EĞER YÜCE ALLAHIN ŞEREFLİ ADINI VEYA KELAMINI YERDE GÖRSENİZ NE YAPARDINIZ.
NE YAPARDINIZ.....? (Kadir baba)
(14 mesaj) (11 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
İslam velilerinden Bişri hazretlerinin yaptığını yapardım.
18 yıl önce gönderildi # -
ONA NE ŞÜPHE RECEP ABİM.
AMA BENİM DERDİM BAŞKA İNŞALLAH.BU GÜN İLERLEYEN ZAMANLARDA SÖYLENECEK BİR CEVAB,BİR AMACIMIZ VAR ELBET.DOSTLAR DÜŞÜNSÜN İSTEDİM BİRAZ...18 yıl önce gönderildi # -
(ödüm kopardı sanırım ) hemen yerden alırdım
o yüce ismi hemen yerden alıp gözyaşlarıyla öpüp yüreğine yaslardım
yerden alıp üç defa öpüp yerine koyardım ama kadir babamızın aradığı cevap bu değil galiba
Kadir amcam şeklen yani bir kağıtta vs. Olan Allah (cc) lafzına ve onun yüce ayetlerine elbet saygımız sonsuz olmalı.
Peki biz Rabb'in emirlerine sırt çevirip daha vahim bir duruma düşmüyor muyuz.
Düşünün ki bir dostumuz var ve bizi o kadar çok seviyor ki bize bazı önerilerde bulunuyor bizde onun yanında onun önerilerine sımsıkı bağlıyız fakat o olmayınca bunda pekte uyan bir hal içinde değiliz.Burda sırf bizim iyiliğimiz için olan bazı önerileri yapmakta ki gevşeklik niyedir.Peki Rabbimizin bizi bir an bile gözetmediğini kim iddaa edebilir.
Sizce Rabbimizin bizim kulluğumuza ihtiyacı var mı?Bizim Rabb'e yönelişimizin sırf bizim kurtuluşumuz için olduğunu neden unutmaktayız.
Rabbim Ayetler'in bulunduğu Kuran'ı Kerim'in şekline gösterdiğimiz saygıyı özünede göstermeyi nasip eylesin.
Size bir soru sormak istiyorum.Bir ayet'e aykırı bir hareket ettiğimiz vakit sizce onu ayaklar altına almış olur muyuz?
Birde günahta ısrar zamanla onun normal olduğu hissi oluşturmakta mıdır?
[Burda bahse konu asla bir ayet'i inkar olmayıp böyle bir durumda zaten imanımızı gözden geçirmemiz gerekir.]
SORU KADİR BABANIN İSTEDİĞİ CEVABI ANLATIYOR GALİBA İLLA AYETİ YERDE GÖRMEK DEİL DE EMREDİLENLERİ YERİNE GETİRMEMEKLE BİR ŞEKİLDE AYNI OLAY OLUYOR...
BEN OLAYIN BU BOYUTUNU DÜŞÜNEMEDİM ALLAH RAZI OLSUN
HEMEN KELİMİŞAHADED GETİRİRDİM.
Yerden alır 3 kez öper başıma koyar sonrada yerine kaldırırdım.bende bişey merak ediyorum.duvar takvimleri var ya onların üzerinde pek çok dini yazı ayet ve hadis var onlar koparılıp çöpe atılınca günah olmuyor mu? ben sırf bu yüzden evime o takvimlerden almıyorum...1 kez almıştım hala bir çekmece dolusu kağıt saklıyorum:)
O ANDAKİ GÖNLÜM NE DİYORSA
ALLAH ZATEN HER YERDEALLAH ZATEN GÖNLÜMDE EN YÜCELERDE
ONU BİLİYORUM
YERDE YAZI OLMUŞ , O AN FARKEDERSEM ALIRIM YERDENALLAH SİZDEN DE RAZI OLSUN
benim bildiğim kadarıyla ayet olan kağıtlar çöpe atılmaz sadece yakılır yine de büyüklerimiz ne derse bilemiyorum.
BİZ AYET OLAN KAĞIDI YAKIYORUZ.ÇÖPE ATILIRSA AYAĞA DÜŞÜYOR.
KURAN HARFLERİ İLE YAZILMIŞ AYET GÖRÜRÜSEM HEMEN YERDEN KALDIRIR ÖPERDİM.18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.