arkadaşlar hepinize iyi akşamlar,
foruma üye olduğum günden itibaren yazdığım mesajların seyrini incelediğimde çoğunluğunun sıkıntı ve çaresizlik içerdiğini gördüm.buna mukabil forumdaki diğer konular da incelendiğinde ağırlığın aynı yönde olduğu ortaya çıkıyor.PLATON bir eserinde kusursuz toplum ve toplumsal hayat için kusurluların kendi istekleri ile ayrılmaları gerektiğini belirtmiş.buna paralel bulduğum tıkandı baba kıssasında da zaten ne yaparsa yapsın başarılı olamayacak bir insanın yaşantısı anlatılıyordu.sonuç olarak ise uzun bir süredir çabalayıp olmamış veya olmayacak şeyler için sürekli dua edip,dua talep edip en azından diğer arkadaşların hem vaktini hemde enerjilerini almış olmanın şahsım adına bencillik olduğu kanaatine ulaştım.belki benim için harcadıkları zamanı diğer arkadaşlar için harcasalardı daha faydalı ve makbul olacaktı.bu yüzden belki çok defa yaptım ama bu defa son olması dileği ile hepinizden vaktinizi aldığım için özür diliyorum.
hoşçakalın dostlarım(umutsuz07)...
(18 mesaj) (17 katılımcı)-
19 yıl önce gönderildi #
-
"""ben de izninle şöyle düşünüyorum: eğer herşeyini kaybetmiş birisi bile olsam,, burada bu ortamda yapılan dualara katılarak,dua ederek,amin diyerek, kendime uzun da sürse yeni bir kapı açabilirim. o kapı açılır,ben girerim ve bir süre sonra bakarım ki ben eski ben değilim. rümuzunuzu değiştirsen,,o eski, umutsuz seni bıraksan, o umutsuz için sen başka birisi olarak dua etsen,kendine yeni bir hayat kurmak isteyen birisi olarak....
gel beni kırma,,rümuzunu değiştir,,umut ve diriliş ifade eden bir şey bul,, dua dostluğunu bırakma,,özel sorunlarını da yazma istersen...
yine de gitmek istersen diyebileceğim tek şey ""gitme"" olacaktır
Allah yardımcın olsun,kalbini diriltsin,insanların arasında umutla yürümen için sana bir ışık versin...""""19 yıl önce gönderildi # -
sana katılıyorum Cihan.. bu sözlere ekleyecek tek şey yok
19 yıl önce gönderildi # -
gittttttmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sakınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
CİHAN ABİ.
İMZA FATİH.
Gitme, kardeşim gitme böyle bir yer bırakılır mı hem bu durumdan senden başka kimse şikayetçi değilki kal bence kal ki neler göresin.
Herşey gönlünce olur inşallah.
KESİNLİKLE BENDE CİHAN ABİYE KATILIYORUM .KARDEŞİM BENCEDE RUMUZUNU DEĞİŞTİR BAK NASIL HER ŞEY DEĞİŞMEYE BAŞLAYACAK....
GİTME KARDEŞİM YENİDEN MERHABA DİYELİM SANA....SELAM VE DUA İLE...
BAK KARDEŞİM TIKANDI BABA YAZISINI AKTARDIĞIMDA NİYETİM NASİBDEN ÖTEYE GİDİLEMİYECEĞİNİ
ANLATMAKTI,SENİN AYRILMANA SEBEB OLMAK,BENİ ÇOK ÜZER,SANA BİR ARKADAŞ OLARAK SORUYORUM.HİÇ BÖYLE BİR TOPLULUK GÖRDÜNMÜ
SENİ KARŞILIKSIZ SEVEN,BİR DOST ,
BİR KARDEŞ,
ASLINDA HEPİMİZ OKADAR ÇOK NASİBLİYİZ Kİ,BURADA BİRBİRİMİZLE TANIŞTIK,
BİRBİRİMİZİ ALLAH İÇİN SEVDİK,ALLAHIN RIZASI İÇİN
BEN KENDİ KARDEŞLERİMLE BİLE BU KADAR ÇOK MUHABBET EDEMİYORUM.
