Yaşamayı ve iletişim halinde olduğun insanları ciddiye alıp önemsemezsen,onlarda seni ciddiye alıp önemsemezler.Akıl ve kalp tarlana bilgi,gayret,güzel ahlak ve fazilet tohumlarını ek ki;orada ayrık otları yetişmesin,yahut başkaları zararlı şeyler ekmesin.Gıybet ve dedikodu yaparsan,su-i zanda bulunursan;elbette hakkında iyi düşünülmesini bekleyemezsin.Sana gelecek iyilik ve güzelliğin ölçüsü başkasına verdiğin iyilik ve güzellikle orantılıdır.Ekmeden biçemezssin.Devamlı veren el ol,verdiğin sana er geç dönecektir;hem de misliyle.Muhatabın bunu haketmemiş olsada ver,işte o zaman Allahın rahmet ve bereketi seni bulur.Gerçek niyetinin haline ve sözlerine yansıdığını,muhatabın bunu net olarak farkettiğini asla unutma.En kurnazca söylenmiş sözler bile gerçek niyeti gizlemeye yetmez.En iyisi kendine ayıp ve yazık etme,niyetini her zaman saf ve halis tut.Engelleri aşmak istiyorsan kendine engel olma.Cesaretsizlik ve kararsızlık bariyerlerini kaldır,tembellik ve duvarını yık ki hedefine ulaşasın.Çileye talip değilsen mecburen çile çekeceksin demektir.Zoru tercih eden kazanır,en zoru tercih eden en çok kazanır.İçinde bir sıkıntı varsa,yaptığın işlerde samimiyetsizlik var demektir.Baştan savma iş yapanı başarı başından savar,sıkıntı esir alır.Elinden geleni yapman marifet değildir,elinden gelenden çok öte birşeyler yapabilmelisin.Elimden bu geliyor sözü ruhuna değil nefsine aittir.Ağzından çıkan her kelime ruh sağlığına zehir veya şifa olarak geri döner.Erteleme,üşenme,vazgeçme.Ertelenen hayal ve hedefler psikolojik problem olarak yansır.SELAM VE DUA İLE
BÖYLE YAPARSAN,BÖYLE OLUR!
(11 mesaj) (9 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Allah razı olsun nihalcim. Çok güzel bir yazı.
12 ihlası şerif hediyem lütfen kabul et.
Rabbim iki cihanda yar ve yardımcın olsun. AMİN AMİN AMİN18 yıl önce gönderildi # -
DEĞERLİ DOSTUM ÇOK GÜZEL BİR YAZI.KAYNAĞINIDA BELİRTİRMİSİNİZ.
18 yıl önce gönderildi # -
BU YAZININ HER SÖZCÜĞÜNE KALBEN KATILIYORUM.VE TÜM DOSTLARIMA ACİZANE BİR DAHA OKUMALARINI TAVSİYE EDİYORUM.
ÖZELLİKLE KÜÇÜK DOSTLARIMA.BEN (3.DEFA) OKUDUM...YAZIYI BİZE ULAŞTIRAN DEĞERLİ DOSTUM,SİZDENDE ALLAH RAZI OLSUN İNŞALLAH.
TEŞEKKÜR EDERİM
ALLAH RAZI OLSUN18 yıl önce gönderildi # -
onun için hiç bişi yapmayalım hiç bişi olmasın =>
kaynak altınoluk dergisi
allah razı olsun çok güzel bir yazı.
allah yar ve yardımcın olsun.18 yıl önce gönderildi # -
allah razı olsun güzel bir öğüttü..
yaşamımızda yer etmesi dileğiyle.18 yıl önce gönderildi # -
ALLAH RAZI OLSUN
ALLAH RAZI OLSUN.
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.