hep tersine gider.
Birileri yanına gelir ve vardır bir hayır derler.
Ama düşünürsün ne hayır olabilirki herşey berbat halde.
Ve devam eder terslikler.
Bazen kısa bazende uzun bir süre sonra tüm taşlar yerine oturur ve sen görürsünki sahiden o aksilikler sana hayır kapıları açtı.
Bir gül kokla.
Mezarlığa git.
Orda olmadığın hala yaşıyor olduğun ve şansın devam ettiği için şükret.
Yaşayan herkes için bir şans vardır.
Hem bu dünyada herşey berbat olsa ne çıkarki.
Herkes gibi bizde ölücez ve asıl dünyamıza kavuşucaz.
Orda içinde kalan ne varsa fazla fazla yaşarsın.
Ne mutlu sana bu sıkıntıdan dualarla kurtulmaya çalışıyorsun.
"Allahım bana sarıl" deyip gözyaşı döktüğüm hiçbir anım olmadıki ardından mutluluk gözyaşım akmasın.
Sanada tavsiye ederim.
O sana senden yakın.
Yalnızlığını ona anlat.
Sıkıntını onunla paylaş.
Hiç Allah yarattığı kulunu yalnız bırakır mı?
Sabah uyandığında seni en neşelendiren müziği dinle.
Dondurma ye.
Çikolata ye...
Bak hamile hamile canımı istettin kız dur şurlarda olcaktı:))
Kendine gülümse...
Hayatta sana gülümseyecektir.
Yeterki İNAN....18 yıl önce gönderildi # -
TEŞEKKÜRLER.ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.
RABBİM GÖNÜL FERAHLIĞI VERSİN,BAK NE GÜZEL İBADET YAPIYORSUN BİRDE BU AÇIDAN BAK,RABBİM BİZEDE NASİB ETSİN
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.