PLATOYU,EFLATUNU,ARİSTOYU YANİ FELSEFEYİ BU DOSLUĞA KARIŞTIRMA BİZ SENİ,ALLAH İÇİN SEVDİK
BİR KEZ GÖNÜLDEN ALLAH DESEN,BİR KEZ MEDET İSTESEN BAK GÖR İŞLERİN NASIL DÜZELECEK
ZANNETME BİZLER GÜLLÜK GÜLÜSTANLIK İÇİNDEYİZ,
BELKİ BİRİMİZ YILLARCA EMEK SARFETMİŞ İŞ KURMUŞ,BAZI TİCARİ HATALAR YÜZÜNDEN ÇOK ZARAR ETME DURUMUNA GELMİŞ.
BELKİ BİRİMİZ ÇOK SEVMİŞ,TIPKI ZÜLEYHA GİBİ AŞKINDAN MADDİ MANEVİ SIKINTILARA GİRMİŞ
BELKİ HASTALANMIŞ ÇARESİZ KALMIŞ,ŞIFA ARAMIŞ,İZDIRAB ÇEKMEKTE ,SENİN HİÇ DİŞİN AĞRIDIMI,YADA DAYANAMIYACAĞIN ACILAR İÇİNDE KALDINMI,
SEN HİÇ KORKU ,ÜMİT İÇİNDE YAŞADINMI BELKİ ÖLÜM KORKUSU,NEDİR BİLİRMİSİN?BAK DEĞERLİ KARDEŞİM SEN BU TOPLULUKTA OLMASI GEREKEN KİŞİSİN
DEMİŞTİM EĞERBİZ ALLAH İÇİN SEVEMEZSEK GERÇEK MÜSLÜMAN OLAMAYIZ.SENİN DERDİN BİZİM DERDİMİZ OLMAZSA BİZ OLAMAYIZ,İNANÇLARIMIZ ĞEREĞİ ,
BİZ SENİ KENDİMİZDEN ÇOK SEVMEZSEK YARIM OLURUZ,GEL BİZİ TAMAMLA
HEM ALLAHTAN UMUT KESİLMEZ,BİZ KAÇ İŞ YAPTIK BİLİYORMUSUN
KAÇ BAŞLANGIÇ YAPTIK
AMA ALLAHTAN UMUT KESMEDİK,HAYATA HEP MÜSBET BAKTIK.
VEREN O ALAN O RABBİM NE KAPILAR AÇAR,OLMAYACAKLARI OLDURUR,
BİRDE SENİN KENDİ ŞAHSİ HATALARIN MUTLAKA VARDIR.İSLAM DIŞI DAVRANIŞLAR,TİCARET HAYATINDA,ŞAHSİ HAYATINDA,HAYATIN HER ALANINDA İSLAMA UYMAK GEREK
BU YAZDIKLARIMIZI ZANNETME SANA YAZIYORUM,KENDİME,KENDİ NEFSİME,
EĞER BEN DUYGULARIMDA SAMİMİ OLSAYDIM RABBİM HİÇ SIKINTIDA KOYMAZDI.İŞTE BU SİTEDE BEN BUNU BULDUM,KAYBETTİĞİMİZ DEĞERLERİ,İNSANLIĞI,HATALARIMI,GÜNAHLARIMI
SEVİNCİ,SABRETMEYİ,ŞÜKÜR ETMEYİ,DUA ETMEYİ,BAK BEN ADIMI BİLE DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNDÜM
"MAHZUN" ARTIK SADECE GÜNAHLARIMA MAHZUNUM
BİR KARDEŞİM BANA NEDEDİ BİLİYORMUSUN,ÖLÜMDEN ÖNCE ÖLMEK GEREK DİYE BİR YAZI YAZMIŞTIM
"ALLAH ONDAN RAZI OLSUN" MEALEN DÜNYA SIKINTILARI İÇİN ATEŞTE YANMAYA BENZER DEMİŞTİ
İŞTE BİZ HEP BUNU YAPTIK ATEŞTE YANDIK,
ALLAHTAN GELENE TEVEKKÜL ETSEYDİK,GÜL BAHÇELERİNDE OLURDUK,
HİÇ SIKINTI ÇEKMEZDİK.SEVGİLİ KARDEŞİM BU SİTEDEN ÖĞRENECEĞİMİZ HİSSE ALACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR,
GEL,NASIL OLURSAN ,GEL MEVLANA GİBİ BU KAPI SANA AÇIK, HERKEZE AÇIKRABBİM SİTEYİ KURAN ,AYAKTA TUTMAYA UĞRAŞAN,KATKIDA BULUNAN TÜM DOSLARIMDAN RAZI OLSUN
ALLAHA EMANET OLUN19 yıl önce gönderildi # -
seni ne mutlu edecekse onu yapmak en doğal hakkın ama bu can ve beden bize emanet sadece hatırlatmak istedim bir abla olarak
sen bizi bıraksan bile ben dualarımda bırakmayacağım seni ve tüm kardeşlerimi
sana cevap yazan insanların olması bile bir umut değil mi
seni mutlu edecekse yüreğinin götürdüğü yere git
