Arkadaşlar Günde kaç vakit namaz kılıyorsunuz?
NAMAZ
(16 mesaj) (8 katılımcı)-
17 yıl önce gönderildi #
-
Ne yalan söyleyeyim.5 vakti sürekli kılıyorum.Ayrıca sabahleyin kuşluk namazı,akşam namazından sonra evvabin namazı mutlaka kılarım.Birçok gecede teheccüd namazı kılıyorum.Sizlere de her namazımda bol bol dualar ediyorum.Kuran okuduğumda mutlaka sizlerin geçmişlerine de bağışlıyorum.İbadetler gizli tutulmalı.Ama örnek olsun diye yazdım.
17 yıl önce gönderildi # -
Allah razı olsun said abiim..Allah senin yoklugunu gösremesin..bende sana ve tüm dua dostlarıma dua ediyom :))
Ben de 5 vakit kılıyorum, gündüz kılamadığım diğer rekatlarında mutlaka kazasını yaparım, gece namazına kalkabildikce kalkarım. Ali abi bişey sorucam; bi insanın kaza namazı varsa mesela benim geçmişte var, o zaman gece namazına kalkındığında kaza namazı mı kılmak gerekir, yani nafile namazı kılamaz mıyım ??
Recep Abi 5 vakit namaz kılıyorum inşallah ama arada bir kaçırdığım oluyor bazen de Tevbe hacet nafile namazları kılmaya çalışıyorum.
bende kılıyorum çook şükür..ama üzülerek söylüyorum..bazen sabah namazına kalkamıyorum :(Allah beni ıslah etsin inşaallah amin
Nuray Kardeşim bu sabah namazının kıymetliğini sana burada anlatamam sana buradan bir site adresi vereceğim burada sabah namazına nasıl kalkılır adlı bir kitap var. Onu okursan sabah namazını ve diğer namazları hiç aksatmıyacağına eminim. saygılarımla...
http://www.namazladirilis.com17 yıl önce gönderildi # -
Allah razı olsun recep abiii..Allah ne duan varsa kabul etsin..listeme senide yazdım yarın çok dua edicem sana..
cemal tokpınarın sabah namazına nasıl kalkılır diye bi kitabı vardı..onu aldım okuyodum çok güzeldi.. bütün namzaları anlatıyodu..ben okumaya başladım bir arkadaşım namaz kılmıyodu kitabı bitirmeden ona verdim..namazla diriliş kitabını 3-4 yere sordum bulamadım..Allah senden razı olsun :)17 yıl önce gönderildi # -
Eğer Namaz kılmazsan, senin o günkü alemin zulümatlı ve perişan bir halde gider.
Namaz kılanın diğer mübah dünyevi amelleri, güzel bir niyet ile ibadet hükmünü alır.
İbadetin ruhu, ihlastır. İhlas ise, yapılan ibadetin yalnız emredildiği için yapılmasıdır.
Bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.17 yıl önce gönderildi # -
Nuray kardeşim verdiğim siteden kaldırmışlar herhalde. Sana bir site ismi daha http://www.nurris.com veya sesli olarak dinlemek istersen bu siteye http://www.nurpenceresi.com/moduller.php?modul=altkategoriac&id=0&kid=32&akid=5 müracaat et. isteronline ister bilgisayırına indir.
ben namaz kılamıyorum :S çünkü bilmiyorum:( vede vaktim olmuyor..okul okul okul ve ders...bugün kendimi ödüllendridim siteye girip yoksa gene ders...
Burcu Kardeşim,Namaz için okul,ders bahane değil.Bizde geçtik o sıralardan.İlkokul,Ortaokul,Lise,Fakülte,Meslek için Staj.Ama namaz hiç bir zaman engel olmadı.Aksine maneviyatımızı geliştirip daha da faydalı oldu.Namaz kılmasını bilmiyorsan sana tavsiye google'de namaz nasıl kılınır diye sorsan birçok öğretici site çıkar karşına.Oralardan öğrenebilirsin.Ömer Nasuhi Bilmen'in Büyük İslam İlmihali'nden öğrenebilirsin.Ayrıca Senai Demirci'nin "Kıl Beni Ey Namaz" video klibi var.Bilgisayarına indir.Ücretsiz.Oradan faydalan.Haydi bismillah diyelim.Önce bir abdest alıp yavaştan süreleri öğrenmeye başlayalım.Arabca şart değil.Türkce okunuşu ile öğrenelim.Bak hayatın nasıl değişecek.Allah dedin mi allah sana her zaman kapıları açar,yardım eder.Derslerinde de başarılar verir.Tamam.Ali Said Abi bana kızdı deme.Sözüm bütün kardeşlerime."Namaz,adamı yolda komaz."Son sözüm bu.
17 yıl önce gönderildi #
-
Bende 5 vakit kılmaya çalışıyorum.ve namazın dinin direği olduğunu,kabirdeki ilk sorgunun da namazdan olduğunu biliyorum namaz çok önemli Burcu.hemen öğrenmeye başla kardeşim
belki çok ayıp olucak.fakat örnek ibret olsun diye yazıyorum,beni Alman bakıcım bebekliğimden itibaren baktı ve büyüttü almanyada FRAU HENKEL.toprağı bol olsun ve ben kiliserlerde büyüdüm sayılır çünki bayan henkel çok koyu bir katolic'ti ama dünya iyisi çok tonton bir kadındı bana insanları koşulsuz sevmeyi öğretti.ve ben 14 yaşımdan beri namazımı düzenli kılarım kılamadığımda ise kazalarını kılarım.
ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN KARDEŞLERİM...
17 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.