sevgili dua dostlarım
bu konuyu buraya taşıdığım için inşallah beni affedersiniz (biliyorum yeri değil)
biliyorsunuz pazar günü seçimler var ve ben çok şükür kararsızlardın değilim :) yani X partisine oy atacağım ama patronum bana baskı yaparak Y partisine oy atacaksın diyor
pazar günü X partisine oy attıktan sonra pazartesi günü patron Y partisine oy atın mı? atıysan yemin et diyecek :( yemin edersem günahya girer miyim??? eğer günah ise ne yapmalıyım?
ÖZELLİKLE BÖYÜKLERİMDEN YARDIM BEKLİYORUM
yardım lütfen
(8 mesaj) (5 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
bence sen hangi partiyi istiyorsan ona oy verderim ben
18 yıl önce gönderildi # -
derya anlatamadım sanırım
patron yemin ettirecek18 yıl önce gönderildi # -
DEĞERLİ KÜÇÜĞÜM BU NASIL BİR ÇELİŞKİDİR Kİ OY ATARKEN SENDEN YEMİN İSTENİR.BUNUN AÇIKLMASI VAR AMA SABAHA KADAR SÜRER,SEN VEBALİ BENİM ÜZERİME SAL,ALLAH BİLİR İŞİNİ.
EKMEĞİN İÇİN PATRONUN YEMİN İSTİYORSA YEMİN ET.
AMA ÖNCE ALLAHA SIĞIN VE YARDIM İSTE.O KOLAYLAŞTIRIR İNAN.
ÇÜNKÜ BU İŞTE ZULÜM VAR,DÜNYA İŞLERİ AHİRET İŞLERİNE KARIŞTIRILMAZ,HELE ALLAHIN KİTABINA HİÇ...
SEN ALLAHA SIĞIN O YETER PATRONUNA...18 yıl önce gönderildi # -
Yemin büyük bir şeydir... Kuranı kerimde vay o yalan yere yemin edenlerin haline diye bir çok yerde geçer.. Ama durumunuz zor.. Yemin haricinde baskıdan kurtulmak maksatlı attım yaptım diyebilirsiniz.. Ama yemin konusunda düşünün.. Eğer çok mecbur kalırsanız yemin yerine kefaretler var hatta bir ayette kefaretler geçiyordu kefaretin en sonuncusu üç gün oruç tutmaktır.. Bu konuyu araştırın.. İnce bir konu çünkü...
İSTEDİĞİN PARTİYE OY AT VE SAKIN YEMİN ETME DOĞRUYU SÖYLE RESULLULLAH YANINDA OLSA YEMİN EDERMİYDİN BU SENİN ÜLKENİN YURDUNUN SELAMETİ İÇİNSE SANA GÖRE EN DOĞRU PARTİYE OYNU VER VE SAKIN YALAN YERE YEMİN ETME İŞİNDEN DE BU YÜZDEN DURDURULACAKSAN HİÇ KORKMA BİR KAPIYI KAPATAN RABBİM DİĞERİNİ AÇAR RIZKI VEREN ALLAHTIR
SAKIN BÖYLE SAÇMA SAPAN SÖZLERE KULAK ASIP DA YEMİNE GİRME HER KUL KENDİ YAPTIĞINDAN KENDİ SORUMLUDUR KİMSE VEBAL ÜSLENEMEZ ÖYLE OLSA ALLAH AFFEDECEK DİYE MÜMİNLERİN BÜTÜN GÜNAHLARINI RESULULLAHÜSLENİRDİ İMTİHAN DÜNYASINDAYIZ
DEĞERLİ DOSTUM KONUYU DİYENETTEN ARAŞTIR İSTERSEN,ÇOKBAŞKA YERLERE GELECEK KONU.TARTIŞMA ORTAMI OLUŞMADAN YAZIYI KİLİTLİYORUM MÜSADENLE...
18 yıl önce gönderildi #
Konu Kapalı
Bu konu yeni cevaplara kapanmıştır.