("the secret" yani "sır" kitabını okudun mu bu arada geçen hafta sana önermiştim)19 yıl önce gönderildi # -
cihan abim ne de gusel soylemiş...ben tam 105 gundur yana yakıla dua ediyorum..basta ayni duygulari paylaştim..olmucak duaya amin dedigimi dsundum..hatta bi ara isyan ettim dualari biraktım ve gittim...ama biraktıgım gunden itibaren daha da karanlklara gomuldum altindan da kalkamayip tekrar duaya sarıldım..hem de 4 elle..smdi bkiyorum da dua edince istegin gerceklesmese bile hersey cok daha gusel..cozulmez dedigin seylerin cozuldugunu gorunce o kadar cok seviniyosun ki..dedigim gibi 105 gun oldu..ve ben yawas yawas yaklastigimi hissediyorum..emin ol bi şekilde karsılıgını alirsin...sakın vazgecme dogru yol burasi...
Cihan abi ağzına sağlık ne güzel demişsin
bende ufak birşeyler ekleyim UMUTSUZ07 kardeşim
gitmek,vazgeçmek,mücadeleyi bırakmak ve umudunu yitirmek okadar kolay ki
ama mücadele edersen,hayatla savaşırsan,teslim olmassan emin ol bir gün gelecek herşey allahın izniyle düzelecek
allah yardımcın olsun kardşim19 yıl önce gönderildi # -
GİTME KARDEŞİM..................
MUTLULUKLAR PAYLAŞILARAK ÇOĞALIR,ACILARDA PAYLAŞILARAK AZALIR.EMİNİMKİ HİÇ KİMSE BİRBİRİ İÇİN ZORAKİ DUA ETMİYOR.DUA HAYATA TUTUNMANIN BİR ŞEKLİ,DUA YARADANA DUYULAN BİR AŞK,DUA DERDLERE DEVA,DUA MANEVİ DESTEK....AMA YİNEDE GİTMEK İSTİYORSAN H O Ş ÇA K A L...
HERŞEY O KADAR VE NET BİR ŞEKİLDE SÖYLENMİŞ Kİ BENİM SÖYLEYEBİLECEĞİM TEK ŞEY GİTME YENİDEN BİZE MERHABA DE...
Gitti mi yoksa?
Bencede gitme..Aslında farkın da değilsin ama burası bile bizim için Allahın bir armağanı ben öyle düşünüyorum.hiçbir karşılık beklemeden tanımadığı insanlar için içten dua eden ve Allaha elini açan dostları başka nerede bulacaksın??
Eğer gitmekle çok şey kazanacaksan. ozaman hep beraber gidelimki bizlerde kazanalım. bizlerinde dertlerine devalar gelsin. ama yok ben kalacam ben burda hergün manevi dualar alıyorum dersen hep beraber kalalımki daha güçlü olalım daha çok dua edelim. yinede iyi düşün. Resullah hazretleri S.A.V. bir iş yaparken müşavere yapardı toplantı yapardı. ordan çıkacak karara uyardı. şimdi sende aynısını yapmanı isterim. kimse senin gitmeni istemiyor. gidersen o senin kendi şahsi kanaatindir. benimde dileğim gitme kal. burdan bir zarar görmedin görmezsin. hep sevap kazanmaktan başka birşeyde kazanmazsın. her duada kabul olacak diye birşeyde yoktur. ama her dua Allah katında kabuldur. bizim için hayırlımı hayırsızmı o önemli. Allaha emanet ol... slm ve dua ile...
19 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.