hayat ne garip oluyor bazen.çabalar mücadeleler elinden gelenin fazlasını yapma faraziyeleri,kendini aşabilme menkıbeleri vs.ama sonuçta gelinen nokta hep aynı.
az önce aklıma yakınim olan birisinin hayatı ve ölümü aklıma geldi.en sade anlatımıyla acı ve çile dolu bir hayat.yegane sahip olduğu dualarıydı.çoğumuz için çok basit sayılacak bir isteği vardı,tek duasıydı.ama olmadı.yani onun yaşantısında olmadı.hani derler ya dünya gözüyle göremedi.acıdırki ölümü istediği şeyin gerçekleşmesi için sebeb oldu.ama ne çare o artık öldü.ve aynı durum daha yakinim olan birisi için sanki tekerrür etmek üzere.ve ben çaresizce seyretmek zorunda kalıcam.miras gibi devam edecek.sonunda benide bulucak.yani istemenin bedeli hep ölmek olacak.hiç unutumadığım sözler her zaman kulaklarımda çınlayacak."hayırlısı olsun" kısmet "vs.bazen vazgeçebilmeyide bilmek gerekiyor demekki.acıda olsa vazgeçmek.yoksa bedeli hep aynı olacak.bunu dua eden arkadaşlara cevaben yazılmış bir yazı olarak görmeyin ama mantıksızda olsa adeletsiz gibi görünsede bazı şeylerin bedeli ağır oluyor.isterken iyi düşünmek gerek...
ölümü hatırlamak...
(12 mesaj) (12 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
??????????? ben hiçbişiy anlamadım :(:(
18 yıl önce gönderildi # -
ÇOK ŞEY ANLADIM. ÇOK GÜZEL BİR YAZI.İSTEMENİN ESRARINI OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM.
arkadaşlar rabbimden istemek herzaman,ama hayırlısını istemek,
rabbim nasib ederse ,mutlaka olur,nasibte yoksa ağzınızla kuştutsanız olmaz.
sizden ricam işimize gelsede gelmesede hayırlısını taleb etmek,kanaatkar olmak,bakın ozaman kainat nasıl önünüzde eğilecek,
bana göre önce islamı hakkıyla yaşamak lazım,eğer biz başarılı değilsek,sebebleri yerine
getirdikten sonra olmamışsa geriye dönüp muhasebe yapmamız lazım.
allaha emanet olun not:tıkandı baba hikayeyi okuyun18 yıl önce gönderildi # -
ÖLÜM HİÇ AKLIMDAN ÇIKMIYOR Kİ
Yarabbim hepimizin hakkında hayırlı olanı nasip et, hayırlı olanıda kalbimize kabul ettir AMİN AMİN AMİN
sanırım canın çok sıkkın
hayat bazen insanı yorar biraz dinlendikten sonra tekrar düşün mutlaka bu fikrin değişecektir
"the secret" türkçe adı "sır" kitabını okumanı tavsiye ederim
en güzel günlerimiz henüz yaşamadıklarımız buna bütün kalbinle inan olur mu
Allaha emanet ol18 yıl önce gönderildi # -
allahım hakkımızda hayırlısını versin aminn.
EVET EN HAYIRLISI..ASLINDA HİÇ BİR ŞEY VAZGEÇİLMEZ DEĞİL..BİR GÜN MUTLAKA VAZGEÇEBİLİYORUZ.HERŞEYİN EN HAYIRLISI...
rabbim herseyin hayırlısını nasip etsin amin
bu sözü bazen söylemek çok zor geliyor bana nedense sanki söylememek için kendimle inatlasıyorum ama şimdi söylüyorum hemde gönülden ;
rabbim herseyin hayırlısını nasip etsin amin18 yıl önce gönderildi # -
her nefis ölümü tadacaktır... bizlerde ölümü tadacağız ama nezaman?.. önemli olan kendimizi ölüme hazır tutmak. amel defterimizi kapatırken en iyi şekilde kapatmak lazım. zaten bu dünyada herşey fani. faniyim fani olanı istemem. diyor büyük üstad. bize baki birşey lazım. orda herşey istediğimiz gibi. tüm sevdiklerimiz herşey. ölüm kadar güzel birşeymi var... slm ve dua ile
ölüm kelimesi insanı başta ürküten bi kelime. neden diceksiniz; çünkü insanlar O nun istedikleri bi kul olduk mu, acaba O bizden razımı... gibi sorular soruyolar. bende çoğu zaman soruyorum bu soruları kendime. ölüm herkes için güzel değil. sadece bu yaşantısını diğer tarafa yönelik yaşayanlar için ölüm güzel olmalı..
Allah herşeyin hayırlısını versin. hayırlı günler18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.